“Το Μικρό Πόνυ”

Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού έχει ως στόχο να θίξει η παράσταση “Το Μικρό Πόνυ” από τη θεατρική ομάδα Persona. Με ένα συγκλονιστικό, απλό κείμενο που κλιμακώνεται σταδιακά ο Ισπανός συγγραφέας Πάκο Μπεθέρα, σχολιάζει ένα “καυτό” θέμα της εποχής, το οποίο πολλοί από εμάς αγνοούμε ή -ακόμα χειρότερα- κρύβουμε κάτω από το χαλί. H Λέα Μαλένη και ο Χάρης Χαραλάμπους καλούνται να ενσαρκώσουν τον ρόλο των γονιών που μαθαίνουν ότι το παιδί τους δέχεται καθημερινό εκφοβισμό στο σχολείο λόγω μιας πολύχρωμης, σχολικής τσάντας. Ρόλο τον οποίο κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αν και σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν έκδηλο το άγχος και η αμηχανία τους, στοιχεία τα οποία μεταφράζονταν σε άσκοπο πήγαινε-έλα επί σκηνής, σε περιττές κινήσεις των χεριών και σε υπερβολική ένταση στη φωνή.

Στα συν του έργου η σωστή αποτύπωση του 11χρονου παιδιού-θύματος, η παρουσία του οποίου στο σπίτι δηλώνεται μόνο με ένα πορτρέτο στο σαλόνι. Ένα πορτρέτο στο οποίο καταγράφονται όλες οι ψυχικές μεταπτώσεις του απόντος παιδιού, όλες οι αντιδράσεις του σε όσα γίνονται “για εκείνο, χωρίς εκείνο”.

Θεοδώρα Χρυσοστόμου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

The Last Internationale

O κιθαρίστας Edgey Pires και η τραγουδίστρια Delila Paz έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ...

ΘΟΚ: Κριτήρια ή ποσοστά;

Με αμηχανία υποδέχτηκαν οι παρευρισκόμενοι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΘΟΚ, με θέμα τη ...

Ο Ιβάν και τα σκυλιά

Γράφει η Μ.Μ “Και έτσι λοιπόν τα χρήματα τέλειωσαν και δεν υπήρχε τρόπος να ...

Penny and the Swinging Cats

Πολύ ευχάριστη συναυλία στη Λάρνακα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα δεκάχρονα του Ammos ...

Το μηδέν και το άπειρο

Το βιβλίο του Άρθουρ Κάισλερ το περίμενα για καιρό. Δεν το γνώριζα, ούτε το ...

Παντελής Βούλγαρης @ Πανεπιστήμιο Κύπρου

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Με τον γνωστό σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη επέλεξε να τιμήσει τη ...

X