Εργαστήρι με τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο / Πάφος2017

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017, προετοιμάζοντας την θεατρική παραγωγή της πολυεθνικής, πολύγλωσσης τραγωδίας «Τρωάδες» του Ευριπίδη το 2017, διοργανώνει εργαστήρι για ηθοποιούς αλλά και ανοικτή παρουσίαση στο κοινό της διάσημης μεθόδου του Θεόδωρου Τερζόπουλου με τίτλο Η Επιστροφή του Διόνυσου.

Ο παγκοσμίου φήμης καταξιωμένος, Θεόδωρος Τερζόπουλος, εμπνευστής και σκηνοθέτης του έργου Τρωάδες, παρουσιάζει τη μέθοδο που έχει αναπτύξει για ηθοποιούς με τίτλο Η επιστροφή του Διόνυσου.

Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης για τον ηθοποιό βασίζεται τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πρακτική, στην περίφημη αποδόμηση, και σε ασκήσεις που ενεργοποιούν το σώμα, τη φωνή, την αναπνοή, την εκφορά του λόγου, το ρυθμό, την είσοδο και την έξοδο στη σκηνή, αλλά και επί σκηνής παρουσία. Η μέθοδος διδάσκεται ήδη σε πολλές Ακαδημίες Τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κυκλοφόρησε σε βιβλίο τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ρώσικα, ενώ είναι υπο έκδοση στα Γερμανικά, Τούρκικα, Πολωνικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και Αγγλικά. “Η επιστροφή του Διόνυσου” αποτελεί μιαν έκδοση του Θεάτρου Άττις, σε σχεδιασμό και επιμέλεια της Δέσποινας Μεϊμάρογλου.

Ειδικό εργαστήριο για ηθοποιούς στην Πάφο

Μέσα από μια ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων ηθοποιών, επιλέχθηκαν 28 νέοι ηθοποιοί οι οποίοι θα διδαχθούν υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Σάββα Στρούμπου την περίφημη μέθοδο Η Επιστροφή του Διόνυσου.

Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσο των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ενίσχυση του δημιουργικού δυναμικού της Κύπρου. Οι ηθοποιοί που έχουν επιλεχθεί θα παρακολουθήσουν χωρίς καμιά επιβάρυνση το εργαστήριο το οποίο πραγματοποιηθεί στην Πάφο από τις 15 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου στην Πάφο.

Η παρουσίαση

Η παρουσίαση θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στην Πάφο.

Ομιλητές στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα είναι ο Σόλωνας Ξενόπουλος, Κοσμήτωρας της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις και γνώστης του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του θεάτρου του στην Αθήνα, ο Σάββας Στρούμπος βοηθός του Θεόδωρου Τερζόπολου και ο ίδιος ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

+ Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στην Παλιά Ηλεκτρική (οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8, Πάφος) στις 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες: www.pafos2017.eu / 26932017

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

“A Taste of Famagusta”: Γαστρονομικές περιπέτειες στην Αμμόχωστο

Το πρόγραμμα RENEWAL, παρουσιάζει το “A Taste of Famagusta”, ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Αμμόχωστο ...

Κυπριακή ταινία διεκδικεί υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Ανάμεσα στις 51 ταινίες που διεκδικούν μια υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου βρίσκεται από ...

Το πρόγραμμα του 16ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

Για εφτά ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο θα παρουσιάσουν ...

Πίνακες της Χάρις Παπαδήμα στο Δημαρχείο Μόρφου

Η ζωγράφος Χάρις Παπαδήμα, παρέδωσε πρόσφατα στο Δήμαρχο Μόρφου τρεις πίνακες από τη δική ...

«Ένα βραβείο σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος», λέει ο Γιώργος Μαρκόπουλος

Ομόφωνα απονεμήθηκε φέτος το Βραβείο Ποίησης στα ελληνικά βραβεία λογοτεχνίας, στον Γιώργο Μαρκόπουλο για ...

Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Το DANCEHOUSE LEFKOSIA με ανακοίνωσή του συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών για ...

X