Όταν η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη στην Κύπρο / Culture Shift Hackathon

Το Βρετανικό Συμβούλιο και η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στην Λευκωσία, σε συνεργασία με την εταιρεία ψηφιακής καινοτομίας Snook, και την Google, διοργανώνουν το πρόγραμμα Culture Shift Hackathon, στις 18-20 Μαρτίου στο Capital Impact στη Λευκωσία.

Το Culture Shift είναι ένα πρόγραμμα που ενισχύει τη δημιουργική συνεργασία ατόμων από τον χώρο του Πολιτισμού και της Τεχνολογίας με στόχο την υλοποίηση ιδεών. Οι ομάδες καλούνται να εργαστούν σε καινούργιες ιδέες και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις με τη βοήθεια της Τεχνολογίας.

Το μοντέλο του Βρετανικού Συμβουλίου έχει αποδείξει από το 2011 ότι μπορεί να δώσει κίνητρο για χρήση καινοτόμων πρακτικών στον τομέα του Πολιτισμού παγκοσμίως. Σχετικές εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Νιγηρία, Ντουμπάι, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Το Βρετανικό Συμβούλιο, η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και οι συνεργάτες Snook και Google, φέρνουν φέτος το μοντέλο στην Κύπρο. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν ιδέες και ψηφιακά πρωτότυπα που να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις στον τομέα του Πολιτισμού.

Οι προκλήσεις αυτές θα καταγραφούν από το κοινό, με τη βοήθεια επαγγελματιών από τον χώρο του Πολιτισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της Τέχνης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι προκλήσεις μπορούν να καταγραφούν εδώ: bit.ly/1PFKgcN

Η εκδήλωση/εργαστήρι διοργανώνεται για τρεις ημέρες και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα με ψηφιακές γνώσεις, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, που θα συνεργαστούν το Σαββατοκύριακο 18-20 Μαρτίου για να αναπτύξουν κανιοτόμες ιδέες. Οι ομάδες θα έχουν στήριξη από εμπειρογνώμονες και μέντορες από τις δύο κοινότητες της Κύπρου.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο εργαστήρι και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις μπορείτε να εγγραφείτε μέχρι 13 Μαρτίου εδώ: www.cultureshiftcyprus.eventbrite.co.uk

+ Για περισσότερες πληροφορίες: Γεωργία Κούτα cultureshiftcyprus@gmail.com, 99901188 / Κατερίνα Νικολάου, 22 861383, Katerina.Nicolaou@fco.gov.uk. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.britishcouncil.com.cy/events Μπορείτε να ακολουθήσετε την εκδήλωση στο #CultureShiftCyprus.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φίλιππος Γιαπάνης : Μέσα από την γλυπτική απέκτησα την ελευθερία μου

Ο γλύπτης Φίλιππος Γιαπάνης, ο οποίος επεξεργάζεται κυρίως αλουμίνιο, κάθε που ολοκληρώνει ένα έργο ...

Έκθεση με ιστορικό υλικό για τον ελληνισμό του Πόντου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αρωγής και Μελέτης του Ποντιακού ...

Σελίν Ντιόν: Ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου η προπώληση εισιτηρίων

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων της πολυαναμενόμενης συναυλίας της Σελίν ...

Η «Αγρια σκέψη» του Κλωντ Λεβί Στρως σε επανέκδοση μετά από 40 χρόνια

Η «’Αγρια σκέψη», το πολυδιαβασμένο και πολυσχολιασμένο έργο του Κλωντ Λεβί-Στρως (1908-2009), που δημοσιεύτηκε ...

Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο η έκθεση ‘Ξαναγέννηση’, με διακοπή τον Αύγουστο

Παρατείνεται μέχρι το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 η έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» – Η επιστροφή 219 ...

ΘΟΚ: Αποτελέσματα του Σχεδίου Θυμέλη

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Σχεδίου Θυμέλη για το πρώτο εξάμηνο ...

X