2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στις 16 – 18 Ιουνίου 2017 στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Κύπριου καλλιτέχνη Κώστα Οικονόμου (1925 – 2016).

Το PIFF είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει αυθεντικά ανεξάρτητες ταινίες και έχει ως στόχο την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ενθαρρύνουμε ταινίες με χαμηλό (ή καθόλου) προϋπολογισμό γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζουν μια ευκαιρία. Το PIFF είναι μια πλατφόρμα που δίνει φωνή στους σκηνοθέτες, οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.

Το PIFF προσκαλεί Κύπριους σκηνοθέτες ή σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ θα δωθούν βραβεία κοινoύ σε κάθε κατηγορία. Οι κατηγορίες είναι τέσσερις: Κυπριακές παραγωγές, Διεθνείς παραγωγές, Φοιτητικές παραγωγές και μια Ειδική Κατηγορία η οποία κάθε χρόνο έχει άλλο θέμα. Φέτος η Ειδική Κατηγορία είναι αφιερωμένη στις παραγωγές που αφορούν τις τέχνες, καλλιτέχνες, κ.α.

Κάθε ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Ιανουάριο του 2015 και δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά, μπορεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 21 Απριλίου 2017.

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κοινότητα, τη συμμετοχικότητα και φυσικά στην καλή παρέα. Στόχος του είναι να ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από Κύπρο και από όλο τον κόσμο.

Οργανωτές: Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαϊδου

Paphos International Film Festival (PIFF)

www.piffcyprus.com

info@piffcyprus.com

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκλεψαν σπουργίτι από το γλυπτό της πλατείας Διοικητηρίου στην Πάφο

Ενα από τα σπουργίτια στη γλυπτική εγκατάσταση που δημιούργησε και δώρισε η εικαστικός Γιώτα ...

H κατοικία Νεοπτόλεμου Μιχαηλίδη σε εικόνες, στο Point

To Point Centre for Contemporary Art παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες της οικίας των Μαρία και Νεοπτόλεμου ...

Παραδοσιακή μουσική με Κουαρτέτο και Τρίο

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 θα δοθεί συναυλία με παραδοσιακή ...

Χριστοδουλίδης και Ούβε Χάους ανεβάζουν «Πέρσες» στη Γερμανία

Ο σκηνοθέτης Χάιντζ Ούβε Χάους και ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης, δύο σημαντικές μορφές στην ...

«Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» : Η συνέχεια

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασικού μυθιστορήματος  «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» (To Kill ...

Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κριτική επιτροπή του 72ου Φεστιβάλ των Καννών

Τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άντρες επαγγελματίες από τον χώρο της 7ης Τέχνης θα πλαισιώνουν ...

X