1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

Ένας ετήσιος θεσμός εγκαινιάζεται αυτόν τον μήνα στην Πάφο: πρόκειται για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF), το οποίο προσανατολίζεται στην προβολή ανεξάρτητων ταινιών με στόχο την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου σινεμά.

«Ενθαρρύνουμε ταινίες με χαμηλό (ή καθόλου) προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν μια ευκαιρία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του κινηματογραφικού θεσμού, Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαΐδου.

«Το PIFF φιλοδοξεί να γίνει μια πλατφόρμα για να δίνει φωνή στους σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν έχει ανακοινωθεί σε λεπτομέρεια, ωστόσο θα περιλαμβάνει προβολές ανεξάρτητων ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις από Κύπριους και ξένους σκηνοθέτες.

«Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κοινότητα, τη συμμετοχικότητα και (φυσικά) στην καλή παρέα. Στόχος του είναι να ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από την Κύπρο και από όλο τον κόσμο.»

POSTER2016WEB

+ Οι προβολές ξεκινούν στις 24 Ιουνίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 26 του μήνα. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο και οι διαλέξεις και παρουσιάσεις στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος. Πληροφορίες www.piffcyprus.com / info@piffcyprus.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μπερλινάλε: Αρχή με την ταινία Nobody Wants The Night

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Πανίκκος Χρυσάνθου Η ταινία που σήκωσε την αυλαία του Φεστιβάλ ...

Τάφος και σκελετός βρέθηκαν στην Αμφίπολη

Τάφος κιβωτιόσχημοςμε διάσπαρτα σιδερένια και χάλκινα καρφιά, στοιχεία φερέτρου και οστά εντοπίστηκαν στον Τύμβο ...

Απεβίωσε η δημιουργός ντοκιμαντέρ Αλίντα Δημητρίου

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης η σκηνοθέτιδα Αλίντα Δημητρίου, δημιουργός ...

Ο ήχος των πόλεων την εποχή του κοροναϊού

Ένα τραγούδι ενάντια στον κοροναϊό από τη Σενεγάλη, χειροκροτήματα για τους εργαζόμενους στον τομέα ...

Μουσεία και γκαλερί της Βηρυτού μετά την έκρηξη

Δύο ισχυρές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020, ...

Ελλάδα: “τράνζιτ” χώρα των αρχαίων που λεηλατεί το ISIS

Σε κυνήγι θησαυρού όπως φαίντεται θα προβούν για ακόμη μια φορά οι ελληνικές αρχές, ...

X