«Τοπολογίες» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δερύνειας

Με μια σειρά από εικαστικές παρεμβάσεις από τους απόφοιτους του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick και το IDEABAR γιορτάζει τη Διεθνή Μέρα Μουσείων το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας. 

Η έκθεση με τίτλο «Τοπολογίες» εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στις 19:30 και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στην αναζήτηση της κυπριακής ταυτότητας.

Τα έργα επιχειρούν να συνομιλήσουν με την παράδοση και την ιστορία κομίζοντας αντίλαλους και επιδράσεις όχι μόνο από το σύγχρονο κυπριακό εικαστικό τοπίο αλλά και από το διεθνές.

Τα έργα και οι θεματικές τους αναζητήσεις αντλούν τόσο από το μουσειακό περιβάλλον και τις συλλογές του, όσο και από πρωτογενείς πηγές, ακόμα και αφηγήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι «Τοπολογίες» είναι «ένας ακόμα κρίκος που έρχεται να προστεθεί στη συστηματική δουλειά -εικαστική και σχεδιαστική- των φοιτητών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick. Φωτίζουν πτυχές των στερεοτύπων που συχνά μένουν στο σκοτάδι, κοιτάζουν με διαφορετική ματιά τα κλισέ, και κυρίως, επιχειρούν να δουν τον κόσμο της Κύπρου και την Κύπρο στον κόσμο, διαφορετικά από το αναμενόμενο.»

+ Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης. Οι χώροι του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας, στην οδό Δημήτρη Λιπέρτη 3 ανοίγουν για το κοινό Δευτέρα με Σάββατο 09:00 – 13:00 και 15:00 – 18:00. Πληροφορίες τηλ. 23102771.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

B.B. King | Ζωή σε εικόνες

Συνώνυμος της μπλουζ μουσικής, ο B.B.King έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 14ης ...

«Contemporary heart» στην Γκαλερί Αποκάλυψη

Μια διαφορετική και πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής υπό τον γενικό τίτλο «Contemporary heart» παρουσιάζει στις ...

Τα ριζοκαρπασίτικα ζυμώματα στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου είναι από την περασμένη εβδομάδα τα παραδοσιακά ...

Μετάλλιο Τεχνών στον Αλ Πατσίνο

«Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε ...

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

H Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) θα σηκώσει την αυλαία του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ ...

Ο Ραφαήλ και το εργαστήριο του: Η “ψηφιακή” Στοά του ‘Ερωτα και της Ψυχής στη βίλα Φαρνεσίνα

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα προσφέρει μια συναρπαστική ψηφιακή διάσταση της ιστορίας και της ...

X