Asterism 1 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες, συγκέντρωσε όχι μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και φιλότεχνους και συλλέκτες έργων τέχνης και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 7 Ιουλίου.

Ο λόγος για την έκθεση με τίτλο Asterism 1, με έργα των σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μάστερ Καλών Τεχνών: Σύγχρονες Εικαστικές Προσεγγίσεις» του Πανεπιστημίου Frederick.

Η έκθεση φιλοξενεί έργα με διακριτή υφολογική ετερότητα, τα οποία αναδεικνύουν μια συμπαγή και ολοκληρωμένη συλλογιστική. Τα έργα συνομιλούν τόσο με τον χώρο όσο και με τις αιτίες που τα δημιούργησαν, συχνά αιτίες μνήμης, αλλά στο σύνολό τους και μεταξύ τους καθώς όλα μαζί ενορχηστρώνουν ένα ιδιαίτερο και πολυποίκιλο εικαστικό τοπίο.

asterism1H ομάδα των πρώτων αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ Καλών Τεχνών: Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις» του Frederick

Τα έργα, απόσταγμα της δουλειάς των αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθρεφτίζουν τις αναζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν και τη συνεργασία που είχαν οι απόφοιτοι με τους ακαδημαϊκούς τους δασκάλους. Καθαρή ζωγραφική, φωτογραφικό υλικό, σχέδια, αντικείμενα και κατασκευές στα χέρια των φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick έγιναν φωνές έκφρασης, δήλωσης και σχολιασμού για τον κάθε δημιουργό.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι Έμιλι Αβρααμίδου, Ρεβέκκα Γεωργίου, Μαρία Γρηγορίου, Αθηνά Κυπριανίδη, Βικτώρια Λεωνίδου, Κατερίνα Νεοφυτίδου, Μισέλ Παντελή, Άννα-Μαρία Χαραλάμπους και Ιωάννα Χειμώνα (φωτογραφία) ενώ η ομάδα των καθηγητών και καθηγητριών που καθοδήγησαν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές ήταν η Χουρίκ Τοροσιάν, η Κλίτσα Αντωνίου, η Βίκυ Περικλέους, ο Σάββας Χριστοδουλίδης και ο Παναγιώτης Μιχαήλ.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος (λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη 24) και είναι ανοιχτή από τις 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η μικρού μήκους ταινία που ακολουθεί το Gravity

Θυμάστε εκείνη τη στιγμή στην ταινία Gravity, όπου η δρ Ράιαν Στόουν [Σάντρα Μπούλοκ] ...

Tι θα δούμε στο Viewfinder των Κινηματογραφικών Ημερών Κύπρου

Ταινίες με κοινό χαρακτηριστικό τη δημιουργική ανάγκη και την προώθηση της κριτικής σκέψης θα ...

Το «Μικρό Ψάρι» στη διεθνή κινηματογραφική αγορά

Πωλήσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες διανομής έχει επιτύχει το «Μικρό Ψάρι», η τέταρτη μεγάλου μήκους ...

Βραβευμένη «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη», στη Θεσσαλονίκη

Το βραβείο Fipresci της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Κινηματογράφου και το Βραβείο της Πανελλήνιας ...

Κυπριακή συμμετοχή στην έκθεση Βιβλίου της Λειψίας

Στο φόρουμ «Μικρές γλώσσες, Μεγάλες λογοτεχνίες» της Έκθεσης Βιβλίου της Λειψίας συμμετείχε και φέτος ...

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος / Τρίο Αντρέας Ροδοσθένους

Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα βρεθεί τον Ιανουάριο στην Κύπρο για δύο συναυλίες με ...

X