Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη στο Καλλινίκειο Μουσείο Αθηένου

Επτά ιστορίες σύγχρονης τέχνης συνοδεύουν αφηγήσεις ανθρώπων της Αθηένου οι οποίες ζωντανεύουν τη δημιουργία της δαντέλας γύρω στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Η δημιουργική αυτή «συνάντηση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Επτά Ιστορίες. Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη» η οποία θα παρουσιάζεται στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου από τις 23 Ιουνίου 2016. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εγγραφής της δαντέλας βενίς και της αθηενίτικης ολόπλουμης δαντέλας στον Εθνικό Κατάλογο ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου.

Τα έργα σύγχρονης τέχνης συνοδεύουν τις αφηγήσεις για τη δημιουργία της δαντέλας, παρουσιάζοντας το ταξίδι της κλωστής από τα χέρια των γυναικών μέχρι τις ολόπλουμες δαντέλες στις βαλίτσες των κεντηματεμπόρων. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι δημιουργοί: Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου, Ειρήνη Κλοκκαρή, Έλενα Τσιγαρίδου και Σάντη Αντωνίου, Ναταλία Πεχλιβάνη, Χριστιάνα Πουγεράση, Χρυσόστομος Ιωσηφίδης και Χρυσόστομος Κίτας.

KALLINIKEIO KALLINIKEIO1 KALLINIKEIO2 KALLINIKEIO3 KALLINIKEIO4 KALLINIKEIO5ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©FB/ΚΑΛΛΙΝΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα ολόκληρο χρόνο και στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις.

+ Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 23 Ιουνίου 2016, στις 19:30, η Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εργαστήρι χορού για ηθοποιούς με τον Φώτη Νικολάου

Ο ΘΟΚ διοργανώνει ένα εργαστήρι χορού για ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών με το ...

Ο Ρομέν Γαβράς μεγάλωσε και το γαλλικό «νέο κύμα» στο σινεμά «γέρασε»

“Ο κόσμος είναι λιγότερο άσπρος ή μαύρος σε σχέση με το παρελθόν, και..δεν ξέρω ...

De rouille et d’ os | η νέα ταινία που θέλουμε να δούμε

«Το μόνο κοινό που ενώνει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως από την κοινωνική και οικονομική ...

«Έφυγε» ο κριτικός κινηματογράφου Ρότζερ Έμπερτ

Σε ηλικία 70 ετών και έπειτα από μακρά και άνιση μάχη με τον καρκίνο, ...

Το δ.σ. του Ριάλτο στηρίζει τον νέο διευθυντή

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Τη στήριξή του προς τον νέο διευθυντή του Θεάτρου Ριάλτο, ...

Μουσικοθεατρική η νέα παραγωγή του «Διόνυσος»

Μουσικοθεατρική θα είναι η νέα παραγωγή του Θέατρου Διόνυσος, η οποία κάνει πρεμιέρα στις ...

X