«Νυχταλούδα» στο Σατιρικό

Μια παρέα. Κάτι παραπάνω που. «Εννοώ η παρέα μας έν΄ κάτι παραπάνω που μιαν απλήν παρέαν».
Τέσσερις Κυπραίοι νέοι τελειώνοντας το σχολείο μπαίνουν με το ζόρι στην ενήλικη ζωή. Οι νεανικές τους αναζητήσεις είναι ανεπαρκείς μπροστά στην καταπίεση, τον έρωτα, την ασθένεια. Η οικογένεια είναι βίαιη, ο ποιητικός στίχος φαιδρός, η μουσική άλλως πως. «Θέλεις να ΅ρτεις; Μπορώ να πω του Θωμά τζαι του Αντρέα97, α θέλεις. Ή μπορούμεν να πάμεν μόνοι μας…».

Με ιδιόμορφο αφηγητή έναν οικονομικό μετανάστη (Vishal Dogra), η ιστορία τους εκτυλίσσεται κινηματογραφικά, ραγδαία και ανορθόδοξα. «Mai aap se pyaar kararthaa hoom – I love you». Μετά από έναν κύκλο δουλειάς που αφορά το κυπριακό έργο («La Belote» του Αντώνη Γεωργίου, «Μπαμ!» του Γιώργου Νεοφύτου) και τη μεταφορά στην κυπριακή πραγματικότητα («Χ. Βύρωνος» του Philip Ridley, «Εραστίς» του Harold Pinter και «…τη γενιά μας!» του Kenneth Lonergan), ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Ευριπίδης Δίκαιος παρουσιάζει το πρώτο δικό του έργο. Η Νυχταλούδα, ένα από τα έργα που έτυχαν επεξεργασίας και θεατρικού αναλογίου στο πρόγραμμα ανάπτυξης θεατρικής γραφής PLAY ON του ITI και του ΘΟΚ το 2015, χαρακτηρίστηκε «τολμηρό, κινηματογραφικό, αποσπασματικό».

Το έργο ανεβαίνει στα κυπριακά, ελληνικά, αγγλικά, λίγα ινδικά και greenglish, σε κείμενο/σκηνοθεσία/μουσική Ευριπίδη Δίκαιου, σκηνικά της ομάδας, κοστούμια ‘Αντριας Ευαγόρου, τεχνική υποστήριξη Αχιλλέα Μουσκή, με υπεύθυνους παραγωγής τις Αλέξια Ευριπίδου, Μελίσσα Έκκερς και τον Μιχάλη Ασιήκκα.

Παίζουν: Vishal Dogra, Φώτης Αποστολίδης, Σάββας Μενοίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, ‘Αντρη Κυριαζή, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Αθηνά Σάββα.

Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 20:30 στο Σατιρικό Θέατρο – Πάνω Σκηνή [Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης] και θα έχει παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή του Μάη στις 20:30 (διάρκεια: 1 ώρα), ενώ στις 11-12 Μαΐου θα περιοδεύσει στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό (20:30). Είσοδος: 12 ευρώ [κανονικό] / 8 ευρώ [μειωμένο – φοιτητές, συνταξιούχοι, ηθοποιοί, συνδρομητές του Σατιρικού].

Κρατήσεις/πληροφορίες: 99 055 370 /99 055 370 . Χορηγός: Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, στηρίζει η Transwork Eng. Ltd.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στοχεύει σε δίσκο το 2013 ο Roger Waters

Nέο υλικό αλλά και τραγούδια που έχει γράψει στη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων ...

Η Κέιτ Μπλάνσετ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ Καννών

Η 42χρονη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ είναι η 12η γυναίκα στην οποία ανατίθεται η προεδρία ...

«Η Εξαίρεση και ο Κανόνας» από την ΕΘΑΛ

Ένα άγνωστο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, το «Η εξαίρεση και ο κανόνας» είναι η ...

SITME_PLAYME / Urban Gorillas

Οι Urban Gorillas συμμετέχουν στο πρότζεκτ «Η Δομή» με ένα εργαστήρι διαδραστικού σχεδιασμού για ...

Το κοινό ανταποκρίθηκε στο 18ο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Σημαντική αύξηση στην πώληση των εισιτηρίων του σε σχέση με την περσινή χρονιά κατέγραψε ...

«Πέτρα, Φορέας Ιστορίας και Πολιτισμού» στην Κλήρου

To Σάββατο 11/10/14 διοργανώνεται στην κοινότητα Κλήρου η εκδήλωση «Πέτρα, φορέας Ιστορίας και Πολιτισμού» ...

X