Σαντούτο

Oι Σαντούτο μας καλούν να συν-κινηθούμε στα ηχοχρώματά τους

Ποιοι είστε;
Είμαστε οι Σαντούτο! Δημιουργηθήκαμε τον Οκτώβριο του 2015. Στην προσπάθειά μας να βρούμε μια ονομασία για το μουσικό μας σχήμα, καταλήξαμε σ’ έναν συνδυασμό από τις ονομασίες των μουσικών οργάνων σαντούρι-λαούτο κι έτσι βγήκε το Σαντούτο. Το μουσικό μας σχήμα αποτελείται από την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος στο τραγούδι και στα κρουστά, τον Χαράλαμπο Παντελή στο λαούτο, τη Βερόνικα Αλωνεύτου στο σαντούρι και στο τραγούδι και από τον ηχολήπτη μας Χρίστο Χριστοδούλου, που χωρίς αυτόν δεν θα έβγαινε προς τα έξω το ηχόχρωμα που επιθυμούμε.

Τι κάνετε;
Ασχολούμαστε και αφοσιωνόμαστε στην παραδοσιακή μουσική, μέσα από την οποία συγκινούμαστε, εκφραζόμαστε και διασκεδάζουμε. Με κάθε ευκαιρία η παρέα μας μεγαλώνει με φιλοξενούμενους μουσικούς και χορευτές. Το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από Κύπρο, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Θράκη, Αιγαίο κ.ά.

Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να παρακινήσουμε τον κόσμο, το ακροατήριο, να συν-κινηθεί μαζί μας τόσο μουσικά όσο και χορευτικά. Ούτως ή άλλως πέρα από τα θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα της μουσικής, αυτό που θεωρούμε ως πεμπτουσία της παραδοσιακής μουσικής είναι η ιδέα της κοινωνίας, του μοιράσματος, της συνολικής έκφρασης. Άλλοι εκφράζονται διαμέσου της μουσικής, άλλοι με τον χορό, άλλοι με τον λόγο κι άλλοι με τη σιωπή τους… Όλα είναι αποδεκτά και όλοι έχουν τον ρόλο τους.

Πού σας ακούμε;
Μπορείτε να μας ακούσετε σε καφενεδάκια της Λευκωσίας, σε πολιτιστικούς χώρους, στις 14 Αυγούστου στο χωριό Τρεις Ελιές, στις 23 Αυγούστου στην πλατεία Φανερωμένης… Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εμφανίσεις μας στην προσωπική μας σελίδα: www.facebook.com/santoutomusic. Καλά γλέντια να έχουμε!!!

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κατερίνα Σταύρου

Η Κατερίνα Σταύρου ρουφά το παρόν και ψάχνει την ευτυχία Πού είσαι; Είμαι απορροφημένη ...

Στελάνα Κληρή

Η Στελάνα Κληρή είναι η δημουργός του Κύπριου "Βιολιστή"

Μικαέλα Τσαγγάρη

Ως ταλαντούχα νέα, η Μικαέλα Τσαγγάρη κυνηγά νέα ταλέντα Πού είσαι; Tις περισσότερες ώρες ...

Γιάννης Μίνως

Ο Γιάννης Μίνως άφησε την Αθήνα και προσγειώθηκε στο κυπριακό σανίδι Ποιος είσαι; Είμαι ...

Εβίτα Ιωάννου

Ποια είσαι; Είμαι η Εβίτα Ιωάννου και είμαι σκηνοθέτιδα. Απόφοιτη του Royal Holloway University ...

Ανδριανή Ρουσογένους

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου | Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Πού είσαι; Όπου μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα. ...

X