Βιωματικό εργαστήρι στο Write CY με τη Δήμητρα Σωκράτους

Ενα βιωματικό εργαστήρι αφήγησης βασισμένο στο βιβλίο της με τίτλο «Η Μαίρη και το λευκό μπιζέλι» θα δώσει η Δήμητρα Σωκράτους το Σάββατο 9 Απριλίου. 

Το εργαστήρι θα δοθεί στον χώρο του Write CY, στη Λευκωσία.

«Η Μαίρη και το λευκό μπιζέλι» είναι ένα βιβλίο που καταπιάνεται με το ιδιαίτερο θέμα του παιδικού καρκίνου. Η μικρή ηρωίδα αναρωτιέται διαρκώς γιατί και πού και πώς και πότε βρέθηκε ένα Λευκό Μπιζέλι μες στο κεφάλι της. Σκοπός της να το βρει και να το γνωρίσει. Να το κατανοήσει. Περιπλανώμενη ανάμεσα σε κόσμους πολύχρωμους κι ονειρομαγικούς συναντά πλάσματα μοναδικά που της προσφέρουν τις γνώσεις και το φως τους, βοηθώντας την να γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό. Ώσπου κάποια στιγμή, ανταμώνει με το Λευκό της Μπιζέλι…

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία για τη δύναμη και την αγάπη της καρδιάς, δοσμένη μ’ ευαισθησία μέσα από φαντασία, θετικότητα, συμβολισμούς και χιούμορ.

Το εργαστήρι

Ποιος είπε πως δεν μπορούμε να χαιρόμαστε και να γελάμε ακόμη κι όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες προκλήσεις στη ζωή μας; Στο εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη Μαίρη, θα συνεργαστούν, θα παίξουν και θα τη βοηθήσουν ν’ ανταμώσει με το Λευκό της Μπιζέλι!

Το βιβλίο

«Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι» απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά. Αποτελεί ένα ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας και κατανόησης για τον καρκίνο και τη θεραπεία του. Η όλη ιστορία μέσα από τις 64 έγχρωμες σελίδες του, δίδεται μέσα από συμβολισμούς, μεταφορές, φαντασία, ευαισθησία, θετικότητα και χιούμορ, χωρίς αναφορές στον καρκίνο ή άλλους ιατρικούς όρους. Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει η δρ Στέλλα Καραγιώργη.

Η ιστορία της Μαίρης ενθαρρύνει τα παιδιά και νέους με καρκινοπάθειες ή συναφείς παθήσεις να αντιμετωπίσουν την εμπειρία αυτή με δύναμη και θετικότητα. Αποτελεί ένα πρώτο εργαλείο για να μιλήσει κανείς για τον καρκίνο στα παιδιά. Στόχος του βιβλίου να ενδυναμώσει την κοινωνία ώστε να αγκαλιάσει τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες με καρκινοπάθειες, προσφέροντάς τους δύναμη, ελπίδα και αγάπη.

Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη Βιβλιοθήκη Δασκάλου και Μαθητή (νέος κατάλογος 2016). Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται για την ευγενική παραχώρηση βιβλίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά κι ενήλικες με καρκινοπάθειες και συναφείς παθήσεις.

+ Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 από τις 11:00 μέχρι τις 12:30 στον χώρο του Write CY [Ξάνθης Ξενιέρου 37, παλιά Λευκωσία]. Πληροφορίες info@writecy.com | writecy.com | τηλ: 96440814, 22105099

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 14 ετών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση θέσης απαραίτητη. Το εργαστήρι θα γίνει στα ελληνικά. 

Για πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο: τηλ. 96219921. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με το STILL LIFE στο Θέατρο Ριάλτο

Είναι γεγονός: η παγκόσμια περιοδεία του Δημήτρη Παπαϊωάννου με την παράσταση STILL LIFE κάνει σταθμό στο ...

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος

Πέθανε, σε ηλικία 79 ετών, ο τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ...

Διάκριση του Ανδρέα Γεωργαλλίδη από την Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών του Παρισιού

Η Διεθνής Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών που εδρεύει στο Παρίσι θα τιμήσει τον ...

“Η αγάπη δεν έχει όσπρια…”

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ του Θήο Παναγίδη στη μεγάλη οθόνη! Πρωταγωνιστούν οι Πέτρος Γιωρκάτζης, Πολυξένη ...

Παττίχειο | «Διεκδικούμε διαφάνεια και αξιοκρατία»

Στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να αξιολογήσει τα βιογραφικά όσων υποψήφιων υπέβαλαν αίτηση για ...

Μετά την καταστροφή

Στον άμεσο απόηχο της έκρηξης στις 26 Απριλίου 1986, λίγοι ήταν διατεθειμένοι να υπομείνουν ...

X