Προκλήσεις

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Πόσο προκλητικός πια αυτός ο Δήμος Λεμεσού;

* Μα, να ενώσεις όλους τους δημόσιους χώρους της Λευκωσίας [λολ] δεν σου βγάζει τα χιλιόμετρα του παραλιακού της Λεμεσού.

* Και δεν έφτανε ο μόλος, έπρεπε να κάνει κι αυτή την εξαιρετική, ημικύκλια προκυμαία που αιωρείται πάνω από τη θάλασσα.

* Αίσχος!

* Ενώ εμείς; Οι Nicosians εννοώ. Εμείς, πώς θα χειριστούμε το “φιλέτο”/οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου/εν ευθέτω χρόνω Αρχαιολογικό Μουσείο; Αδέλφια, είναι πολύ μεγάλο μόνο για το Μουσείο. Ας μην το αφήσουμε γύρω-γύρω γυμνό και έρμο.

* Τεντώνει τα μεγάλα του αυτιά και πάλι δεν πιστεύει ο υπουργός Οικονομικών τις εισηγήσεις: Πάρκο, ίσως; Μια απλωσιά ελάχιστη κύριε υπουργέ μου. Να παίρνει και το μουσείο ανάσα…

* Όχι, γι’ αυτό και το “φιλέτο”/οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου/εν ευθέτω χρόνω Αρχαιολογικό Μουσείο τέθηκε μερικώς προς πώληση.

* Ας γίνει και καζίνο δίπλα βρε αδελφέ. Ο σύγχρονος και ο αρχαίος πολιτισμός των Nicosians μαζί.

* Αίσχος!

* Καλά, εκνευρίστηκα στην αρχή αλλά μετά ένιωσα μια συμπάθεια, μια ανάγκη… συμπαράστασης. Για τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού μιλάω.

* “Η κυπριακή κινηματογραφική παραγωγή μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη στο να καταστεί η Κύπρος κέντρο μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών από το εξωτερικό, με τεράστια οφέλη για την ίδια μας την πατρίδα”. Λολ!

* Αναρωτιέμαι: όταν το Υπουργικό απορρίπτει για χιλιοστή φορά την πρόταση με τα κίνητρα που μπορούν να δίνονται ώστε να πραγματοποιούνται κινηματογραφικές παραγωγές στην Κύπρο, τι λέει ο κ. Καδής;

* Υποστηρίζει την πρόταση που βγαίνει από το ίδιο του το υπουργείο, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, όχι από τον ίδιο αλλά από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες;

* Την υποστηρίζει σθεναρά;

* Ή ακούει σιωπηλά τον υπουργό Οικονομικών να λέει επανειλημμένα ότι απορρίπτεται η πρόταση ή ‘κάντε αλλαγές’ ή ‘να το δούμε πιο μετά’…

* Οπότε ο πύρρειος λόγος περί κινηματογραφικού προορισμού ας μην χρησιμοποιείται στο παρόν στάδιο. Είναι τουλάχιστον αγενές να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες κιόλας.

* Οι οποίες ήταν απούσες από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον μόλο Λεμεσού [δες δίπλα].

* Εντάξει, δεν ήταν το πλέον μεγαλειώδες γεγονός, δεν ήταν αεροπειρατεία για παράδειγμα. Ήταν όμως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την εγχώρια επικαιρότητα.

* Απούσες όλες οι κάμερες των καναλιών. Λες και δεν έγινε ποτέ η συναυλία.

* Απούσες όλες πλην μίας: του ΡΙΚ. Περιμένετε, όμως. Η κάμερα δεν ήρθε για να καλύψει τη συναυλία, αλλά για να πάρει δηλώσεις βουλευτού…

* Αίσχος κύριε Τσώκο μου! Πόσο βλακωδώς θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται το κρατικό κανάλι;

* Αν ήταν άνθρωπος, το ΡΙΚ θα ήταν τουλάχιστον πανύβλακας. Και ολίγον μ@#$/ς.

* Τέλος, το αστείο της βδομάδας κρύβεται μέσα από τις λέξεις του δελτίου Τύπου του φετινού φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2016.

* Την προσοχή σας παρακαλώ. Αναφέρεται στην περιγραφή μιας από τις ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ: “…Μια οικογένεια αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στα καθημερινά προβλήματα μιας αδυσώπητης κοινωνίας: την ανεργία, την άνοδο του καπιταλισμού, τη μετανάστευση…”

* Έλα; Η άνοδος του καπιταλισμού καθημερινό πρόβλημα μιας αδυσώπητης κοινωνίας;

* Καλά, εγώ το ‘φχαριστήθηκα, δεν το συζητώ. Τόση χαρά δηλαδή, που άφησα και τον Σάκη να τον πάρει το ποτάμι.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Money – [bit.ly/1bZACgn]

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Κραυγή αγωνίας για τη σχολή του Στας Παράσκου στη ...

Αυτή την ευθύνη ποιος θα την πάρει;

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Μπρος-πίσω για να βρεθεί η «τέλεια συνταγή» των Βραβείων ...

Αυτοκριτική {δύο}

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Για την ιστορία, η αυτοκριτική {ένα} γράφτηκε στις 27 ...

Τα τείχη μέσα μας

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Δεν θυμάμαι ποια χρονιά παρακολούθησα για πρώτη φορά το ...

Έτοιμοι για το ’21;

* Πανέτοιμη να εορτάσει “εντόνως” την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας το 2021 είναι η ...

Η άλλη θάλασσα

Pιζοκάρπασο, Δευτέρα, ώρα δεκάτη βραδινή. Oι προβολείς στο γήπεδο με τον χλοοτάπητα έχουν ανάψει. ...

X