Απόστολος Αντρέας, «στην άκρη των άκρων»

«Όταν είσαι εκεί, μπροστά στο πέλαγος, δεν χρειάζεται και πολύ για να δουλέψει η φαντασία και να σκεφτείς τους αιώνες να περνούν, τα καράβια να περνούν, τα καράβια της ειρήνης, των εμπόρων, των φιλοσόφων, των θρησκειών, των Αποστόλων, του Αποστόλου Ανδρέα. […] Εκεί είναι ένας τόπος μέσα από τον οποίο πηγάζει η Ιστορία χιλιάδων χρόνων και βάζει τα θεμέλια για μια νέα αρχή. […] Στην άκρη των ακρών. […] Μπορεί τα συντάγματα να είναι το οικοδόμημα, μπορεί η οικονομία να είναι τα μάρμαρα κ.τ.λ., αλλά υπόβαθρο για να έχουμε ένα μέλλον είναι ο πολιτισμός. Και η ενασχόληση, τούτη τη στιγμή, με αυτά τα μνημεία και τα μηνύματα που δίδουν τα μνημεία αποτελούν μια γερή βάση για ένα νέο ξεκίνημα». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107.6 ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής της Επιτροπής για τη Διάσωση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς Τάκης Χατζηδημητρίου.

Αν και με ένα μήνα καθυστέρηση, το αναστηλωμένο μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο παραδίδεται στις 7 Νοεμβρίου 2016.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Προσεχώς: Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Αρχές Μαΐου αναμένεται να εγκαινιαστεί το νέο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, οι εργασίες ανακαίνισης του ...

SMAC στο Σινέ Στούντιο

Με επιλεγμένες ταινίες παραγωγής του 2016 υποδέχεται τον νέο χρόνο ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου. ...

20 χρόνια Τhe Big Lebowski

Γράφει ο Χάρης Καυκαρίδης Οι προφήτες Τζόελ και Ίθαν Κοέν έπλασαν στην κινηματογραφική μυθολογία ...

Μια Disneyland της Φρίκης

Το Βαρώσι με τα άδεια σπίτια, τα καταστήματα, τα σπασμένα παράθυρα, τα σκισμένα βιβλία ...

Ταπεινοφροσύνη και πολυτέλεια

Στην ενδυμασία των Κυπρίων στα χρόνια της ενετικής κυριαρχίας στο νησί εστιάζει η διάλεξη ...

Fish n’ Chips

Πρώτη προβολή σήμερα, Κυριακή, για την ταινία Fish n’ Chips, του -γεννημένου στην Αμμόχωστου ...

X