«Τα μυστικά της αυλής» από τον Φίλιππο Θεοδωρίδη

Ο εικονογράφος και ζωγράφος Φίλιππος Θεοδωρίδης παρουσιάζει τη νέα του ζωγραφική δουλειά με τίτλο «Τα μυστικά της αυλής» από τις 5 Μαΐου στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την έκθεση:

«Μια ανατροπή προκάλεσε στη δουλειά του ο Φίλιππος Θεοδωρίδης! Μια εντελώς νέα φιλοσοφία με τον σπινθήρα της έμπνευσης να δίδει η ανάμνηση της παιδικής ηλικίας του καλλιτέχνη. Μια παιδική ηλικία που την πέρασε μέσα στις αυλές των γιαγιάδων με τις γλάστρες ανθισμένες, τα φυτά καταπράσινα και αναρριχόμενα στα τοιχάκια γεμάτες γάτους, περιστέρια, καναρίνια…

Αυτή η αθωότητα της εποχής αβίαστα βγαίνει μέσα από την νέα τεχνοτροπία που υιοθέτησε και μέσα από τα ολόλαμπρα χρώματα που επενδύει τα έργα του, μας μεταφέρουν σε ένα νέο κόσμο γεμάτο χιούμορ, σαρκασμό, αλλά και αναπόληση…

Τα αγάλματα της αρχαιότητας, οι μυθολογικές αναφορές, τα αγγεία των μουσείων μας κοσμούν τις αυλές του Φίλιππου Θεοδωρίδη αφήνοντας πολλούς υπαινιγμούς και συμβολισμούς. Έτσι οι αυλές των γιαγιάδων, τα αγάλματα που καθόρισαν την παιδική του ηλικία από τα έργα του θείου του John Cοrbidge, η ζωή του στην Αθήνα και οι μελέτες του πάνω στα νεοκλασικά κτίρια και μπαλκόνια της Αθήνας έχουν σπρώξει  τον Φίλιππο σε αυτή την εντελώς νέα σειρά γεμάτη φρεσκάδα, χαρά και αθωότητα.

Επιτηδευγμένα και ενσυνείδητα κατεβάζει τον πήχη του δυνατού του ταλέντο σε πιο απλοϊκές αποδόσεις θέλοντας να μας παρασύρει σ’ ένα νέο παιγνίδι-ταξίδι με καινούριους κόσμους γεμάτους αλληγορία και χιούμορ.

Παρακολουθώντας στην πορεία του Φίλιππου Θεοδωρίδη και αναγνωρίζοντας το μεγάλο εκφραστικό του ταλέντο ειδικά στα παιδικά πορτρέτα διαπιστώνει κάποιος ότι πέτυχε αυτή την φορά να προκαλέσει, να κάνει τον θεατή να μειδιάσει και να αναρωτηθεί.»

 

Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης απέσπασε το κρατικό βραβείο Εικονογράφησης βιβλίου για παιδιά και εφήβους του έτους 2014.

Με σπουδές αρχικά στο University of Surrey of Roehampton στο Λονδίνο και αργότερα στη σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ψυχοπαίδη, έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Κύπρο. Η παρρούσα αποτελεί την 5η ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 5 Μαΐου 2016, στις 20:00 στην γκαλερί Αποκάλυψη [Χύτρων 30, Μέγαρο Τοφάρκο, Λευκωσία] και θα παραμείνει μέχρι τις 24 Μαΐου 2016. Πληροφορίες τηλ. 22300150.

FILIPPOS_THEODORIDES4 FILIPPOS_THEODORIDES2 FILIPPOS_THEODORIDES3

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ο Κόκκος» | Νέο έργο από την ομάδα χορού Αέλιον

Η Αλεξία Περδικάκη, η Ράνια Γλυμίτσα, ο Φώτης Νικολάου, ο Χάμιλτον Μοντέιρο και η ...

Αίτημα Μητσοτάκη για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα για τους εορτασμούς ...

Νεκρός ο Φραντσέσκο Κουίν

Η καρδιά του φαίνεται πως πρόδωσε τον 48χρονο Φραντσέσκο Κουίν, τρίτο γιο [από 13 ...

Στην Κύπρο η ομάδα σύγχρονου χορού Batsheva

Μια από τις κορυφαίες ομάδες σύγχρονου χορού στον κόσμο, η ισραηλινή ομάδα Batsheva φτάνει ...

Αργυρός λέοντας για τον Αλέξανδρο Αβρανά

To δεύτερο πιο σημαντικό βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας απέσπασε ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος ...

Pafos2017: Μια υπέροχη ευκαιρία

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την Κύπρο, και μάλιστα από τη Λευκωσία, απέστειλε στις 9 ...

X