18 Μαΐου | Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαΐου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, όπως ορίστηκε η 18η Μαΐου, και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων [21 Μαΐου]. Είκοσι πέντε ξεχωριστά μουσεία στην Κύπρο συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.
Η αρχή θα γίνει την Τρίτη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου με τη διάλεξη “Από το RODI στο IDOR, το δοχείο της ρευστότητας”, από την εικαστικό Μαρία Λοϊζίδου, ενώ την Παρασκευή 13 Μαΐου η Λεβέντειος Πινακοθήκη θα ανοίξει το βράδυ για “Μια νύχτα στο Μουσείο” για παιδιά 10-13 ετών. Η γνωστή ετήσια δεξίωση στον κήπο του Κυπριακού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου. Η κύρια εκδήλωση της 18ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κουρίου με φωτογραφική έκθεση για τη ζωή και το έργο του George McFadden, ανασκαφέα του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος μάλιστα έχτισε το σπίτι όπου σήμερα στεγάζεται το μουσείο.

Ακόμη, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας θα φιλοξενήσει στις 21 Μαΐου μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Κυπριακά Μουσεία: πολιτιστικά τοπία και μνήμη”, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν οι αφηγήσεις που ξεδιπλώνονται στα κυπριακά μουσεία και οι τρόποι με τους οποίους αυτές επηρεάζουν τη συλλογική μνήμη και ταυτότητα.

+ Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Μέρα και Νύχτα Μουσείων επισκεφθείτε τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Πολίτης, www.politis-news.com/parathyro.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Λεπτομέρεια στο Μουσείο Αγώνος, Λευκωσία (c)ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κινηματογραφικό Βραβείο LUX 2018

Τις συγκλονιστικές ιστορίες τριών γυναικών που αναζητούν την ευτυχία και τις αξίες, ενώ πραγματεύονται ...

Αποκατάσταση σε αβεβαιότητα

Άλλοτε στέγαζε την τεράστια συλλογή ευρημάτων από την Ασσυριακή μέχρι και την Ισλαμική περίοδο. ...

Μπιλ Μπόνερ

Είναι αυτή η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Για πολλούς, είναι. Ο Μπιλ Μπόνερ είναι ...

Για τα κοινά, δημόσια αγαθά

Δεκαπέντε συγκροτήματα συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή -κυριολεκτικά κόντρα στον ...

Blue Jasmine

Πολλοί κριτικοί κινηματογράφου συνηγορούν στο ότι η νέα ταινία του Γούντι Άλεν με τίτλο ...

Globalised στη Λευκωσία

Με την πρώτη ατομική έκθεση του Vahagn Hamalbashyan επαναδραστηριοποιείται το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος, ...

X