Με το Ισραήλ σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Με τους… γείτονες να κάνουν έναρξη της φετινής 19ης έκδοσης, ανοίγει την 1η Ιουνίου το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου στο Θέατρο Ριάλτο.

Ο λόγος για το Ισραήλ, την πρώτη χώρα που θα συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση, όχι τυχαία: το Ισραήλ έχει δημιουργήσει σημαντική παράδοση στον σύγχρονο χορό και συμμετέχει σταθερά στο κυπριακό φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια. Από τη «δική μας» πλευρά, η πρόσκληση στο Ισραήλ σηματοδοτεί ένα άνοιγμα του φεστιβάλ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Φεστιβάλ

Έξι χορευτικές ομάδες από το εξωτερικό και τέσσερις από την Κύπρο συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Εκτός από την Κύπρο και το Ισραήλ, θα δούμε συμμετοχές από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Τσεχία.
Όσο για τις τοπικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στη διεθνή διοργάνωση, έχουν επιλεγεί από την επιτροπή επιλογής και τους ξένους εκπροσώπους που παρακολούθησαν την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για τις νέες χορογραφικές προτάσεις της Εύης Δημητρίου, του Φώτη Νικολάου, της Έλενας Χριστοδουλίδου και του Αλέξανδρου Μιχαήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική συμμετοχή φτάνει στην Κύπρο με μια παράσταση για ανοιχτούς χώρους και πλατείες, γι’ αυτό και θα παρουσιαστεί στην πλατεία Ηρώων με ελεύθερη είσοδο, φέρνοντας ένα ευρύτερο κοινό σε επαφή με τον σύγχρονο χορό.

Η πρώτη παράσταση

Η ομάδα Rachel Erdos & Dancers θα παρουσιάσει δύο ξεχωριστά έργα με γενικό τίτλο Black / White: το Hevel και το Τhe man upstairs τα οποία χορογραφεί η Rachel Erdos. Η βραβευμένη χορογράφος χρησιμοποιεί αποκλειστικά άντρες ερμηνευτές, στοχεύοντας στην εξερεύνηση της αρσενικότητας, της σεξουαλικότητας και της πίστης. Το Hevel, ένα έργο σκοτεινό σε ρυθμούς ροκ εν ρολ, έρχεται σε αντίθεση με το The Man Upstairs σε έναν πιο ήπιο, τρυφερό τόνο. Τα δύο μισά παρουσιάζονται διαδοχικά, συνθέτοντας μια ενιαία πρόταση.

Εδώ το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ

+ Είσοδος: 5 ευρώ (ημερήσιο) και 20 ευρώ για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία). Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30
Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία προς Λεμεσό (αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας), ώρα αναχώρησης: 19:15, πληροφορίες τηλ. 99618225.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το Θέατρο γιορτάζει στις 27 Μαρτίου

Το Σατιρικό Θέατρο, ο ΘΟΚ και το Θεατρικό Μουσείο προσφέρουν δωρεάν παραστάσεις αύριο και ...

Αίτημα Μητσοτάκη για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα για τους εορτασμούς ...

Nέες εγγραφές στον Εθνικό Κατάλογο ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2018

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ...

Ο κόσμος της κλασικής μουσικής θρηνεί την απώλεια του σερ Κόλιν Ντέιβις

Ο βραβευμένος μαέστρος Κόλιν Ντέιβις, διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου (LSO), πέθανε την ...

Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016 : Προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για ...

Έφυγε η Μπίμπι Άντερσον, μούσα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η Σουηδή ηθοποιός Μπίμπι Άντερσον. Υπήρξε ...

X