H τελετή έναρξης του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου σηματοδοτεί την έναρξή του με ένα οπτικοακουστικό θέαμα σε γιγαντοοθόνη που θα τοποθετηθεί στην πρόσοψη του Θεάτρου Ριάλτο. Θα χρησιμοποιηθεί μια ιδιαίτερη τεχνική που συνδυάζει Generative Art και διαδραστικά γραφικά τα οποία θα συνοδεύονται από light show, μουσική και σχεδιασμό ήχου τα οποία επίσης δημιουργούνται με την τεχνική του Generative Art. Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Φέτος, ο δημιουργός της τελετής έναρξης είναι ο Κύπριος Παντελής Διαμαντίδης, δουλειά του οποίου έχει παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και γκαλερί στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα στο Bozar Museum των Βρυξελών και στη Μπιενάλε Βενετίας.

Το θέαμα ξεκινά στις 8.30μ.μ. και θα ακολουθήσουν, αμέσως μετά, η τελετή έναρξης και οι πρώτες προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος.

Με το τέλος των προβολών ακολουθεί το πάρτι έναρξης το οποίο συνεχίζει στο μοτίβο του αρχικού θεάματος, αλλά  με μεγαλύτερη διάρκεια.

Προεόρτια!  

Όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, η κινηματογραφική Γιορτή αρχίζει στην Πόλη της Λεμεσού πριν από την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, με διάφορες προφεστιβαλικές δράσεις.

Έτσι, στις 12 Οκτωβρίου, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει στην Αποβάθρα του Μόλου της Λεμεσού (απέναντι από το Yellow Café) από τις 7 έως  τις 10 μ.μ. μια επιλογή από τα καλύτερα μουσικά βίντεο που έχει προβάλει στο παράλληλο πρόγραμμα Amaze Me, τα προηγούμενα χρόνια!

Την παραμονή της έναρξης του Φεστιβάλ, στις 14 Οκτωβρίου, θα προβληθούν στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού από τις 7 έως  τις 10 μ.μ, ταινίες μικρού μήκους από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς και οι βραβευμένες ταινίες από το φετινό Cyprus Comic Con Film Festival, που ειδικεύεται σε ταινίες με θέμα το φανταστικό (επιστημονική φαντασία, τρόμου, θρίλερ κτλ.).

 Όλο το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

 

Διοργανωτές

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο. Τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κυρίου Ανδρέα Χρίστου και στηρίζεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Χορηγοί επικοινωνίας τo περιοδικό TIME OUT και ο SUPER FM.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)

Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

RHCP: νέο άλμπουμ με cover του Damien Hirst

Στο επίσημο site τους αποκάλυψαν το cover του καινούριου τους άλμπουμ, με τίτλο I’m ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 33η

Του Γιάννη Τουμαζή / Διευθυντής Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη

22η Διεθνής Μπιενάλε Χιούμορ και Σάτιρας στις Τέχνες

Με θέμα «The World Lasts Because It Laughs» [Ο κόσμος εξακολουθεί να υπάρχει γιατί ...

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκαλιστό γλυπτό στον κόσμο

Το μεγαλύτερο ξύλινο γλυπτό στον κόσμο αναδείχθηκε στις 14 Νοεμβρίου στην Κίνα και καταγράφηκε ...

Ανακοινώθηκε το φετινό Βραβείο Ανθίας – Πιερίδης

Σε δύο γυναίκες και έναν -γυναικοκρατούμενο- πολιτιστικό οργανισμό θα μοιραστεί το φετινό Βραβείο Πολιτιστικής ...

X