Ινάλ Μπιλσέλ

Ινάλ Μπιλσέλ δημιούργησε τη δική συσκευή για οπτικοακουστικά ταξίδια σε άλλους κόσμους

Ποιος είσαι;

Πάντα είχα πάθος για τη δημιουργία. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας δημιουργώντας χαρακτήρες και ιστορίες που ξετυλίγονταν σε κόμικ. Έπαιζα πολύ και video games. Αλλά για μένα δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Δημιουργούσα σενάρια για τα δικά μου παιχνίδια, σχεδιάζοντας τους χαρακτήρες και περιοδικά ειδικά αφιερωμένα στα βιντεοπαιχνίδια! Εκ των υστέρων, νομίζω ότι όλα αυτά έχουν πολλά να κάνουν με τη δουλειά μου σήμερα. Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο τελικά εξελίχθηκε σε μουσική σύνθεση, το μυαλό μου εξακολουθεί να σκέφτεται και να λειτουργεί οπτικά.

Τι παίζεις;

Πιάνο, αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα να δουλεύω με το αναλογικό συνθεσάιζερ, επειδή μου αρέσει ο τρόπος που ανακατεύονται οι ήχοι! Επιτρέπει τη διαμόρφωση του ήχου με τρόπους που δεν είναι δυνατόν με τα ακουστικά όργανα και συνήθως γίνομαι πιο δημιουργικός όταν είμαι κοντά σε ή χρησιμοποιώ ένα συνθεσάιζερ.

Τι θέλεις να πεις;

Συνήθως λένε ότι η μουσική μιλάει από μόνη της και ότι δεν χρειάζεται κάποιο μη μουσικό στοιχείο για να την υποστηρίξει. Η δουλειά μου, όμως, είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να το δείτε στη μουσική μου, καθώς και στα έργα τέχνης και τα βίντεο που έχω δημιουργήσει. Στο τελευταίο μου οπτικοακουστικό σύνολο “Ιστορίες Από Το Μέλλον”, που αποτελείται εξολοκλήρου από δικές μου συνθέσεις, διερευνώ ένα φανταστικό μέλλον όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν SimTape για να ξεφύγουν με τεχνητό τρόπο από τη σημερινή πραγματικότητά τους και να ζήσουν εκ νέου τον κόσμο που υπήρξε κάποτε με τη χρήση μιας συσκευής. Όταν παίζω αυτή τη μουσική ζωντανά με τα visuals, απαιτείται μια προσπάθεια από το ακροατήριο για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται όλο αυτό το πράγμα. Υποθέτω ότι θα ήθελα να αμφισβητήσω τις αντιλήψεις τους και τις πεποιθήσεις τους για το πώς πρέπει να είναι μια συναυλία ή πώς πρέπει να ακούγεται η μουσική, θολώνοντας τα όρια μεταξύ του προσιτού και του πειραματικού, ελπίζω με τρόπο τολμηρό. Μερικές φορές βλέπω ότι τους κάνω να σκέφτονται και να αναρωτιούνται όταν η έκφραση στο πρόσωπό τους είναι σαν να λένε “Γεια σου, τι στο διάολο είναι μια SimTape;”. Ανεκτίμητο.

+ www.inalbilsel.com /www.facebook.com/inalbilselmusic 

www.soundcloud.com/inalbilsel

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σουζάνα Πετρή

Η Σουζάνα Πετρή δημιουργεί κεραμικά με σύγχρονες αποτυπώσεις Τι κάνεις; Η αγάπη και κλίση ...

Μαρία Φιλίππου

Ποια είσαι; Είμαι η Μαρία Φιλίππου, 31 χρονών, ηθοποιός και μητέρα δύο παιδιών. Ζω ...

Τραυματίες καναπέ

30.5.2010 Ποιες είστε; Είμαστε η Χαριτίνη Κυριάκου, η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και η Έλενα Παπαλεοντίου, ...

Δέσπω Θεοδούλου

Η Δέσπω Θεοδούλου φωτογραφίζει πτυχές και καμπύλες Τι κάνεις; Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με ...

Toy Wars

Ο Χρίστος και ο Στάθης είναι πίσω από το Toy Wars Τι κάνετε; Δημιουργήσαμε μια ...

Στέλιος Τζίβας

Ο Στέλιος Τζίβας κινείται μεταξύ σχολικού και καλλιτεχνικού ωραρίου Tι κάνεις; Στο παρόν στάδιο ...

X