Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών «Τηλέμαχος Κάνθος»: οι νικητές

Η Έλενα Τσιγαρίδου ήταν η νικήτρια του 4ου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών στην κατηγορία «Ζωγραφική», για το έργο της φωτογραφίας. Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος, στο πλαίσιο αναγνώρισης της αξίας της τέχνης. Τα βραβεία ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή στις 23 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών Κάνθου.

Τα υπόλοιπα βραβεία έχουν ως εξής:

Το Βραβείο Χαρακτικής απέσπασε ο Κυριάκος Θεοχάρους.

Στους Κυριάκο Λύρα και Κυπριανό Κυπριανού απονεμήθηκε το βραβείο Αυτοδίδακτου Ζωγράφου.

Τα βραβεία για Νεαρούς Καλλιτέχνες απονεμήθηκαν στους Χριστόδουλο Αθανασίου και Δημήτρη Αγαπίου. Τιμητικούς επαίνους Ζωγραφικής απέσπασαν οι Πανίκος Τσαγγαράς και Ανδρέας Χριστοδούλου, έπαινο για Αυτοδίδακτους Ζωγράφους έλαβαν οι Νίκος Κωνσταντίνου, Κυριάκος Πιερίδης και Αννέττα Στυλιανού, έπαινο στη Χαρακτική εξασφάλισαν οι Ευγενία Βασιλούδη και Μάριος Τουφεξής, έπαινο για Νεαρούς Καλλιτέχνες εξασφάλισαν οι Αντώνης Αναστασίου, Μαρία Αντρέου και Αννίτα Δημητρίου.

+ Τόσο τα βραβευμένα έργα όσο και αριθμός άλλων που έχουν επιλεγεί παρουσιάζονται σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών Κάνθου (Αγίου Νικολάου 49, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου (17:00-20:00).

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανοιχτή πρόσκληση

«Γεννήθηκα την 1η Φεβρουαρίου 1930 σ’ ένα χωριό της επαρχίας Λάρνακος. Μικρό χωριό, καμιά ...

To θαυμαστό νησί και οι σύγχρονοί του καλλιτέχνες

Ίσως η πιο πλήρης χαρτογράφηση της σύγχρονης κυπριακής εικαστικής σκηνής έχει μόλις κυκλοφορήσει σε ...

“Το μέσο είναι το μήνυμα”

“Το μέσο είναι το μήνυμα” Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο θεωρητικός Μάρσαλ ...

Για τον γερμανικό εξπρεσσιονισμό

Φουτουριστικές πόλεις, χάος, φωτοσκιάσεις, συμβολισμοί, παράλογα τοπία και εξωπραγματικοί χαρακτήρες, αισθητική που επηρεάζεται από ...

ART ATHINA

Δύο γκαλερί από την Κύπρο θα δώσουν το παρών τους στη φετινή Art-Athina, η ...

Man on the Roof

Το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει να αρχίσει τη σεζόν του με μια παράσταση από το ...

X