Το Κυπριακό Μουσείο πάει… Γενεύη

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρχαιολογικοί θησαυροί του Κυπριακού Μουσείου» εγκαινιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι των Εθνών, έδρα του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η έκθεση τέθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, Michael Møller και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «η έκθεση αναδεικνύει τον πλούτο της κυπριακής ιστορίας, ο οποίος επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την παρουσία κυπριακών αρχαιοτήτων στα κορυφαία μουσεία ανά το παγκόσμιο».

Επεσήμανε ότι, σε αναγνώριση της σημασίας που έχει η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταρτίσει εξειδικευμένα προγράμματα για να παράσχουν βοήθεια σε κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταστροφής.

Στη δική του προσφώνηση, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Γενεύη, Ανδρεας Ιγνατίου, υπογράμμισε την πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την Κύπρο, λόγω της ιστορίας και της γεωγραφίας της.

Ο κ. Ιγνατίου ανέφερε ότι η έκθεση συμπίπτει χρονικά με την κατάθεση από μέρους της Κύπρου και ομάδας άλλων χωρών ψηφίσματος με θέμα τα πολιτιστικά δικαιώματα και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά την 33η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που άρχισε τις εργασίες της το πρωί της ίδιας μέρας.

Η έκθεση φωτογραφίας, που είναι προϊόν συνεργασίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, διοργανώνεται από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Γενεύη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το πρόγραμμα του Φέγγαρου

Δέκα μόλις μέρες πριν την έναρξή του, τo φεστιβάλ Φέγγαρος είναι έτοιμο να παρουσιάσει ...

“Σοφία η μέλισσα” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπασλάμ στον ΘΟΚ

Βασισμένο στην έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Η Σοφία. Μια μέλισσα που της άρεσε να ...

«Ο Γενικός Γραμματέας» στον ΘΟΚ τον Νοέμβριο

«Ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη ανοίγει την Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ για τη θεατρική σεζόν ...

Νέα ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Σημαντικά ευρήματα, όπως ένα χάλκινο τμήμα με πτυχώσεις ενδύματος, προερχόμενο από άγαλμα, και ένα ...

Κώστας Γαβράς | «Ριζοσπαστική είναι η δημοκρατία»

Όρθιοι χειροκρότησαν οι θεατές τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, στην προβολή της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας ...

Η φωνή μούμιας ακούγεται, 3000 χρόνια μετά

Η «φωνή» ενός Αιγύπτιου ιερέα ακούστηκε ξανά, τρεις χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατό του, ...

X