«Δωμάτια» της Χαριτίνης Κυριάκου

«Για την πέμπτη της ατομική έκθεση, αυτο-αποκλεισμένη από τα γήινα, η Χαριτίνη Κυριάκου χρησιμοποιεί την απομόνωση για να μετατρέψει την ένταση σε ηρεμία. Αποτυπώνει αυτούς που αγαπά, τις οντότητες που ερωτεύεται, που βαριούνται και τρελαίνονται. Κομμάτια του εαυτού της. Κομμάτια μιας παλιάς σχέσης κι άλλοτε μιας νέας υπόσχεσης. Όλα αυτά που την οδηγούν στο σπίτι.»

Η Χαριτίνη Κυριάκου παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων της με τίτλο «Δωμάτια», μέσα από τα οποία προσφέρει ένα βλέμμα στον δικό της, οικείο χώρο της, καλώντας τους θεατές να τον οικειοποιηθούν επίσης. Μια ζαμαν φου καλλιτέχνις που ζει, εργάζεται και -όταν δεν απομονώνεται για να ζωγραφίσει- διακινείται στη Λευκωσία, η Χαριτίνη Κυριάκου προσθέτει στα έργα της στοιχεία του εαυτού της. Όχι μόνο όσα διακρίνονται με την πρώτη ματιά στον καμβά της, αλλά τα κρυμμένα: την ελευθερία, την εσωτερικότητα και την ανοιχτοσύνη ταυτόχρονα, τη διάθεση να εκτεθεί παράλληλα με την έκθεση των έργων της, τη φροντίδα για αυτό που κάνει, με αγάπη.

Η έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου, την οποία επιμελείται ο Χρίστος Κυριακίδης, εγκαινιάζεται στις 6 Δεκεμβρίου στον νέο χώρο «Γκαράζ», στην παλιά Λευκωσία (Αμμοχώστου 16, πάροδος έναντι της Πύλης Αμμοχώστου), στις 19:00. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σαββάτο 11:00-14:00/ 16:00-20:00. Πληροφορίες τηλ. 96742305 και 99541456. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος

Η Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου έγραψε, η Μαρία Μανναρίδου Καρσερά επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία και ο ...

Διαρκής μετακίνηση/μετάγγιση στην ιστορία της Κύπρου

“Βασικό στοιχείο σε όλη τη διαδρομή της δουλειάς μου είναι η διακίνηση, η μετάγγιση ...

Χαίρε, Άκραμ Καν

Τα σέβη μας, Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, James Vu Anh Pham, Mythili ...

Χριστόφορος Σάββα, Τσαρούχης και… λευκαρίτικο στο σφυρί

Ένα έργο του Χριστόφορου Σάββα [1924-1968] δημοπρατείται μαζί με πολλά άλλα έργα τέχνης την ...

Nέο Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκωσίας

10.4.2011 «Δημιουργήσαμε ένα ρυθμιστικό σχέδιο για το νέο μουσείο στη Λευκωσία, το οποίο θα ...

Καρτ ποστάλ αξίας 160.000 ευρώ

Ήταν μια από τις όμορφες συνήθειες του Πάμπλο Πικάσο: να σκιτσάρει πάνω σε καρτ ...

X