Κατασκήνωση για Νέους Crossroads VI

Πραγματοποιείται για έκτη χρονιά φέτος η κατασκήνωση Crossroads, στο χωριό Κάμπος της επαρχίας Λευκωσίας.

Η κατασκήνωση απευθύνεται σε νέους/νέες ηλικίας 15 έως 18 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Βάση των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης είναι οι τεχνικές θεάτρου και εφαρμοσμένου θεάτρου ενώ χρησιμοποιεί παράλληλα άλλες εκφραστικές τέχνες και εργαλεία μη τυπικής μάθησης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ασφαλούς χώρου για δημιουργική μάθηση και δημοκρατικό διάλογο, προάγοντας την κατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των νέων από διάφορες κοινότητες της Κύπρου.

Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Παρασκευή 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό Κάμπος. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Mη Kυβερνητικού Oργανισμού TheatrEtc ως μέρος του προγράμματος ‘Εκπαίδευση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης ως μέσο για τη Συμφιλίωση στην Κύπρο’, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του Προγράμματος Ενίσχυσης της Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών ΙV. Την ευθύνη υλοποίησης έχουν το Ινστιτούτο Έρευνας POST (POST RI) και ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR).

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει εργαστήρια από έμπειρους/ες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές οι οποίοι/ες χρησιμοποιούν μεθόδους εφαρμοσμένου θεάτρου, όπως το θέατρο της επινόησης, καθώς επίσης και δραστηριότητες οικοδόμησης διαλόγου και εμπιστοσύνης. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες εκφραστικές τέχνες μέσα από σύντομα εργαστήρια επισκεπτών εμψυχωτών (δημιουργία μάσκας, μουσική, χορός και άλλα). Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και μια ολοήμερη εκδρομή στο αρχαίο θέατρο των Σόλων.

Η κατασκήνωση θα τελειώσει με μια παράσταση από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες η οποία θα αποτελεί μια σύνθεση της μαθησιακής διαδικασίας και θα δημιουργηθεί από τους ίδιους μέσα από την καθοδήγησή τους σε μια σειρά εργαστηρίων θεάτρου επινόησης. Η παράσταση θα είναι ανοικτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου στο χωριό Κάμπος.

+ Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή,  17 Ιουνίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.theatretc.com/news/crossroads-6-participant-applications-online ή επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatroktl.promo@gmail.com.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εκδήλωση | O δρόμος του νερού στη Χούλου

Το πρόγραμμα «Ζωντανή Ιστορία» του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού του Pafos2017 συνεχίζει την παραγωγή διαλόγου ...

Συνέντευξη του Στέλιου Βότση στο «Π» από το 2008

Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη που είχε δώσει ο Στέλιος Βότσης στο «Παράθυρο της Κυριακής», της εφημερίδας ...

Εκθεση του Νικόλα Λαδόμματου στη Λευκωσία

Την τέταρτη ατομική του έκθεση με έργα μεικτής τεχνικής σε καμβά παρουσιάζει ο Νικόλας ...

Μπαλέτο, όπερα και συναυλίες στη μεγάλη οθόνη στα K Cineplex

Με τη νέα σεζόν των Cine Events, τα K Cineplex προσφέρουν στους λάτρεις του ...

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η βελγική ταινία Broken Circle Breakdown οδηγεί την κούρσα των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Βραβεία ...

Εικόνες από το 13o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού OUT-SITE / Vol.2

JULIA BRENDLE/Sunday of life ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΝΑΡΗΣ/ WE and US:The journey continues ΕΥΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ & ...

X