Ο Α. Μιχαηλίδης στην γκαλερί Γκλόρια

Στην γκαλερί Γκλόρια θα παρουσιάσει τη νέα του εικαστική δουλειά με θέμα τη νεκρή φύση ο Αλέξανδρος Γ. Μιχαηλίδης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 5 Απριλίου και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 23 Απριλίου 2016.

Νέο βλέμμα

Θέμα της νέας δουλειάς του Μιχαηλίδη είναι η διαφοροποίηση της νεκρής φύσης, «η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε κάποια αντικείμενα που έχουν μια στοιχειώδη, βασική και απλή χρήση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γκαλερί για την έκθεση. Ο ζωγράφος «έχει χρησιμοποιήσει μολύβι και πενάκι σε χαρτί για τα σχέδια και λάδι σε καμβά για τους πίνακες» που θα δούμε στη νέα του δουλειά. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο συνδυασμός των υλικών, της τεχνικής και των χρωμάτων έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στο αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του.»

AL.MICH2

Μιλώντας για το έργο του ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει: «Επηρεασμένος σε ένα βαθμό από τη δουλειά του Euan Uglow, επέλεξα να χρησιμοποιήσω ως τεχνική μου το ακαδημαϊκό μέτρημα. Με αυτή την τεχνική νιώθω πως μπορώ να δημιουργώ τη βάση για ένα περιβάλλον όπου το άλλοτε αδιάφορο αντικείμενο μπορεί να γίνει το επίκεντρο ολόκληρου του πίνακα. Όσον αφορά την επιλογή των χρωμάτων, η διακριτική αντίθεση των ζεστών και κρύων αποχρώσεων του μωβ με το κίτρινο και του μπλε με το πορτοκαλί ζωντανεύουν τη νεκρή φύση που έχω μπροστά μου και δίνουν στον πίνακα και στα ίδια τα αντικείμενα μια άλλη μορφή ζωής».

Ποιος είναι

Ο γεννημένος στην Οξφόρδη και μεγαλωμένος στην Κύπρο Μιχαηλίδης σπούδασε Καλές Τέχνες στο Camberwell College of Arts (2004-2005) και στο Middlesex University του Λονδίνου (2005-2008) και αργότερα πήρε μεταπτυχιακό με ειδίκευση στη ζωγραφική με λάδι από το Canterbury Christ Church University (2011-2012).

Σήμερα, ο ζωγράφος ζει και δημιουργεί στην Λευκωσία ενώ παράλληλα διδάσκει τέχνη σε σχολές και στον προσωπικό του χώρο. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο και Αγγλία και έχει εκθέσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στην γκαλερί Γκλόρια την Τρίτη 5 Απριλίου στις 19:30 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 23 Απριλίου. Η γκαλερί Γκλόρια βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Σώζου 3, στη Λευκωσία. Πληροφορίες τηλ. 22762605. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:30-12:45 και 17:30-20:00, Σάββατο 10:30-12:45.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στην Πάφο για δύο συναυλίες ο Σταμάτης Κραουνάκης

Δύο συναυλίες στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου θα δώσει ο Σταμάτης Κραουνάκης, στις 28 και ...

Gerry Bibby / Πρόγραμμα Φιλοξενίας / Point Centre for Contemporary Art

Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας του Point Centre for Contemporary Art φιλοξενείται ο εικαστικός ...

Οι «μαγικές» εγκαταστάσεις του Έλληνα εικαστικού Τάκι, στην Tate Modern του Λονδίνου

Πάνω από 80 έργα του πρωτοπόρου Έλληνα εικαστικού, Τάκι (Παναγιώτη Βασιλάκη, γεννημένου στην Αθήνα ...

Διαγωνισμός ποιήματος ή διηγήματος προς τιμή της Κικής Δημουλά

O Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου προκηρύσσουν Διαγωνισμό ανάμεσα ...

Άλλαξε σύμπαν ο Moebius [vid]

Το Σάββατο απεβίωσε στο Παρίσι στην ηλικία των 73 ετών, μετά από χρόνια μάχη ...

Γιατί τα κυπριακά βιβλία δεν μπαίνουν στα βιβλιοπωλεία;

«Η κριτική των χειρόγραφων είναι ανύπαρκτη στην Κύπρο», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιβλιοπωλών, ...

X