Βραβεία Θεάτρου | Δεν θα χαθεί σεζόν, διαβεβαιώνει ο ΘΟΚ

Έκπληξη, αν μη τι άλλο, προκάλεσε η λιτή και χωρίς πολλές εξηγήσεις χθεσινή ανακοίνωση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σχετικά με τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου.

Σε δύο αορίστου περιεχομένου παραγράφους, ο ΘΟΚ ανέφερε ότι «ο θεσμός των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου, στην υφιστάμενή του μορφή, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ως αποτέλεσμα, η 10η τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2017 και θα αφορά τη θεατρική περίοδο 2015-16, θα είναι η τελευταία».

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του δ.σ. του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής διαβεβαίωσε ότι «δεν θα χαθεί ούτε μία θεατρική σεζόν», και δη η παρούσα της περιόδου 2016-2017.

Ο κ. Τουμαζής ανέφερε ακόμη ότι ο οργανισμός μελετά -και θα ανακοινώσει σύντομα- τη θεσμοθέτηση ενός νέου τρόπου επιβράβευσης των δημιουργών σε μια προσπάθεια ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ουσιαστικής αναγνώρισης της δουλειάς των καλλιτεχνών που εργάζονται στον χώρο του θεάτρου.

«Με αγάπη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τουμαζής, «απέναντι στους δημιουργούς, αναζητούμε τρόπους ώστε τόσο η αξιολόγηση των παραστάσεων όσο και η τελική επιβράβευση να γίνονται όσο το δυνατό πιο σωστά για να υπάρχει και ουσιαστικό αντίκρισμα για τους ίδιους τους βραβευθέντες».

Η αυστηρή κριτική έναντι του θεσμού των βραβείων αλλά και η καθεχρονική αντίδραση της ίδιας της κοινότητας φαίνεται πως αποτέλεσαν σημαντικούς λόγους για την απόφαση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τα βραβεία δόθηκαν για πρώτη φορά χωρίς τη συνοδεία χρηματικού επάθλου ενώ ανακοινώθηκαν και αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των παραστάσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από την τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου το 2015.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  • Show Comments

You May Also Like

Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Χρίστος Πετρίδης

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολυετή μάχη με τον ...

Με την ταινία «Τζιάνγκο» αρχίζει η 67η Μπερλινάλε

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Με τη γαλλική ταινία «Τζιάνγκο» του Ετιέν Γκομάρ, που ...

Τα «αρνητικά» του Φέγγαρου 2016

Δώσαμε 5 φωτογραφικές μηχανές μίας χρήσης σε 5 μπάντες του Φέγγαρου.Δείτε τί είδαν οι ...

Εργα σύγχρονης τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου

Με μια έκθεση σύγχρονης τέχνης «ζωντανεύει» το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου, από τις 10 ...

«Ο Γενικός Γραμματέας» στον ΘΟΚ τον Νοέμβριο

«Ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη ανοίγει την Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ για τη θεατρική σεζόν ...

Next Up: Ute Lemper στο Πάφος2017

Μετά το highlight της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, μιας από τις κορυφαίες ορχήστρες κλασικής μουσικής ...

X