Βραβεία Θεάτρου | Δεν θα χαθεί σεζόν, διαβεβαιώνει ο ΘΟΚ

Έκπληξη, αν μη τι άλλο, προκάλεσε η λιτή και χωρίς πολλές εξηγήσεις χθεσινή ανακοίνωση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σχετικά με τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου.

Σε δύο αορίστου περιεχομένου παραγράφους, ο ΘΟΚ ανέφερε ότι «ο θεσμός των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου, στην υφιστάμενή του μορφή, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ως αποτέλεσμα, η 10η τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2017 και θα αφορά τη θεατρική περίοδο 2015-16, θα είναι η τελευταία».

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του δ.σ. του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής διαβεβαίωσε ότι «δεν θα χαθεί ούτε μία θεατρική σεζόν», και δη η παρούσα της περιόδου 2016-2017.

Ο κ. Τουμαζής ανέφερε ακόμη ότι ο οργανισμός μελετά -και θα ανακοινώσει σύντομα- τη θεσμοθέτηση ενός νέου τρόπου επιβράβευσης των δημιουργών σε μια προσπάθεια ανανέωσης, εκσυγχρονισμού και ουσιαστικής αναγνώρισης της δουλειάς των καλλιτεχνών που εργάζονται στον χώρο του θεάτρου.

«Με αγάπη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τουμαζής, «απέναντι στους δημιουργούς, αναζητούμε τρόπους ώστε τόσο η αξιολόγηση των παραστάσεων όσο και η τελική επιβράβευση να γίνονται όσο το δυνατό πιο σωστά για να υπάρχει και ουσιαστικό αντίκρισμα για τους ίδιους τους βραβευθέντες».

Η αυστηρή κριτική έναντι του θεσμού των βραβείων αλλά και η καθεχρονική αντίδραση της ίδιας της κοινότητας φαίνεται πως αποτέλεσαν σημαντικούς λόγους για την απόφαση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τα βραβεία δόθηκαν για πρώτη φορά χωρίς τη συνοδεία χρηματικού επάθλου ενώ ανακοινώθηκαν και αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των παραστάσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από την τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου το 2015.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: τελετή βράβευσης

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου αποφάσισε κατά την τελετή απονομής του 31ου ...

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Σπίτι της Συνεργασίας

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, η κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο σας προσκαλεί να ...

Απεβίωσε ο συγγραφέας της φαντασίας, Τέρι Πράτσετ

Σε ηλικία 66 ετών απεβίωσε ο συγγραφέας Τέρι Πράτσετ, γνωστός από τα μυθιστορήματα της ...

Οι κυπριακές ταινίες του ISFFC 2015

Σχεδόν 100 ταινίες προβάλλονται στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου το οποίο σηκώνειαυλαία ...

«Πολυαγαπημένες μέρες» στα K-Cineplex

Σε μια σπάνια στιγμή για το κυπριακό σινεμά, ένα ντοκιμαντέρ κυπριακής παραγωγής φτάνει στους εμπορικούς ...

Μια ματιά στις υποψηφιότητες του βραβείου World Press Photo of the Year 2018

Ο οργανισμός World Press Photo ανακοίνωσε τους φιναλίστ σε κάθε κατηγορία των δύο ετήσιων ...

X