«Τα τραγούδια των γειτόνων μου» | Παρουσίαση σε συνέδριο στην Αθήνα

Σε ένα συνέδριο με τίτλο «Μάτια Διάπλατα Ανοιχτά», το οποίο πραγματοποιείται στις 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, θα συμμετάσχει το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος, με έδρα τη Λεμεσό, για να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Τα Τραγούδια των Γειτόνων Μου».

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη/αναγνώριση για το Κέντρο Τεχνών Μίτος, το οποίο μέσα από το προαναφερθέν πρόγραμμα εστίασε για περισσότερο από δύο χρόνια σε τρόπους συνεύρεσης -μέσω των τεχνών και όχι μόνο- Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων γειτόνων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα The Underwater Heart of Mediterranean (η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου), που καλύπτεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ «Creative Europe Horizon 2020».

Οι τέχνες ως σύνδεσμος

Το πρόγραμμα The Underwater Heart of Mediterranean διεπόταν από το σκεπτικό ότι όλες οι τέχνες, με βασικό εργαλείο το σώμα και τις αισθήσεις, μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο σύνδεσης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού Drops of Breath στο Σούνιο (και τη συνέχεια της ανάδυσης στη Γη με την παράσταση Drops of Peace στους κήπους του Μουσείου Βορρέ, στους Δημοτικούς Κήπους Λεμεσού αλλά και στο Παρίσι), οι χορογράφοι και εμπνευστές του πρότζεκτ διοργανώνουν αυτή τη συνάντηση με προβολές, περφόρμανς και συζητήσεις με το κοινό. Σκοπός του συνεδρίου είναι να προβάλει καλλιτεχνικά προγράμματα που επικεντρώθηκαν στην κοινωνική δράση. Ένα από αυτά ήταν και το πρόγραμμα του Κέντρου Τεχνών Μίτος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων Μου».

Προβολή ντοκιμαντέρ

Το «Μίτος» θα εκπροσωπήσει στο συνέδριο η Έλενα Αγαθοκλέους, συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου» (2013-2015) και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η κ. Αγαθοκλέους θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε μέσα από τις πολλές και διαφορετικές δράσεις του προγράμματος. Θα συμμετάσχει, επίσης, σε ανοιχτές συζητήσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αποκλειστικά για Γονείς: βιωματικό εργαστήρι “Εγώ Γονιός”

“Εγώ Γονιός”. Αν είσαι κι εσύ γονιός, και σε ενδιαφέρει η καλύτερη δυνατή ανατροφή ...

Εγκαινιάστηκε «με επιθυμία της Παναγίας» η έκθεση «Η απεικόνισις του Αοράτου»

Μια ατάκα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου ήταν αρκετή το βράδυ της Τετάρτης για να ...

Κηδεύεται στην Αθήνα ο Ντίνος Κατσουρίδης

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, θα γίνει η κηδεία του Ντίνου Κατσουρίδη, από το Α’ ...

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στις Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2014

Αιτήσεις συμμετοχής στην 12η έκδοση του διεθνούς φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2014» δέχονται ...

Φωτογραφική εκδρομή στον ΑΚΑΜΑ το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Tο Κέντρο Φωτογραφίας 6×6 διοργανώνει τριήμερες φωτογραφικές εξορμήσεις στην Κυπριακή ύπαιθρο παρέα με τον ...

16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού | Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Ο θεσμός της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια ζωής, πραγματοποιείται με ...

X