Πέραν των τριάντα οι συμμετοχές στον φετινό Θεατρικό Διαγωνισμό Κωστή Κολώτα

Οι συμμετοχές στον φετινό Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη Μνήμη του Κωστή Κολώτα ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προσδοκία.

Ο Διαγωνισμός Θεατρικού Μονόπρακτου στη Μνήμη του Κωστή Κολώτα έχει γίνει πια θεσμός παγκύπρια αλλά και πανελλήνια. Οι προηγούμενες δύο διοργανώσεις είναι η απόδειξη. Με την συμπλήρωση της προθεσμίας της τελευταίας ημερομηνίας υποβολής των έργων που ήταν η 30η Ιανουαρίου 2016, οι συμμετοχές από Κύπρο, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπέρασαν τις τριάντα.

Δείτε πιο κάτω τους τίτλους των έργων:

Αθανασία (Α. Θεοδωρέλλη), Αλ Κουπόνε (άγνωστος), Άφεση (Μαγδαληνή Καλή), Βάΐ, Βάΐ, Βαχ (Τζυπρής), Έκτακτο Δείπνο (Μ.Φιλίππου), Η Αβάσταχτη Στασιμότητα του Τίποτα (Στράτα), Η Εξομολόγηση (Ροέν), Η Μαρικού η Ράφτενα (άγνωστος), Η Νύχτα (Ανουσιουργός), H Πανσέληνος (Ελπίδα), H Πολυθρόνα (Άγρια Ανεμώνη), H Τρίτη Μαρτυρία (Ορφέας), Κουβέντες της Πυρκαγιάς (Σέρλοκ 67), Κραυγή (Διόνυσος), Μαζί και Χώρια (Εμμανουήλ Πίττακος), Μάνες (Γιάννης Αγγέλου), Μονάρχης (Στέμα), Μπιγκ Μπανκ (Παλιάτσος), Μπίλης (Σιλβέστρο), Ο Ναπολέοντας στη Κύπρο (Ερέχθειος), Οδυσσέα Καλώς Ήλθες (Αχιλλέας), Πασιφάη (Χένρυ Λούις), Ρεβάνς (Ιοκάστη), Συγκάτοικος με Δύο Φαντάσματα (Αλαφροΐσκιωτος), Σωτήρης Χαν (άγνωστος), Το Καφενείο (Γ.Αγαπητός), Το Μοντέλο (Ρωμανός), Το Τραύμα (Αρθούρος Πεν), Τρεις Όψεις Θανάτου (Ίκαρος Ζαχαριάδης), Φίλησε με Αλλιώς θα Πεθάνεις (Ισμήνη), Jude Inman (Γ.Πουλόπουλος)

Η Κριτική Επιτροπή του φετινού Γ’ Διαγωνισμού θα συνεδριάσει τις επόμενες εβδομάδες και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Μάρτιο 2016.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν οι:

Τίτος Κολώτας, δημοσιογράφος, ερευνητής, εκπρόσωπος της οικογένειας Κολώτα, Κατερίνα Βοσκαρίδου, θεατρολόγος, Γραμματέας του Δ.Σ της ΕΘΑΛ, Λούλλα Καλογεράκη, φιλόλογος, μέλος της ΕΘΑΛ, Μαρία Κυριάκου, σκηνοθέτης, ενεργό μέλος της θεατρικής κοινότητας της Λεμεσού, Δώρος Ήρωα, μέλος του Δ.Σ και Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΘΑΛ,
Λέανδρος Ταλιώτης, σκηνοθέτης (εκπρόσωπο του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρουθεσμικού συνεργάτη στη διοργάνωση του Διαγωνισμού) και Μηνάς Τίγκιλης, σκηνοθέτης, θεατρολόγος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΘΑΛ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Ανιές Βαρντά φωτίζει την αφίσα του 72ου Φεστιβάλ των Καννών

Μετά το φιλί του Ζαν Πολ Μπελμοντό και της Άννα Καρίνα από την ταινία ...

Μήνυμα για τη σημασία του χορού με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χορού

Ο χορός είναι εκεί που ο πολιτισμός μοιράζεται και τα σύνορα παρέρχονται στο χώρο ...

Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια: Ζητείται αυτονομία

Συνέντευξη στην Αργυρώ Αγγελίδη | Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων Φωτογραφία: ©2015Ελένη Παπαδοπούλου | Παράθυρο Η ...

Ένα φωτογραφικό αρχείο της ζωής εν καιρώ COVID-19

Στο νότιο αυστριακό κράτος της Καρινθίας, ο φωτογράφος Arnold Pöschl φωτογράφησε τη γιαγιά της ...

Times: Συνεργασία όλων για το παράνομο εμπόριο έργων τέχνης

Η κλοπή αρχαιοτήτων ενός έθνους σημαίνει ότι ληστεύεις το λαό του από την Ιστορία, ...

Κύπριος εικαστικός ετοιμάζει ένα έργο για τους πρόσφυγες

Συνέντευξη στη Θεοδώρα Χρυσοστόμου | Φωτογραφίες ©Μελέτιος Μελετίου Ευαισθητοποιημένος από την προσφυγική κρίση, ο ...

X