Βραβεία Θεάτρου | Δεν θα χαθεί σεζόν, διαβεβαιώνει ο ΘΟΚ

Έκπληξη, αν μη τι άλλο, προκάλεσε η λιτή και χωρίς πολλές εξηγήσεις χθεσινή ανακοίνωση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σχετικά με τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου.

Σε δύο αορίστου περιεχομένου παραγράφους, ο ΘΟΚ ανέφερε ότι «ο θεσμός των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου, στην υφιστάμενή του μορφή, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ως αποτέλεσμα, η 10η τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2017 και θα αφορά τη θεατρική περίοδο 2015-16, θα είναι η τελευταία».

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του δ.σ. του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής διαβεβαίωσε ότι «δεν θα χαθεί ούτε μία θεατρική σεζόν», και δη η παρούσα της περιόδου 2016-2017.

Ο κ. Τουμαζής ανέφερε ακόμη ότι ο οργανισμός μελετά -και θα ανακοινώσει σύντομα- τη θεσμοθέτηση ενός νέου τρόπου επιβράβευσης των δημιουργών σε μια προσπάθεια ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ουσιαστικής αναγνώρισης της δουλειάς των καλλιτεχνών που εργάζονται στον χώρο του θεάτρου.

«Με αγάπη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τουμαζής, «απέναντι στους δημιουργούς, αναζητούμε τρόπους ώστε τόσο η αξιολόγηση των παραστάσεων όσο και η τελική επιβράβευση να γίνονται όσο το δυνατό πιο σωστά για να υπάρχει και ουσιαστικό αντίκρισμα για τους ίδιους τους βραβευθέντες».

Η αυστηρή κριτική έναντι του θεσμού των βραβείων αλλά και η καθεχρονική αντίδραση της ίδιας της κοινότητας φαίνεται πως αποτέλεσαν σημαντικούς λόγους για την απόφαση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τα βραβεία δόθηκαν για πρώτη φορά χωρίς τη συνοδεία χρηματικού επάθλου ενώ ανακοινώθηκαν και αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των παραστάσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από την τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου το 2015.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Βafta καλύτερης ταινίας στο ‘Τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, Μιζούρι”

Στην ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Eμπινγκ, Μιζούρι” του Βρετανού σκηνοθέτη Μάρτιν ...

Σειρά συναυλιών «Μουσική στο Μουσείο»

Σε στέρεη βάση τίθεται φέτος το πρόγραμμα Music at the Museum, μια σειρά συναυλιών που ...

Έτοιμοι για το Λούβρο, ακολουθούν οι Βρυξέλλες

Με εκθέματα που δεν έχουν βγει ποτέ προηγουμένως από την Κύπρο εγκαινιάζεται στις 26 ...

Soundmap: ο ψηφιακός χάρτης του ήχου στο διαδίκτυο

O πρώτος ψηφιακός χάρτης για τη Μουσική και τον Ήχο στην Ελλάδα και την ...

Υποψήφια για το βραβείο ΔΕΣΤΕ η Μαριάννα Χριστοφίδου

H Mαριάννα Χριστοφίδου είναι ανάμεσα στους έξι καλλιτέχνες οι οποίοι διεκδικούν το φετινό βραβείο ...

«Νυχταλούδα» στο Σατιρικό

Μια παρέα. Κάτι παραπάνω που. «Εννοώ η παρέα μας έν΄ κάτι παραπάνω που μιαν ...

X