18 Μαΐου | Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαΐου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, όπως ορίστηκε η 18η Μαΐου, και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων [21 Μαΐου]. Είκοσι πέντε ξεχωριστά μουσεία στην Κύπρο συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.
Η αρχή θα γίνει την Τρίτη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου με τη διάλεξη “Από το RODI στο IDOR, το δοχείο της ρευστότητας”, από την εικαστικό Μαρία Λοϊζίδου, ενώ την Παρασκευή 13 Μαΐου η Λεβέντειος Πινακοθήκη θα ανοίξει το βράδυ για “Μια νύχτα στο Μουσείο” για παιδιά 10-13 ετών. Η γνωστή ετήσια δεξίωση στον κήπο του Κυπριακού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου. Η κύρια εκδήλωση της 18ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κουρίου με φωτογραφική έκθεση για τη ζωή και το έργο του George McFadden, ανασκαφέα του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος μάλιστα έχτισε το σπίτι όπου σήμερα στεγάζεται το μουσείο.

Ακόμη, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας θα φιλοξενήσει στις 21 Μαΐου μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Κυπριακά Μουσεία: πολιτιστικά τοπία και μνήμη”, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν οι αφηγήσεις που ξεδιπλώνονται στα κυπριακά μουσεία και οι τρόποι με τους οποίους αυτές επηρεάζουν τη συλλογική μνήμη και ταυτότητα.

+ Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Μέρα και Νύχτα Μουσείων επισκεφθείτε τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Πολίτης, www.politis-news.com/parathyro.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Λεπτομέρεια στο Μουσείο Αγώνος, Λευκωσία (c)ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

This dot was huge / this dot has pride / this dot was the one / that was for the everyone

Γράφει η Χρυσταλλένη Λοϊζίδου* Η δουλειά της Nurtane μεταδίδει άμεσα ένα μοναδικό, τεράστιο παραλογισμό ...

αλλαγή συν αλλαγή

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή και συνεχίζεται μέχρι τις 11 Μαΐου η διαδραστική έκθεση-εγκατάσταση των Χαράλαμπου ...

Μέλανη Λάμπρου

4.9.2011 Η Μέλανη Λάμπρου είναι 14 ετών και το όνειρό της είναι να γίνει ...

Κινηματογραφικό Βραβείο LUX 2018

Τις συγκλονιστικές ιστορίες τριών γυναικών που αναζητούν την ευτυχία και τις αξίες, ενώ πραγματεύονται ...

Καίτη Φασουλιώτου Στεφανίδου, 1925-2012

“Από πολύ μικρή μου άρεσε να σχεδιάζω. Σχεδίαζα ό,τι έβλεπα γύρω μου. […] Η ...

«Ρετρό» Ιούλιος

Θερινό Σινεμά «Το Ρετρό» και φέτος το καλοκαίρι στο αμφιθεατράκι του Πολιτιστικού Ίδρύματος Τραπέζης ...

X