«Τα τραγούδια των γειτόνων μου» | Παρουσίαση σε συνέδριο στην Αθήνα

Σε ένα συνέδριο με τίτλο «Μάτια Διάπλατα Ανοιχτά», το οποίο πραγματοποιείται στις 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, θα συμμετάσχει το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος, με έδρα τη Λεμεσό, για να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Τα Τραγούδια των Γειτόνων Μου».

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη/αναγνώριση για το Κέντρο Τεχνών Μίτος, το οποίο μέσα από το προαναφερθέν πρόγραμμα εστίασε για περισσότερο από δύο χρόνια σε τρόπους συνεύρεσης -μέσω των τεχνών και όχι μόνο- Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων γειτόνων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα The Underwater Heart of Mediterranean (η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου), που καλύπτεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ «Creative Europe Horizon 2020».

Οι τέχνες ως σύνδεσμος

Το πρόγραμμα The Underwater Heart of Mediterranean διεπόταν από το σκεπτικό ότι όλες οι τέχνες, με βασικό εργαλείο το σώμα και τις αισθήσεις, μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο σύνδεσης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού Drops of Breath στο Σούνιο (και τη συνέχεια της ανάδυσης στη Γη με την παράσταση Drops of Peace στους κήπους του Μουσείου Βορρέ, στους Δημοτικούς Κήπους Λεμεσού αλλά και στο Παρίσι), οι χορογράφοι και εμπνευστές του πρότζεκτ διοργανώνουν αυτή τη συνάντηση με προβολές, περφόρμανς και συζητήσεις με το κοινό. Σκοπός του συνεδρίου είναι να προβάλει καλλιτεχνικά προγράμματα που επικεντρώθηκαν στην κοινωνική δράση. Ένα από αυτά ήταν και το πρόγραμμα του Κέντρου Τεχνών Μίτος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων Μου».

Προβολή ντοκιμαντέρ

Το «Μίτος» θα εκπροσωπήσει στο συνέδριο η Έλενα Αγαθοκλέους, συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου» (2013-2015) και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η κ. Αγαθοκλέους θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε μέσα από τις πολλές και διαφορετικές δράσεις του προγράμματος. Θα συμμετάσχει, επίσης, σε ανοιχτές συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

O David Bowie ως Πόντιος Πιλάτος στον Τελευταίο Πειρασμό

O David Βowie ως Πόντιος Πιλάτος στην ταινία «The Last Temptation of Christ», σε ...

Παρουσίαση του βιβλίου My Nicosia Mandala

Στις 9 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται το βιβλίο ζωγραφικής My Nicosia Mandala Colouring Book, στο Σολώνειον Κέντρον ...

Οι Monsieur Doumani υποψήφιοι στα διεθνή βραβεία Songlines 2016

Μια ακόμα παγκόσμια διάκριση διεκδικεί το κυπριακό συγκρότημα Monsieur Doumani, το οποίο ασχολείται με ...

Προβάλλεται ο «Οιδίποδας» του Ιωακείμ Μυλωνά

Ο «Οιδίποδας», η πιο πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του Ιωακείμ Μυλωνά, προβάλλεται στις 4 ...

Ακούστε το ντουέτο της Έιμι Γουάινχαουζ με τον Τόνι Μπένετ [βίντεο]

Δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση, η Έιμι Γουάινχαουζ τραγούδησε παρέα με τον Tόνι Μπένετ ...

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στη Σαλαμίνα

Η παραγωγή της Αντιγόνης, η πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο ...

X