Χέλεν Σάββα

Η Χέλεν Σάββα κινητοποιείται από το συναίσθημα και τον κόσμο γύρω της

Τι κάνεις;

Εξερευνώ την τέχνη μέσα από τη μελέτη διαφόρων τεχνικών, όπως Digital Art, Mixed Media και ζωγραφική. Ως αυτοδίδακτη στον τομέα μου, βρίσκω τον πειραματισμό ως το βασικότερο στοιχείο έτσι ώστε να έρθει κανείς σε επαφή με την τέχνη. Λόγω του έντονα συναισθηματικού και μελαγχολικού μου χαρακτήρα, κύριά μου έμπνευση είναι η ανθρώπινη φύση και ψυχολογία, πράγματα τα οποία επιδιώκω να εκθέτω με τα περισσότερά μου έργα. Θέλω να εκφράσω τη θλίψη, τη χαρά, το πένθος, την αγωνία του ανθρώπου. Η θλίψη για την καταπάτηση των δικαιωμάτων, η χαρά για μια καινούργια ζωή, το πένθος για ένα δάσος που κάηκε, η αγωνία ενός πρόσφυγα για το αύριο. Πράγματα που με προβληματίζουν καθημερινά, πράγματα που βιώνω, πράγματα που επιδιώκω να βιώσω.

Παράλληλα, είμαι μια από τους ιδρυτές του Cyprus Artists Voice, το οποίο ξεκίνησε -δυστυχώς- ως μέσο αλληλοενημέρωσης των καλλιτεχνών όσον αφορά κακόβουλες ενέργειες εκμετάλλευσης. Πέραν αυτής της δράσης του Cyprus Artists Voice, επιδιώκουμε την προώθηση πολιτιστικών δρώμενων, εκθέσεων και καλλιτεχνών.

Τι θέλεις;

Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο η επαφή με την τέχνη, όπως και η αντίληψη για τη σημασία της. Δυστυχώς σε αυτό υστερούμε στην κοινωνία μας, και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη παιδείας σε όλους τους τομείς της τέχνης. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί από μόνος του να μορφωθεί και να έρθει σε επαφή με τις τέχνες.
Γι’ αυτό και θα ήθελα να προτρέψω τον κόσμο να ενδιαφέρεται και να συμμετέχει στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Είναι ανεκτίμητα τα εφόδια που σου προσφέρει η τέχνη για την καλλιέργεια του πνεύματος και της ψυχής.

Πού είσαι;

Βρίσκομαι σε μια διαδικασία μελέτης και προετοιμασίας για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου, το οποίο θα έχει ως σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού μέσα από εργαστήρια, πειραματισμό και μελέτη. Κύριός μου στόχος είναι η εύκολη πρόσβαση των καλλιτεχνών και του κοινού σε έναν χώρο ο οποίος θα εμπνέει τη συνεργασία, την αλληλοϋποστήριξη και τη μετάδοση της γνώσης. Πέραν αυτού, σχεδιάζω στο σύντομο μέλλον να παρουσιάσω μια ατομική έκθεση με τίτλο Daydreams and Nightmares of a Restless Mind, η οποία θα είναι βασισμένη σε προσωπικά μου βιώματα, σκέψεις και ανησυχίες.

+ Δείτε τη δουλειά της Χέλεν Σάββα εδώ facebook/helen.s.illustration και επικοινωνήστε μαζί της στη διεύθυνση helen.s.illustration@gmail.com

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μάρκος Καλλής

Ποιος είσαι; Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάφο. Είμαι ένας άνθρωπος ανάμεσα σε τόσους άλλους, ...

Κωνσταντίνα Γεωργίου

Η Κωνσταντίνα Γεωργίου βρίσκεται “ανάμεσα στους μέρμηγκες” Τι κάνεις; Αυτήν την περίοδο ξαναανακαλύπτω τη ...

Μενέλαος Θεοδοσιάδης

O Μενέλαος Θεοδοσιάδης είναι ο Theom Πού βλέπεις; Το μέλλον μου στον καφέ! Γενικότερα, ...

AndreChris

Ποιος είσαι; Είμαι ο AndreChris. Ζωγραφίζω συναισθήματα πάνω σε χάρτινες σκέψεις, ζωγραφίζω μουσική, γίνομαι ...

Ερμίνα Εμμανουήλ

Ποια είσαι; Είμαι η Ερμίνα Εμμανουήλ, είμαι εικονογράφος και γραφίστρια. Ζω και εργάζομαι στη ...

Ευάγγελος Βαρνάβα

Ο Ευάγγελος Βαρνάβα έχει αφτιά για όσα του ακούγονται καλά Τι κάνεις; Κάνω διάφορα: ...

X