Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου

Αγαπημένη μου κόρη,

Όταν έμαθα τα πάντα για την στεγανογραφία ήταν πλέον αργά. Είχα ήδη τυπώσει ό,τι εχρειάζουμουν τζαι είχα ήδη κάμει το κακό. Τούτα δεν αλλάζαν.

Πάντα να βάλλεις στην άκρη τα δεδομένα. Αποδομείς την κατάσταση, χωρίζεις τα πράματα που δεν αλλάζουν τζαι τα πράματα που μπορείς να αλλάξεις με κάποιον τρόπο. Πολλές φορές, σε προβληματικές καταστάσεις τείνουμε να επικεντρωνούμαστε στο πρόβλημα τζαι όχι στην λύση. Μεν το κάμνεις.

Η αστυνομία ήξερεν ήδη πού ετυπώθηκε το μανιφέστο τζαι πότε. Απλά δεν ήξερε ‘που ποιον. Στην περίπτωση τη δική μου, ήταν θέμα χρόνου να ανακαλύψουν μέσα ‘που το ημερολόγιο του εκτυπωτή τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Μετά την επίσκεψη του μάστρου μου τζαι τις περίεργες ερωτήσεις σχετικά με τους εκτυπωτές, εκατάλαβα ότι το κύμμαν ήταν κοντά. Τωρά εννά μου πεις επαρανόησα ‘που κάποιες απλές ερωτήσεις που μου έκαμεν ο μάστρος μου; Άμαν είσαι ένοχος, παρανοείς με τα πάντα. Νιώθεις ότι ούλλοι ξέρουν τι έκαμες ή, στην καλύτερη περίπτωση, ότι δεν θα δυσκολευτούν να το ανακαλύψουν. Τζαι η αλήθκεια έν’ ότι βιολογικά εν καλή τούτη η παράνοια, βοηθά να προετοιμάζεσαι για το σιειρόττερο τζαι να λαμβάνεις τα μέτρα σου.

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μου όταν εκάμαμε την συνάντηση με τους μπάτσους. Εγώ, ο μάστρος μου τζαι θκυό μπάτσοι που την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Κάμνει μου εντύπωση που κανένας δεν υποψιάζεται τους πληροφορικάριους. Εν σαν να τζαι είμαστε κάτι πιο κάτω ‘που τους αγγέλους σε κάποιες περιπτώσεις. Περιφερούμαστε μες στην επιχείρηση, έχουμε πρόσβαση σε ούλλα τα δεδομένα, αλλά ούλλοι έν’ βέβαιοι ότι δεν είμαστε ικανοί να κάμουμε ζημιά.

Εκαλέσαν με τζαι εμένα στην συνάντηση. Εν μου είπαν ακριβώς τον λόγο, αλλά εκατάλαβα τον κατά την διάρκεια της συζήτησης. Να βοηθήσω τον κύριο Αντώνη, τον υπεύθυνο φωτοτυπικής [ναι, οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν υπεύθυνους φωτοτυπικής τζαι είναι όσο χαλαρή δουλειά όσο ακούγεται ότι είναι] να πιάσει το ημερολόγιο της εκτυπωτικής μηχανής τζαι να το δώσουμεν τους αστυνομικούς για ανάλυση.

Εγώ ήμουν με την εντύπωση ότι οι μπάτσοι θα εχασκιάζουνταν μόνο τζαι μόνο με την πολυπλοκότητα του αρχείου, πόσω μάλλον να το αναλύαν τζαι να εφκάλλαν τζαι αποτελέσματα. Καλού-κακού όμως έλαβα τα μέτρα μου. Αντίγραψα το αρχείο ‘που την μηχανή τζαι έβαλα το στον υπολογιστή μου.
Τούτοι είχαν στα σιέρκα τους μιαν εκτύπωση που τους ελάλεν πού ετυπώθηκε το χαρτί τζαι τι ώρα τζαι μέρα. Το μόνο που έμενεν ήταν να αντιπαραβάλουν τζείνον που είχαν με το ημερολόγιο μηχανής, που θα τους ελάλεν ποια διεύθυνση δικτύου ετύπωσε πότε. Σαΐνια οι μπάτσοι.
Search and replace μέσα στο ημερολόγιο μηχανής. Αντικατέστησα ούλλα τα σημεία που υπήρχε η δική μου διεύθυνση δικτύου με την διεύθυνση δικτύου της Google. “Σκέφτου τα πρόσωπα των μπάτσων, όταν ανακαλύψουν ότι ο φονιάς έν’ η Google” εσκέφτηκα.

Ούλλα εσκέφτηκα τα. Το μόνο που εξέχασα ήταν ότι το μανιφέστο δεν το ετύπωσα που τον δικό μου υπολογιστή.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αστέρω – Μέρος 2ο

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Με δυσκολίαν εξικόλλησεν την που πάνω του. Εφίλησεν την στο ...

Μέρα 13η

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Αγαπημένη μου Ρέα, Την τελευταίαν φορά που σε είδα, ήσουν ...

Τα ποδοσφαιρικά

Της Ντίνας Παγιάση Κατσούρη* Η Μοσφιλωτή και πάλι Το αυτοκίνητο να καταβροχθίζει την άσφαλτο ...

Μέρα 34η

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Ένιωθα την καρκιάν της να φακκά, σαν του μωρού του ...

Μέρα 22η

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Αγαπημένη μου κόρη, Εσχεδίασα τα πάντα με προσοχή τζαι ακρίβεια. ...

Κατερίνα (Μέρος 3ο)

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Έκατσεν στην όχθην του μικρού ποταμού. Τα πόθκια του γυμνά, ...

X