Το Κυπριακό Μουσείο πάει… Γενεύη

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρχαιολογικοί θησαυροί του Κυπριακού Μουσείου» εγκαινιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι των Εθνών, έδρα του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η έκθεση τέθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, Michael Møller και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «η έκθεση αναδεικνύει τον πλούτο της κυπριακής ιστορίας, ο οποίος επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την παρουσία κυπριακών αρχαιοτήτων στα κορυφαία μουσεία ανά το παγκόσμιο».

Επεσήμανε ότι, σε αναγνώριση της σημασίας που έχει η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταρτίσει εξειδικευμένα προγράμματα για να παράσχουν βοήθεια σε κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταστροφής.

Στη δική του προσφώνηση, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Γενεύη, Ανδρεας Ιγνατίου, υπογράμμισε την πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την Κύπρο, λόγω της ιστορίας και της γεωγραφίας της.

Ο κ. Ιγνατίου ανέφερε ότι η έκθεση συμπίπτει χρονικά με την κατάθεση από μέρους της Κύπρου και ομάδας άλλων χωρών ψηφίσματος με θέμα τα πολιτιστικά δικαιώματα και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά την 33η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που άρχισε τις εργασίες της το πρωί της ίδιας μέρας.

Η έκθεση φωτογραφίας, που είναι προϊόν συνεργασίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, διοργανώνεται από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Γενεύη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου στον χώρο «Γκαράζ»

Με τίτλο «Δωμάτια», η Χαριτίνη Κυριάκου παρουσιάζει τη νέα της εικαστική δουλειά στην πέμπτη ...

«Το Σκάσιμον» στο Παλιό Ξυδάδικο

«Μια κρίσιμη βίαιη στιγμή είναι τούτη, ένας κόσμος γκρεμίζεται, ένας άλλος δεν έχει ακόμα ...

Έξι καλλιτέχνες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη Μπιενάλε Νέων

Ο Αντρέας Καλλή, η Ανδριάνα Νικολαΐδου, η Σοφία Παπακώστα, η Μάγια Χατζηγεωργίου, ο Χριστόφορος ...

Το πρόγραμμα του Φέγγαρου

Δέκα μόλις μέρες πριν την έναρξή του, τo φεστιβάλ Φέγγαρος είναι έτοιμο να παρουσιάσει ...

Κόμικ ειδικά για το «Παράθυρο» του Πολίτη!

Το περασμένο Σάββατο, έξι νέοι καρτουνίστες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο συμμετείχαν στο ...

Αυτόχειρας ο Κιθ Φλιντ

Ότι ο Κιθ Φλιντ αυτοκτόνησε επιβεβαίωσε μέσω της σελίδας των Prodigy στο Instagram ο ...

X