Παττίχειο | Οι πέντε για τη θέση διευθυντή

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος

Πέντε είναι οι διεκδικητές της θέσης του διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, όλοι τους γνωστά ονόματα και καταξιωμένα στον χώρο του πολιτισμού. 

Όπως αποκαλύπτει ο «Π», οι υποψήφιοι «μνηστήρες» είναι οι Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, ηθοποιός – σκηνοθέτης, Βάσος Αργυρίδης μουσικοσυνθέτης, Κάθριν Νικήτα διευθύντρια του Κέντρου Ευαγόρα Λανίτη, Μηνάς Τίγκιλης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΕΘΑΛ και Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Οι πέντε διεκδικητές της θέσης θα βρεθούν το Σάββατο ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λτδ για συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει και την τελική απόφαση του συμβουλίου, για την επιλογή του διευθυντή.

Οι πέντε επικρατήσαν μεταξύ πολλών άλλων υποψηφίων που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις, στα πλαίσια της προκήρυξης της θέσης, με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Καθήκοντα του διευθυντή του Παττιχείου, το οποίο στόχος είναι να αποτελεί τη ναυαρχίδα των πολιτιστικών χώρων της Λεμεσού, είναι η γενική διεύθυνση, οργάνωση, προγραμματισμός και εποπτεία των δραστηριοτήτων του θεάτρου, η κατάρτιση του ετήσιου καλλιτεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού, καθώς και η προετοιμασία, οργάνωση και συντονισμός των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Την προεπιλογή των πέντε έκανε η ιδιωτική εταιρεία ερευνών Σύμμετρον, στην οποία ανατέθηκε το δύσκολο αυτό έργο, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων.

Τα μη αιρετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λτδ, το οποίο έχει αναλάβει την διαχείριση και λειτουργία του θεάτρου, είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Εύρος Αλεξάνδρου και οι Πάμπης Αναγιωτός και Δώρος Ιερόπουλος. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού είναι ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου.

Το θέατρο το οποίο μετά την ριζική ανακαίνιση του που κόστισε 9 εκατομμύρια ευρώ, θεωρείται το πλέον σύγχρονο της Κύπρου, διαθέτει 730 θέσεις θεατών και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό. Όλες οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και η επαναλειτουργία του θεάτρου μετά την πεντάχρονη ανακαίνιση του, τοποθετείται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την οργάνωση πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Τα έξοδα του θεάτρου που  παραμένει στην κυριότητα του δήμου, θα καλύπτονται από τις χορηγίες του δήμου και του κράτους, αλλά πρωτίστως από τις εκδηλώσεις που θα διοργανώνει και τις δικές του παραγωγές.

Πάντως εκκρεμεί ακόμα η προκήρυξη θέσης τεχνικού διευθυντή και ακόμη τριών τεχνικών, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες, θα γίνονται με την αγορά υπηρεσιών.

 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ένας Κύπριος στα βραβεία Emmy της Νέας Υόρκης

Ο Μίνως Παπάς, σκηνοθέτης και παραγωγός, βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές των βραβείων New York ...

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στην Κύπρο – όλες οι πληροφορίες

«Όλες οι χώρες είμαστε Σταχτοπούτες. Μας δίνουν ωραία γοβάκια, άμαξες κι ενθουσιαζόμαστε αλλά στο ...

«Γίγας της αμερικανικής μουσικής» ο Μπομπ Ντίλαν

Κάτοχος ενός «Μεταλλίου της Ελευθερίας» είναι από την Τρίτη 29 Μαΐου ο Μπομπ Ντίλαν, ...

Μια υπενθύμιση για τον νόμο που [σχεδόν] κανείς δεν τηρεί

Ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου η κατάθεση προτάσεων για τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΘΟΚ ...

Ο Ορχάν Παμούκ, η καρυδιά και η Πλατεία Ταξίμ

Έξι μέρες μετά την έναρξη των επεισοδίων και των διαδηλώσεων που έχουν βάλει την ...

Ειδικές Ξεναγήσεις “Οχυρώνοντας τη Λευκωσία” στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, μέσα στο πλαίσιο των προγραμμάτων του για το 2016, ...

X