Βραβεία Θεάτρου | Δεν θα χαθεί σεζόν, διαβεβαιώνει ο ΘΟΚ

Έκπληξη, αν μη τι άλλο, προκάλεσε η λιτή και χωρίς πολλές εξηγήσεις χθεσινή ανακοίνωση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σχετικά με τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου.

Σε δύο αορίστου περιεχομένου παραγράφους, ο ΘΟΚ ανέφερε ότι «ο θεσμός των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου, στην υφιστάμενή του μορφή, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ως αποτέλεσμα, η 10η τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2017 και θα αφορά τη θεατρική περίοδο 2015-16, θα είναι η τελευταία».

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του δ.σ. του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής διαβεβαίωσε ότι «δεν θα χαθεί ούτε μία θεατρική σεζόν», και δη η παρούσα της περιόδου 2016-2017.

Ο κ. Τουμαζής ανέφερε ακόμη ότι ο οργανισμός μελετά -και θα ανακοινώσει σύντομα- τη θεσμοθέτηση ενός νέου τρόπου επιβράβευσης των δημιουργών σε μια προσπάθεια ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ουσιαστικής αναγνώρισης της δουλειάς των καλλιτεχνών που εργάζονται στον χώρο του θεάτρου.

«Με αγάπη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τουμαζής, «απέναντι στους δημιουργούς, αναζητούμε τρόπους ώστε τόσο η αξιολόγηση των παραστάσεων όσο και η τελική επιβράβευση να γίνονται όσο το δυνατό πιο σωστά για να υπάρχει και ουσιαστικό αντίκρισμα για τους ίδιους τους βραβευθέντες».

Η αυστηρή κριτική έναντι του θεσμού των βραβείων αλλά και η καθεχρονική αντίδραση της ίδιας της κοινότητας φαίνεται πως αποτέλεσαν σημαντικούς λόγους για την απόφαση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τα βραβεία δόθηκαν για πρώτη φορά χωρίς τη συνοδεία χρηματικού επάθλου ενώ ανακοινώθηκαν και αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των παραστάσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από την τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου το 2015.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έφορος Αρχαιοτήτων: «Γνωρίζουμε ότι στο Κάστρο Κερύνειας φυλάσσονται πολλές εικόνες»

Το θέμα της συγκέντρωσης εικόνων και άλλων εκκλησιαστικών αντικειμένων σε χώρο εντός του κάστρου ...

Οικία Ντάρρελ, ένα σπίτι στη λογοτεχνία

Γράφουν οι Χρύστα Ντζάνη και Γιώργος Κακούρης / Φωτογραφίες: Ελένη Παπαδοπούλου, αρχείο Ο Λώρενς Ντάρρελ είναι μια ...

Αναδρομή στη «γυναικεία» σκηνογραφία

Σε σκηνογραφικές δουλειές που φέρουν την υπογραφή γυναικών σκηνογράφων εστιάζει η νέα έκθεση του ...

World Press Photo | Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2016

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φωτογραφία του Μπουρχάν Οζμπιλιτσί στην οποία απεικονίζεται ο δολοφόνος του Ρώσου ...

«Castle of anti-escape»| Η Λία Χαράκη συνεργάζεται με έξι καλλιτέχνες

To πρόγραμμα «Castle of anti-escape» είναι μια σειρά συνεργασιών της Λίας Χαράκη και έξι ...

«Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» 2019: υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» (ΕΜΥΑ) 2019. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ...

X