«Τοπολογίες» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δερύνειας

Με μια σειρά από εικαστικές παρεμβάσεις από τους απόφοιτους του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick και το IDEABAR γιορτάζει τη Διεθνή Μέρα Μουσείων το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας. 

Η έκθεση με τίτλο «Τοπολογίες» εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στις 19:30 και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στην αναζήτηση της κυπριακής ταυτότητας.

Τα έργα επιχειρούν να συνομιλήσουν με την παράδοση και την ιστορία κομίζοντας αντίλαλους και επιδράσεις όχι μόνο από το σύγχρονο κυπριακό εικαστικό τοπίο αλλά και από το διεθνές.

Τα έργα και οι θεματικές τους αναζητήσεις αντλούν τόσο από το μουσειακό περιβάλλον και τις συλλογές του, όσο και από πρωτογενείς πηγές, ακόμα και αφηγήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι «Τοπολογίες» είναι «ένας ακόμα κρίκος που έρχεται να προστεθεί στη συστηματική δουλειά -εικαστική και σχεδιαστική- των φοιτητών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick. Φωτίζουν πτυχές των στερεοτύπων που συχνά μένουν στο σκοτάδι, κοιτάζουν με διαφορετική ματιά τα κλισέ, και κυρίως, επιχειρούν να δουν τον κόσμο της Κύπρου και την Κύπρο στον κόσμο, διαφορετικά από το αναμενόμενο.»

+ Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης. Οι χώροι του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας, στην οδό Δημήτρη Λιπέρτη 3 ανοίγουν για το κοινό Δευτέρα με Σάββατο 09:00 – 13:00 και 15:00 – 18:00. Πληροφορίες τηλ. 23102771.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

“Cyprus: Island of Aphrodite II” – Αλλαγές λόγω νέων έκτακτων μέτρων

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ...

Βιβλία σε προσφορά από την Ενδοχώρα

Ένα θησαυρό εκδόσεων προσφέρει σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από την πραγματική τους αξία ...

«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» επί σκηνής

Σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο ανεβαίνει στα τέλη Μαΐου η θεατρική παράσταση «Σταματία, το ...

Ο Α. Μιχαηλίδης στην γκαλερί Γκλόρια

Στην γκαλερί Γκλόρια θα παρουσιάσει τη νέα του εικαστική δουλειά με θέμα τη νεκρή φύση ...

Έκθεση για τη Λευκωσία στο Λεβέντειο Μουσείο

Σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, παρουσιάστηκε η ...

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και Ίδρυμα Λεβέντη, σώζουν πλούτο 100 χειρογράφων

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με την εμβληματική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Biblioteca Alexandrina), από κοινού με ...

X