4ο Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art [CIPAF]

Στο Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης και σε δύο Μεταλλεία στο Μιτσερό θα πραγματοποιηθεί το φετινό 4ο Cyprus International Performance Art Festival [CIPAF], το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου 2016.

Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιδρύματος / Μουσείου Νίκου Κουρούσιη, στο Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας (Κόκκινη Λίμνη) και στο Μεταλλείο Κοκκινογιάς στο Μιτσερό στις 11 & 12 Ιουνίου 2016, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει έναν συνδυασμό από μοναδικά φυσικά τοπία και Live Performances.

Τι είναι

Το Cyprus International Performance Art Festival [CIPAF] είναι ένα θεματικό φεστιβάλ το οποίο στην 4η του έκδοση επικεντρώνεται στα site-specific και site-sensitive performances. Αυτό το χρόνο το φεστιβάλ έχει τον τίτλο “New Synchronicities: (no)one’s action, everyone’s celebration” και στοχεύει να κτίσει Νέες Συγχρονικότητες και αντιλήψεις εμπνευσμένες από τη φύση ενόσω θέτει ερωτήματα για την ανθρώπινη μας υπόσταση.

Πριν από το κυρίως δρώμενο, η ιδρύτρια και επιμελήτρια του CIPAF, Χριστίνα Γεωργίου, θα καθοδηγήσει 7ήμερο εντατικό εργαστήριο στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Το εργαστήρι θα λάβει χώρα στις τοποθεσίες του φεστιβάλ με σκοπό τη δημιουργία νέων έργων performance art, που η σύλληψή τους αντλείται από το σκεπτικό του φετινού φεστιβάλ.

Στις 11 και 12 Ιουνίου το κοινό θα επισκεφθεί τις φυσικές τοποθεσίες του Μιτσερού για να βιώσει τα live performances, με οργανωμένα λεωφορεία [κράτηση απαραίτητη] τα οποία θα αναχωρήσουν από τη Λευκωσία προς το Μιτσερό και από τη Λεμεσό προς το Μιτσερό και τις δύο μέρες.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης προβολές, το CIPAF Study Room και άλλες δραστηριότητες για το κοινό στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος Νίκος Κουρούσιης.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Αντώνης Αντωνίου (Κύπρος), Jose Arispe (Βολιβία), Marina Barsy Janer & Isil Sol Vil (Πουέρτο Ρίκο & Καταλονία), Christian Bujold (Καναδάς), Ria Hartley (Αγγλία), Olga Kozmanidze (Ρωσσία), Άντρη Λαζάρου (Κύπρος), Marta Lodola (Ιταλία/Γερμανία), Martina Marini Misterioso (Ιταλία), Θοδωρής Τράμπας (Ελλάδα)

 

Το πρόγραμμα

Live Performances: 17:00 – 21:00

Τοποθεσίες: Μεταλλείο Κοκκινοπεζούλας (Κόκκινη Λίμνη) & Μεταλλείο Κοκκινογιάς

Προβολές, Study Room & Άλλες Δραστηριότητες: 21:00 – 23:00

Χώρος: Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το κοινό θα αναχωρήσει από τη Λευκωσία στις 16:15 & Λεμεσό στις 15:15 με οργανωμένα λεωφορεία.

  • Το κοινό θα ενημερωθεί για τις στάσεις των λεωφορείων όταν προκρατήσει το εισητήριό του.

  • Για τα μέλη του κοινού που επιθυμούν να έρθουν με τα οχήματά τους καλούνται να καταφθάσουν στο Ίδρυμα Νίκος Κουρούσιης στις 16:30.

  • Η κράτηση εισητηρίου και θέσεως για το λεωφορείο είναι απαραίτητες.

  • Συμβουλεύουμε τους επισκέπτες να φορέσουν άνετα παπούτσια για περπάτημα, για τη δική τους άνεση.

Είσοδος

Εισητήρια: €15 ημερήσιο, €25 festival pass (περιλαμβάνει τα βιβλιαράκια του φεστιβάλ & μεταφορικό).

Μειωμένο: €10 ημερήσιο, €15 festival pass – ισχύει για φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους, ανέργους & μέλη του CIPAS.

Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) διοργανώνεται υπό την ομπρέλα του Cyprus International Performance Art Society (CIPAS), ενός μη κερδοσκοπικού/ μη κρατικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2013.

final front cipaf Artist Andri Lazarou_CIPAF 2016 Artist Antonis Antoniou_CIPAF 2016 Artist Christian Bujold_CIPAF 2016 Artist Jose Arispe_CIPAF 2016 Artist Marta Lodola_CIPAF 2016 Artist Martina Marini Misterioso_CIPAF 2016 Artist Olga Kozmanidze_CIPAF 2016 Artist Ria Hartley_CIPAF 2016 Artist Thodoris Trampas_CIPAF 2016

Marina Barsy Janer & Isil Sol Vil, performance art, arte acción, art acció

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το Λεβέντειο μειώνει τις ώρες λειτουργίας του

Μόλις δόθηκε προς δημοσιότητα η αφίσα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, με τον τίτλο ...

«Τρεις φρυκτωρίες και μια εικασία» | παρουσίαση στη Λεμεσό

Μετά από μια παρουσίαση στη Λευκωσία, ο Ζήνωνας Σιερεπεκλής παρουσιάζει το βιβλίο του με ...

Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού: On line και σε 40 χώρες ταυτόχρονα, η ανάδειξη του νικητή

H Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου προσκαλεί νέους ηλικίας 12-14 ετών να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής ...

Δέκα «Φωτεινές Ιστορίες» ενάντια στη μιζέρια

Η Ελένη Ξένου έκανε την έρευνα και ο Χριστόφορος Ροδίτης κινηματογράφησε τις δέκα «Φωτεινές ...

Δωρεά Κυπριακής αρχαιότητας στο Μουσείο Κύκκου από τον Ντέιβιντ Τζόνσον

Το Μουσείο της Ιεράς Μονής Κύκκου παρέλαβε προ ημερών αρχαία Κυπριακή πρόχου δωρεά του ...

X