Παττίχειο | «Διεκδικούμε διαφάνεια και αξιοκρατία»

Στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να αξιολογήσει τα βιογραφικά όσων υποψήφιων υπέβαλαν αίτηση για την θέση του Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού στρέφει τα πυρά της η Νατάσα Γεωργίου.

Με σύμμαχο την Μαρία Κολιού, η οποία -όπως και η Νατάσα Γεωργίου- υπέβαλε αίτηση για την θέση αλλά δεν προκρίθηκε στους πέντε υποψήφιους, οι δύο κυρίες με ανοιχτή επιστολή τους διερωτώνται κατά πόσο ένας ιδιώτης μπορεί να κρίνει την καταλληλότερο για τη θέση του διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Διαβάστε ακόμα:

Οι πέντε για τη θέση διευθυντή

Παττίχειο | Εμπόδια Στη Διαδικασία Ανάδειξης Διευθυντή

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της Νατάσας Γεωργίου και της Μαρίας Κολιού:

«Το στολίδι της Λεμεσού, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, όπως έχει αποκαλεστεί από πολλούς που ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα, φαίνεται πως πλήττεται και χάνει την λάμψη του μέσα από τις διαδικασίες της στελέχωσης του.

Διερωτόμαστε αν για μια θέση υψίστης σημασίας όπως είναι αυτή του διευθυντή ενός θεάτρου και συγκεκριμένα του Δημοτικού Θεάτρου της Λεμεσού, ήταν σωστό να είναι μοναδικός κριτής ένας ιδιώτης μαζί με τον υπάλληλο του. Όταν ρωτήθηκε ο Δήμαρχος πόσο αξιόπιστη είναι η εταιρεία και γιατί τόση εμπιστοσύνη στην εταιρεία για την επιλογή των πέντε, εφόσον το συμβούλιο έχει το δικαίωμα να καλέσει όποιο άτομο θεωρήσει εξίσου κατάλληλο από την επίλεκτη λίστα; Aπάντησε ότι από τη στιγμή που αποτάθηκαν σε ειδικό δεν χρειάζεται να γίνουν οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες από το συμβούλιο. Με άλλα λόγια η επιτροπή του Παττίχειου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα ιδιώτη, που πιθανόν να έχει και αυτός τους επηρεασμούς του και τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Το θέμα όμως είναι πιο σοβαρό….

Τι γνώσεις έχει στα θέματα των τεχνών και της εφαρμογής τους ο κ. Βρυωνίδης, αφού φάνηκε μέσα από τον διάλογο των συνεντεύξεων κάποιων υποψηφίων, ότι δεν γνώριζε ικανοποιητικά και σε βάθος το θέμα, για να μπορεί να κρίνει αν οι απαντήσεις που του δίνονταν ήταν σωστές ή και επαρκείς. Μπορεί να είναι εξαίρετος στατιστικολόγος, ο κ. Βρυωνίδης, αυτό όμως δεν το κάνει και κατάλληλο, να κρίνει άτομα με πείρα ή και με μάστερ και διδακτορικά στον τομέα των τεχνών και στην πολιτιστική διοίκηση. Φάνηκε επίσης ότι δεν έχει κρίνει σωστά αν κάποια πτυχία είναι Ανώτερης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή Ανώτατης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γιατί σύμφωνα με την προκήρυξη ζητείτο πτυχίο Ανώτατης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα μεγάλα ερωτήματα αφήνει και το γεγονός, πως Διευθυντές άλλων εταιρειών και οργανισμών εγκαταλείπουν τόσο εύκολα τη θέση τους και διεκδικούν μια θέση που δεν γνώριζαν καν τη μισθοδοσία της, αφού δε γνωστοποιήθηκε ποτέ και σύμφωνα με την εξαγγελία θα χρειαζόταν άμεση πρόσληψη. Μήπως οι διευθυντές θα άφηναν τα πόστα τους χωρίς προειδοποίηση ή μήπως αυτό αποσκοπούσε στο να γεμίσει απλά η λίστα και να μην υπάρξει ο πραγματικός ανταγωνισμός;

Διεκδικούμε διαφάνεια και αξιοκρατία. Με βάση τα κριτήρια που εξαγγέλθηκαν στην  προκήρυξης της θέσης, πληρούμε όλα τα απαιτούμενα προσόντα και επιπλέον κατέχουμε και όλα τα επιπρόσθετα προσόντα που σύμφωνα με τη  προκήρυξη θεωρούνται πλεονέκτημα και είναι κάτι που δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Τα ντοκουμέντα υπάρχουν για μας, το ίδιο ευχόμαστε και για άλλους. Παράλληλα όμως από πληροφορίες φαίνεται ότι ανάμεσα στους επίλεκτους πέντε, υπάρχουν άτομα που δεν πληρούν ούτε τα βασικά απαιτούμενα προσόντα, που έχουν προκηρυχτεί. Καλούμε άμεσα να δημοσιευτούν, η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων της προκήρυξης, η μοριοδότηση των ερωτήσεων της συνέντευξης και δημοσιοποίηση των βιογραφικών και των πτυχίων.»

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αγνοείται η τύχη του Σύρου σκηνοθέτη Όργουα Νιραμπίγια

O Σύρος σκηνοθέτης Όργουα Νιραμπίγια φέρεται να έχει συλληφθεί από τις συριακές αρχές. Εξαφανίστηκε ...

Αναβολή εκδηλώσεων λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μια σειρά από εκδηλώσεις αναβάλλονται στην Κύπρο, εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου και της κηδείας ...

Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art στη Λευκωσία

«Διαδρομή Προτεραιότητας» είναι ο τίτλος του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Performance Art το οποίο πραγματοποιείται ...

Στο φως βωβή ταινία του Χίτσκοκ

Μία από τις πρώτες ταινίες του «μετρ της αγωνίας», του Βρετανού σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ, ...

Τρίο Τεκκέ | Επιστροφή με Zivo και τρία νέα κομμάτια

Το εξώφυλλο και τρία κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους, ZIVO, έδωσαν στη δημοσιότητα ...

Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ιωάννης Αντωνίου

Βαθιά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του καλλιτέχνη Ιωάννη (Αντωνίου) εκφράζει με ανακοίνωσή του ...

X