«Καραγκιόζης» και «Ρεβέκκα» στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος 2017

Με το θεατρικό έργο «Ο Καραγκιόζης» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και «Ρεβέκκα» της Χαραλαμπίας Θεοφάνους θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.

Οι δύο παραγωγές συμμετείχαν στη φετινή Πλατφόρμα Μονοδράματος Κυπρίων Δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στην Πάφο, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μηνά Τίγκιλη. Από τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν εκεί, Επιτροπή Αξιολόγησης έκρινε τις δύο παραγωγές που θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ το 2017.

«Ρεβέκκα»

rebecca_charalambiatheofanous

Η περφόρμανς «Ρεβέκκα» φαντάζεται και επινοεί τα χρόνια μοναξιάς του ομώνυμου χαρακτήρα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο διάσημο έργο του «Εκατό χρόνια μοναξιάς».Όταν πεθαίνει και ο άντρας της και απομένει πια μοναδική επιζώσα της ζωής της, η Ρεβέκκα αποφασίζει να μην ξαναβγεί από το σπίτι της. Τα γεγονότα του παρελθόντος επαναλαμβάνονται καθημερινά, ο λόγος, το σώμα και ο χρόνος της πλάθονται όπως η μοναξιά επιθυμεί.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 17 Απριλίου 2016 στον πολυχώρο ΜERES.

Σύλληψη – ερμηνεία: Χαραλαμπία Θεοφάνους

+ Η παράσταση ανεβαίνει στον πολυχώρο MERES, [Πενταδακτύλου 33, παλιά Λευκωσία] στις 10, 11 και 12
Ιουνίου στις 20:30. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 96 302747 και 99 746430. Η παράσταση κινείται στο χώρο και το κοινό καλείται να ακολουθεί την ηθοποιό. Θα υπάρχουν πολύ λίγες καρέκλες για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

«Ο Καραγκιόζης»
karagiozis_webΤο έργο είναι βασισμένο στο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου «Ο Καραγκιόζης», από τη συλλογή διηγημάτων «Μεγάλοι Δρόμοι» [2010], το οποίο μετέφερε δραματοποιημένο επί σκηνής η θεατρική ομάδα Alpha Square.

Το έργο ερμηνεύει ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους. Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 6 Απριλίου 2016 και παρουσιάστηκε σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.

«Η ιστορία αποτελεί μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία – αυτή που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Square.

«Σκιαγραφείται η πορεία του ήρωα, από την παιδική ηλικία μέχρι την πατρότητα, αποκαλύπτοντας τραύματα του ψυχισμού του, τα οποία προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αυτά τα τραύματα να εξωτερικευτούν με καταστροφικές συνέπειες…»

+ Θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο παραστάσεις στη Λευκωσία, στις 2 και 3 Ιουνίου, στο Ίδρυμα ARTος, στις 20:30. Έπειτα το έργο θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Athens Fringe Festival. Κρατήσεις για τις παραστάσεις στη Λευκωσία τηλ. 96846462. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Συνωμότες σκότωσαν τον Ραμσή Γ’, με θανάσιμο κόψιμο στον λαιμό

Συνωμότες σκότωσαν τον Ραμσή Γ’, τον τελευταίο Φαραώ του Νέου Βασιλείου με πραγματική εξουσία ...

Κυπριακές Ταινίες Μικρού Μήκους στο Cine Studio

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου καλωσορίζει την ‘Ανοιξη του 2016 με την ...

Σεμινάριο κινηματογράφου με τον Γιάννη Οικονομίδη

Η ΕΘΑΛ διοργανώνει στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου τριήμερο σεμινάριο για τον σύγχρονο ...

Παραδίδονται στη Χάγη συλημένες τοιχογραφίες από τα κατεχόμενα

Παραδίδονται σήμερα το απόγευμα στην πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Χάγη, τέσσερις τοιχογραφίες που ...

Άκυρος ο διορισμός του Γ. Παπαγεωργίου, με απόφαση δικαστηρίου

«Ακέφαλος» είναι από χθες ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, αφού με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ...

Ο Μιχάλης Σιγανίδης στην Αξιοθέα

Πρωτοπόρος της ελληνικής αβάντ γκαρντ και της αυτοσχεδιαστικής πειραματικής τζαζ, ο Μιχάλης Σιγανίδης μετρά ...

X