Μαρία Τομπάζου

Η Μαρία Τομπάζου είναι πίσω από το Marlia Project

Τι κάνεις;
Μ’ αρέσει να κάνω λίγο απ’ όλα. Παράλληλα λοιπόν με τις κηπουρικές εργασίες στον λαχανόκηπο και βοτανόκηπό μου, φτιάχνω τα δικά μου σαπούνια, δημιουργώ ξύλινα mandalas, γράφω μυθιστορήματα, διδάσκω Αγγλικά και yoga (και snowboard τον χειμώνα!), ταξιδεύω, παίζω κλασική κιθάρα και γράφω τραγούδια. Μετά τον τελευταίο δίσκο με το συγκρότημά μου, τους Biotech, διατηρώ το Marlia project, στο οποίο χρησιμοποιώ διάφορα loopers, vocal processors και guitar pedals για να αποδώσω επί σκηνής δικά μου τραγούδια και αγαπημένες διασκευές, πάντα με τη βοήθεια των special guests μου στην Αγγλία, στην Ινδία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Τι ακούς;
Χρονολογικά, ξεκίνησα με κιθαρίστες όπως οι Andres Segovia, Paco de Lucia, Ευάγγελος Ασημακόπουλος, γνώρισα τους Jimi Hendrix, The Beatles, James Hetfield, Παύλο Σιδηρόπουλο, Τρύπες, Alanis Morissette, τους θεμελιώδεις Louis Armstrong, Mahalia Jackson, Nat King Cole, στην εφηβεία τους Slipknot, Korn, Guano Apes, System of a Down, Incubus, που έδωσαν τη σκυτάλη στους Skunk Anansie, Bjork, Moby, Portishead, Muse, Massive Attack, Thievery Corporation, μέχρι πιο πρόσφατα την Imogen Heap, Bat for Lashes, Florence and the Machine, Rising Appalachia, Trevor Hall, Nakho, καθώς επίσης Mari de Chambao, Luz Casal, Yasmin Levy, Astor Piazolla και φλαμένκο κιθαρίστες.

Τι θα κάνεις;
Θα συμμετέχω σε ένα project που θα γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο, του οποίου σκοπός είναι να συγκεντρώσουμε μεταχειρισμένες χορδές για παιδιά στην Αφρική και τη Λ. Αμερική, όπου κοστίζουν το ένα τρίτο ενός μηνιάτικου μισθού και δεν μπορούν να παίζουν το αγαπημένο τους έγχορδο όργανο http://www.secondstringsproject.org/. Θα ηχογραφήσω το καινούργιο μου single ‘Ode to Self’ με τη Louvana Records και θα ετοιμάσω το videoclip με καλούς μου φίλους από την Πάφο. Θα κάνω κάποιες συναυλίες σε Λεμεσό, Λευκωσία, Αθήνα και Πήλιο (για την ενημέρωσή σας στο facebook.com/Marlia-project). Θα συνεχίσω να μαζεύω και να φυτεύω παραδοσιακούς σπόρους, να περπατώ στα βουνά, να διαδίδω ιδέες αυτάρκειας, αυτοδιαχείρισης και ουσιαστικής ποιότητας ζωής.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Die Wizelsuchts

Οι Die Wizelsuchts είναι οι Μίχαλ στα ντραμς, Άνθος στην κιθάρα, Μπιλ στο μπάσο ...

Φάισαλ Μρούε

Ο Φάισαλ Μρούε δίνει βάση στη φαντασία   Τι κάνεις; Φτιάχνω εγκαταστάσεις και εκθέσεις ...

Νάντια Μουάφη

Η Νάντια Μουάφη κάνει όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα Τι κάνεις; Είμαι στην παράσταση ...

Άντρη Λαζάρου

Η Άντρη Λαζάρου συγχρονίζεται, συνδράμει και συνδημιουργεί στο CIPAF Τι κάνεις; Πρόσφατα έχω αποφοιτήσει ...

Χαραλαμπία Θεοφάνους

Η Χαραλαμπία Θεοφάνους στοχεύει σε όμορφες συνεργασίες Τι κάνεις; Είμαι ηθοποιός δημιουργός, όπως μας ...

Νωαίνα

φωτογραφία: Dem Paste Η Νωαίνα παρακολουθεί ζωές από την κλειδαρότρυπα Ποια είσαι; Είμαι η ...

X