Asterism 1 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες, συγκέντρωσε όχι μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και φιλότεχνους και συλλέκτες έργων τέχνης και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 7 Ιουλίου.

Ο λόγος για την έκθεση με τίτλο Asterism 1, με έργα των σπουδαστών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μάστερ Καλών Τεχνών: Σύγχρονες Εικαστικές Προσεγγίσεις» του Πανεπιστημίου Frederick.

Η έκθεση φιλοξενεί έργα με διακριτή υφολογική ετερότητα, τα οποία αναδεικνύουν μια συμπαγή και ολοκληρωμένη συλλογιστική. Τα έργα συνομιλούν τόσο με τον χώρο όσο και με τις αιτίες που τα δημιούργησαν, συχνά αιτίες μνήμης, αλλά στο σύνολό τους και μεταξύ τους καθώς όλα μαζί ενορχηστρώνουν ένα ιδιαίτερο και πολυποίκιλο εικαστικό τοπίο.

asterism1H ομάδα των πρώτων αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ Καλών Τεχνών: Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις» του Frederick

Τα έργα, απόσταγμα της δουλειάς των αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθρεφτίζουν τις αναζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν και τη συνεργασία που είχαν οι απόφοιτοι με τους ακαδημαϊκούς τους δασκάλους. Καθαρή ζωγραφική, φωτογραφικό υλικό, σχέδια, αντικείμενα και κατασκευές στα χέρια των φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick έγιναν φωνές έκφρασης, δήλωσης και σχολιασμού για τον κάθε δημιουργό.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι Έμιλι Αβρααμίδου, Ρεβέκκα Γεωργίου, Μαρία Γρηγορίου, Αθηνά Κυπριανίδη, Βικτώρια Λεωνίδου, Κατερίνα Νεοφυτίδου, Μισέλ Παντελή, Άννα-Μαρία Χαραλάμπους και Ιωάννα Χειμώνα (φωτογραφία) ενώ η ομάδα των καθηγητών και καθηγητριών που καθοδήγησαν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές ήταν η Χουρίκ Τοροσιάν, η Κλίτσα Αντωνίου, η Βίκυ Περικλέους, ο Σάββας Χριστοδουλίδης και ο Παναγιώτης Μιχαήλ.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος (λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη 24) και είναι ανοιχτή από τις 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μέγαρο Κουλτουριάρηδων

Μία ακόμη άποψη για το Μέγαρο Πολιτισμού, καθώς αρχίζει νέος κύκλος αντιδράσεων σε σχέση ...

Φικρέτ Ντεμιράγ μεταφρασμένος στα ελληνικά

H Ανθη Καρρά μετέφρασε και οι Εκδόσεις Ετεροτοπία ανέλαβαν την έκδοση του βιβλίου «Ρίζες ...

O δημιουργός του Αστερίξ μηνύει την κόρη του για «ψυχολογική βία»

Ο Αλμπέρ Ουντερζό, δημιουργός του Αστερίξ, θα υποβάλει μήνυση στην κόρη του και τον ...

Μια απολαυστική συνέντευξη του Άκι Καουρισμάκι στο «Βήμα»

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Φινλανδός σκηνοθέτης Άκι Καουρισμάκι και μίλησε στον Γιάννη Ζουμπουλάκη σε ...

Digital παγκάκια, μια διαδραστική ηχητική εγκατάσταση στην καρδιά της Αθήνας

Τα παγκάκια στο Παγκράτι διηγούνται την ιστορία τους! Συγκεκριμένα, σε έξι παγκάκια στην ευρύτερη ...

Απεβίωσε ο φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας

Πλήρης ημερών στα 91 του χρόνια, πέθανε ο φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας ο οποίος με ...

X