TheatreCY Network | Δίκτυο επικοινωνίας για το θέατρο

Τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας για τους επαγγελματίες του θεάτρου και τα μέλη του ανακοίνωσε το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου [ΚΚΔΙΘ].

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δίκτυο -που φέρει το όνομα TheatreCY Network: Connecting Creativity- θα προσφέρει βήμα συζήτησης, ανταλλαγής ιδεών, κατάθεσης προτάσεων σε θέματα και ανάγκες της θεατρικής κοινότητας της Κύπρου, πεδίο αλληλοβοήθειας μεταξύ των δημιουργών και μια πλατφόρμα προώθησης και προβολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας τους.

Το theatreCY NETWORK [CONNECTING CREATIVITY] θα φιλοξενείται στη νέα ιστοσελίδα του ΚΚΔΙΘ και θα δημοσιευθεί την 1η Φεβρουαρίου 2016. Θα παρέχει αφενός τη δυνατότητα παρουσίασης μέρους της δουλειάς των σχημάτων/ομάδων/δημιουργών και αφετέρου θα λειτουργεί ως πληροφοριακό εργαλείο για τη θεατρική κοινότητα, στο παρόν και στο μέλλον, καταγράφοντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία της Κύπρου.

Στο δίκτυο θα έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη του ΚΚΔΙΘ και επαγγελματίες στο χώρο του θεάτρου που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο [ηθοποιοί, θεατρικοί συγγραφείς, μεταφραστές, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, θεατρολόγοι, φωτιστές, διευθυντές παραγωγές, τεχνικοί θεάτρου, χορογράφοι κ.λπ.] είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως θεατρικά σχήματα/ομάδες.

Το ΚΚΔΙΘ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα θεατρικά σχήματα/ομάδες/δημιουργούς της Κύπρου να εγγραφούν στο δίκτυο για τη μεταξύ τους επικοινωνία, με στόχο τη συνεργασία ή την παροχή βοήθειας (ανταλλαγή σκηνικών αντικειμένων, κοστουμιών, πληροφοριών, ιδεών κ.λπ.)

Η δημοσίευση του δικτύου αποτελεί συνέχεια της Ημερίδας «Χαρτογράφηση Νέων Δημιουργών Θεάτρου», η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 6 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα Καστελιώτισσα και αποτελούσε πρωτοβουλία του ΚΚΔΙΘ σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ψηφιακής πύλης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλη τη θεατρική κοινότητα της Κύπρου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Επαναπατρισμός εικόνων στην Ελλάδα

Εικόνες της Μεταβυζαντινής εποχής που είχαν κλαπεί από την Ηπειρο επέστρεψαν στην Ελλάδα. Οι ...

Έργο του Πικάσο πωλήθηκε για 40 εκατ. ευρώ

Ο πίνακας του Πικάσο «Femme Assise, Robe Bleu» πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ...

Δεινόσαυροι και άλλα σπάνια απολιθώματα εκατομμυρίων χρονών στην έκθεση «Η εξέλιξη»

Το Τσιρίδειο Ίδρυμα παρουσιάζει την έκθεση «Η εξέλιξη», μια σπουδαία συλλογή απολιθωμάτων και ορυκτών, ...

Έργα του Χριστόφορου Σάββα στην Tate του Λονδίνου

Στην περίφημη Tate Modern στο Λονδίνο θα παρουσιαστούν έργα του Χριστόφορου Σάββα, η αναδρομική ...

ΣΧΕΔΙΟ ΘΥΜΕΛΗ|Παράταση υποβολής αιτήσεων

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει πως, με δεδομένη την αναμενόμενη εξαγγελία του Προέδρου της ...

Θεατρικό «Επισκεπτήριο» σε ασθενείς του Νοσοκομείου Λεμεσού

Ένα δώρο υπομονής, χαράς, και ελπίδας από το Θέατρο Ριάλτο σε ασθενείς του Γενικού ...

X