2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στις 16 – 18 Ιουνίου 2017 στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Κύπριου καλλιτέχνη Κώστα Οικονόμου (1925 – 2016).

Το PIFF είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει αυθεντικά ανεξάρτητες ταινίες και έχει ως στόχο την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ενθαρρύνουμε ταινίες με χαμηλό (ή καθόλου) προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν μια ευκαιρία. Το PIFF είναι μια πλατφόρμα που δίνει φωνή στους σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.

Το PIFF προσκαλεί Κύπριους σκηνοθέτες ή σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ θα δωθούν βραβεία κοινoύ σε κάθε κατηγορία. Οι κατηγορίες είναι τέσσερις: Κυπριακές παραγωγές, Διεθνείς παραγωγές, Φοιτητικές παραγωγές και μια Ειδική Κατηγορία η οποία κάθε χρόνο έχει άλλο θέμα. Φέτος η Ειδική Κατηγορία είναι αφιερωμένη στις παραγωγές που αφορούν τις τέχνες, καλλιτέχνες, κ.α.

Κάθε ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Ιανουάριο του 2015 και δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά, μπορεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 21 Απριλίου 2017.

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κοινότητα, τη συμμετοχικότητα και φυσικά στην καλή παρέα. Στόχος του είναι να ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από Κύπρο και από όλο τον κόσμο.

Οργανωτές: Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαϊδου

Paphos International Film Festival (PIFF)

www.piffcyprus.com

info@piffcyprus.com

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανοικτή πρόσκληση προς δημότες Στροβόλου

Την Πέμπτη  15 Μαρτίου, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου (Παλιό Δημαρχείο) ...

Έρχεται το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα

Τα απομνημονεύματα της πρώην Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα θα κυκλοφορήσουν στις 13 Νοεμβρίου σε ...

Δωρεά Κυπριακής αρχαιότητας στο Μουσείο Κύκκου από τον Ντέιβιντ Τζόνσον

Το Μουσείο της Ιεράς Μονής Κύκκου παρέλαβε προ ημερών αρχαία Κυπριακή πρόχου δωρεά του ...

Ημερίδα για τον Δώρο Λοΐζου

Σαράντα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του ποιητή Δώρου Λοΐζου συμπληρώνονται στις 30 Αυγούστου ...

H Οντρέ Τοτού οικοδέσποινα των Καννών

Η Γαλλίδα ηθοποιός και πρωταγωνίστρια στην ταινία L’ Ecume, Οντρέ Τοτού, θα είναι η οικοδέσποινα ...

Φεστιβάλ Αγλανjazz 2015 : Human Touch

Οι Human Touch, μετά από 18 χρόνια ζωής αποτελούν πλέον ένα από τα πιο ...

X