«Μακρινή χώρα» στο Σπίτι της Συνεργασίας

Η νέα δουλειά της ομάδας χορού Echo Arts, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, παρουσιάζεται στις 2, 3 και 4 Ιουνίου στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τη περφόρμανς χορού «Μακρινή χώρα / a far-off land», η οποία εδώ έχει διπλή νοηματοδότηση: αφενός πρόκειται για τις μνήμες από την παιδική ηλικία που έχουν ενσωματωθεί στο είναι του κάθε ανθρώπου, αφετέρου η μακρινή χώρα είναι εκείνη της κοινής ελπίδας και των κοινών ονείρων για το μέλλον.

Στο παρόν μιας χώρας μοιρασμένης από μια διαχωριστική γραμμή, η περφόρμανς πραγματοποιείται στο σημείο μηδέν αυτής της γραμμής, στο Σπίτι της Συνεργασίας δίπλα στο φυσικό σύνορο των ενετικών τειχών που χωρίζουν -σε εκείνο το σημείο- την Λευκωσία στα δύο. Η «μακρινή χώρα» της κοινής ελπίδας έρχεται όσο γίνεται πιο κοντά, σε αυτό ακριβώς το σημείο της Συνεργασίας και της Συμπάθειας.

Χωρισμένη σε τρία μέρη, τη περφόρμανς παρουσιάζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι περφόρμερ. Τη σκηνοθεσία της συνυπογράφουν η Αριάννα Οικονόμου και η Dorinda  Hulton.

Περφόρμερ: Μέρος 1: Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Ilker Kaptanoglu, Gunay Kececi, Αντωνία Λυρά, Μέρος 2: Ezgin Akpinar Desdur, Sevim Akpinar, Γεωργία Ανδρέου, Χάρης Κούσιος, Μέρος 3: Αλεξάνδρα Γεωργίου, Αλέξα Μιχαήλ, Δημήτρης Σπύρου, Άννα Θεοδώρου, Μιχάλης Βαρνάβα, Νίκος Βαρνάβα, Nil Turer. Τη μουσική του έργου υπογράφει ο Λάρκος Λάρκου.

+ Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις ώρα 20:15 στο Σπίτι της Συνεργασίας (έναντι του ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας), Λευκωσία.

Το έργο διεκπεραιώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η κράτηση απαραίτητη στα τηλ. (00357) 99371870 & (0090) 0533 887 9281.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διαλέξεις για τη γλώσσα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

H γλώσσα είναι στο επίκεντρο μιας πολύ ενδιαφέρουσας σειράς τηλεδιαλέξεων που πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό ...

Εικαστική δράση «Υφαντική στο δρόμο»

Την Παρασκευή 15 Απριλίου μικρές ομάδες μαθητών και καθηγητές Τέχνης θα δημιουργήσουν υφαντά σε δρόμους, πλατείες ...

Αποτελέσματα 29ων Παγκύπριων σχολικών αγώνων θεάτρου 2018

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τη συμπλήρωση των ...

16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού | Το πρόγραμμα

Στις 18, 19 και 20 Μαρτίου πραγματοποιείται η φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Θέατρο ...

«Τα Παράσιτα» θα γίνουν τηλεοπτική μίνι σειρά;

Η HBO διαπραγματεύεται την απόκτηση των δικαιωμάτων για την μεταφορά σε μίνι τηλεοπτική σειρά ...

Δραματική Σχολή Κ. Κουν: υποβολή αιτήσεων από 1η μέχρι 25 Σεπτεμβρίου

H Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν ενημερώνει τους υποψήφιους σπουδαστές ότι ...

X