Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο The Performance Shop

Μετά από έναν πλούσιο σε αριθμό παραστάσεων Δεκέμβριο στο The Performance Shop της Λίας Χαράκη στη Λεμεσό, τον Ιανουάριο συνεχίζονται οι παραστάσεις με τα έργα The Active Spectator και Skin.

Το κατάστημα The Performance Shop, μια πρωτότυπη πρόταση της χορογράφου και περφόρμερ Λίας Χαράκη όπου μπορεί κανείς να αγοράσει παραστάσεις περφόρμανς, προσέφερε τον πρώτο μήνα έναρξής του, τον περασμένο Δεκέμβριο, συνολικά 14 παραστάσεις στη βιτρίνα του μαγαζιού ή και ιδιωτικές.

Στην κεντρική οδό Σαριπόλου 14 της Λεμεσού, το The Performance Shop τράβηξε την προσοχή περαστικών αλλά και υποψιασμένων θεατών για όσα συμβαίνουν εκεί.

Συνολικά το κατάστημα φιλοξένησε πάνω από 20 καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών και Performance Artists αφού το πρότζεκτ ήταν χορηγημένο από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε διοργάνωση της ομάδας .pelma.lia haraki.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας των έργων The Active Spectator [Ο δραστήριος θεατής] της Λίας Χαράκη σε ερμηνεία και αυτοσχεδιασμό του Μάριου Ιωάννου άλλα και του έργου SKIN [παράστασης για ένα θεατή], συνεχίζονται οι παραστάσεις όλο τον Ιανουάριο.

THE ACTIVE SPECTATOR
Το συγκεκριμένο κομμάτι απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων [12 άτομα], που είναι πρόθυμα να ‘παίξουν’ και να εμπλακούν μέσα στις διάφορες πραγματικότητες που δημιουργούνται/προκύπτουν κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ο ηθοποιός χειρίζεται τις δράσεις και τις αντιδράσεις των θεατών με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει σαν επιπρόσθετο θεατρικό υλικό. Το έργο καθ΄ αυτό γίνεται λοιπόν συνθήκη συνδημιουργίας ηθοποιού και θεατών! Η παράσταση είναι κτισμένη γύρω από την έννοια της μεταμόρφωσης η οποία μέσα σε πολύ λίγο χρόνο γίνετε ο κοινός κώδικας για όλους μέσα στο χώρο. Οι διάφοροι χαρακτήρες είναι εμπνευσμένοι από την πραγματικότητά και τη σχολιάζουν έμμεσα, με σκοπό την αφύπνιση συνείδησης στον ίδιο τον θεατή μέσα από την πρόκληση για αναθεώρηση των δικών του ορίων.
Ιδέα/ Σκηνοθεσία: Λία Χαράκη
Ερμηνεία/ Αυτοσχεδιασμός: Μάριος Ιωάννου

+ 20,23,27 και 30 Ιανουαρίου στις 21:00
Διάρκεια : 60 λεπτά
Τιμή: 12 και 10 ευρώ (φοιτητές)
Κρατήσεις: 99261838

SKIN

To SKIN είναι μια παράσταση για ένα άτομο που λειτουργεί μέσα από την ενεργοποίηση των αισθήσεων του, προκαλώντας στο συμμετέχοντα την αίσθηση της προσδοκίας για το τι θα ακολουθήσει. Ο/Η θεατής κλείνει τα μάτια και εντάσσετε σε ένα κινησιολογικό ταξίδι όπου οι τρεις περφορμερς αντιμετωπίζουν το σώμα του/της ως πύλη αντίληψης που λαμβάνει πληροφορίες κυρίως μέσω της αφής και της ακοής. Το έργο δίνει την ευκαιρία στον συμμετέχοντα να έρθει σε επαφή με μια εύθραυστη και ευαίσθητη μεριά του εαυτού του, αφήνοντας την ύπαρξη του για λίγο στα χέρια άλλων. Οι τρείς περφόρμερς του SKIN παραμένουν άγνωστοι αφού ποτέ κανείς δεν τους βλέπει και δεν αναφέρονται πουθενά, με σκοπό το έργο να υπάρχει αποκλειστικά στην αντίληψη και φαντασία του κάθε συμμετέχοντα ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του έργου, μιας και αποτελεί το κύριο υλικό δημιουργίας για τους περφόρμερς.

Το SKIN είναι
Φόρος τιμής στην ευθραυστότητα
Δοκιμασία εμπιστοσύνης
Ασφαλές πλαίσιο συναίσθησης

Ιδέα/ Δημιουργία: Λία Χαράκη
Εκτέλεση/ Αυτόσχεδιασμός : οι περφόρμερ ποικίλουν (είναι προτιμότερο για το έργο τα ονόματα τους να μην ανακοινώνονται)
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Μπαρτζής

+ Κυριακές 17,24,31 πρωινά (ανά 30 λεπτά)
Διάρκεια: 30 λεπτά
Τιμή: 20 ευρώ
Κράτηση παράστασης: 99261838

www.theperformanceshop.org
Facebook: The Performance Shop
Email: shoptheperformance@gmail.com
Tel. 99261838

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Μια Γιορτή στου Αλ-Νουρί» από τη Σκηνή 018 του ΘΟΚ

Μια ανατρεπτική κωμωδία η οποία καταπιάνεται με τα διαχρονικά -και επίκαιρα- θέματα του ρατσισμού ...

73ο Φεστιβάλ Βενετίας : Ένας Παράδεισος για το Χρυσό Λιοντάρι

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Μέρα του Ζαν-Πολ Μπελμοντό σήμερα, με το διάσημο ηθοποιό, ...

Η Κύπρος συμμετέχει στην ταυτόχρονη ανάγνωση της Ιλιάδας

Στο Festival Européen Latin Grec συμμετέχει η Κύπρος, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει ...

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» στην ΕΘΑΛ

Την πρώτη κωμωδία του Άλαν Έικμπορν με τίτλο «Relatively Speaking» [1965], ανεβάζει η Κεντρική ...

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου τιμά την Ζιλιέτ Μπινός

Σε αναγνώριση μιας πλούσιας πορείας μπροστά από την κάμερα, η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός ...

Το TEDx Nicosia σε εικόνες

Ο Παύλος Βρυωνίδης καλύπτει φωτογραφικά την διοργάνωση TEDx που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ...

X