Το Κυπριακό Μουσείο πάει… Γενεύη

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρχαιολογικοί θησαυροί του Κυπριακού Μουσείου» εγκαινιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι των Εθνών, έδρα του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η έκθεση τέθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, Michael Møller και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «η έκθεση αναδεικνύει τον πλούτο της κυπριακής ιστορίας, ο οποίος επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την παρουσία κυπριακών αρχαιοτήτων στα κορυφαία μουσεία ανά το παγκόσμιο».

Επεσήμανε ότι, σε αναγνώριση της σημασίας που έχει η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταρτίσει εξειδικευμένα προγράμματα για να παράσχουν βοήθεια σε κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταστροφής.

Στη δική του προσφώνηση, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Γενεύη, Ανδρεας Ιγνατίου, υπογράμμισε την πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την Κύπρο, λόγω της ιστορίας και της γεωγραφίας της.

Ο κ. Ιγνατίου ανέφερε ότι η έκθεση συμπίπτει χρονικά με την κατάθεση από μέρους της Κύπρου και ομάδας άλλων χωρών ψηφίσματος με θέμα τα πολιτιστικά δικαιώματα και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά την 33η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που άρχισε τις εργασίες της το πρωί της ίδιας μέρας.

Η έκθεση φωτογραφίας, που είναι προϊόν συνεργασίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, διοργανώνεται από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Γενεύη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Δωρεάν πρόσβαση στις εκδόσεις Getty

Ο εκδοτικός οίκος Getty Publications γιορτάζει 45 χρόνια προσφοράς στο χώρο του βιβλίου τέχνης ...

H ταινία Rosemarie του Άδωνη Φλωρίδη στα KCineplex

Το κυπριακό αυτό βραβευμένο θρίλερ με την υπογραφή του Άδωνη Φλωρίδη κάνει πρεμιέρα στην ...

Σειρά συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου: «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Το Μουσικό Κλειδί” του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου παρουσιάζει τις Οικογενειακές ...

Nτοκιμαντέρ Κυπρίων στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης

Τρεις «κυπριακές» συμμετοχές εντοπίσαμε στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ «Εικόνες του 21ου αιώνα», το ...

Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τεχνολογίας στην Κύπρο

Σε συμφωνία συνεργασίας με την «Tribeca Enterprises», την διεθνή εταιρεία μέσων ενημέρωσης ποικίλων δραστηριοτήτων ...

Αίτημα Μητσοτάκη για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα για τους εορτασμούς ...

X