“Ηρω-ισμοί” από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Πραγματοποιείται παρουσίαση του προγράμματος Ηρω-ισμοί (Hero-isms) από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, ένα διετές project στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 με το διετές καλλιτεχνικό project Ηρω-ισμοί που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Grotowski Institute στην Πολωνία, στο πλαίσιο της Ε.Π.Π. Wroclaw 2016.

Ηρωι-σμοί περιλαμβάνουν μια site-specific video εγκατάσταση βασισμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής του Μουττάλου, ακολουθεί καλλιτεχνικό residency στο Grotowski Institute στην Πολωνία, παρουσίαση του μουσικού μέρος των Περσών του Αισχύλου σε Wroclaw, Πάφο και Λεμεσό το 2016 και θεατρική παράσταση της τραγωδίας το 2017. Ο στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της διαπολιτισμικής ευαισθησίας μέσα από την ενσυναίσθηση και την κατανόηση για τον Άλλο. Οι δράσεις των Ηρω-ισμών ενθαρρύνουν την κινητικότητα, την ανταλλαγή και τον κοινωνικό διάλογο μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρουσίαση προγράμματος Ηρω-ισμοί και παράλληλη δράση me@t
11:00, 12:00, 16:00, 17:00 Video εγκατάσταση me@t
18:00 – 18:45 Παράσταση me@t
19:00 – 19:45 Παρουσίαση του προγράμματος: Έλενα Αγαθοκλέους (Συντονίστρια του προγράμματος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΜΙΤΟΣ) και Λούκας Βαλέβσκι (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΙΤΟΣ). Πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Songs of My Neighbours», Culture ευρωπαϊκό θεατρικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2013-2015.
20:00 – 20:50 Προβολή του ντοκυμαντέρ “Songs of My Neighbours” (ΜΙΤΟΣ/2015, 50’)
21:00 – 21:30 Ανοικτή συζήτηση

me@t: Παράλληλη δράση της παρουσίασης των Ηρω-ισμών
Η παράσταση me@t είναι ένα εικαστικό σχόλιο με πολυμέσα, όπου η εικόνα και ο ήχος θα μεταφέρουν στιγμές μνήμης και ζωής τεσσάρων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Η παράσταση διαπραγματεύεται θέματα Τόπου, Μετακίνησης και Μνήμης, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των: Rajan από την Ινδία, του Sahand από το Iράν, της Janakie από τη Σρι Λάνκα και του Lukasz από την Πολωνία.

Δημιουργική ομάδα: Κωνσταντίνα Peter (Σκηνοθεσία/ Ιδέα), η μαθήτρια Αλεξία Λεωνίδα (Eρμηνεία), Τζούλια Γεωργιάδου (Σχεδιασμός Εγκατάστασης), Δημήτρης Σπύρου (Μουσική παραγωγή), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνα Peter (Video), Λούκας Βαλέβσκι (Τεχνική Υποστήριξη)

+ Η παρουσίαση του προγράμματος Ηρω-ισμοί και παράλληλη δράση me@t θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 01 Mαρτίου στην Παλιά Ηλεκτρική (Οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8 ) στην Πάφο. Για περισσότερες πληροφορίες: 99985232, 97879793, mitos@mitos.org.cy

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κίρστεν Ντανστ, Βίγκο Μόρτενσεν και ο Μωάμεθ… μαζί στην Ακρόπολη

Είπε τελικά το «ναι» το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στο αίτημα για τα γυρίσματα τριών ...

Λογοτεχνικά Βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου

Ανακοινώθηκαν τα φετινά λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου για ανέκδοτο παιδικό/εφηβικό ...

Η ταινία «Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια» κέρδισε το Βραβείο LUX 2019

Ο Πρόεδρος Sassoli ανακοίνωσε στο Στρασβούργο τη νικήτρια ταινία του 13ου Βραβείου κινηματογράφου LUX: ...

Βραβείο σε διεθνές φεστιβάλ για την ταινία «5 τρόποι να πεθάνεις»

Tο τρίτο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Βίντεο Black Maria απέσπασε η μικρού ...

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης νέος πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου

Ο δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης αναδείχθηκε στην προεδρία της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, μετά την ...

Ακουαρέλες του Αδαμάντιου Διαμαντή στην γκαλερί Opus 39

«Διαμαντής εν ύδατι, 1929 -1980» είναι ο τίτλος της έκθεσης με ακουαρέλες του Αδαμάντιου ...

X