Θέατρο Versus: αντιδρά για τα αποτελέσματα του «Θυμέλη»

«Ζητούν τον ξαφνικό μας θάνατο κι εμείς με τη σειρά μας ζητάμε άμεσα από τον Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, αλλά και από μια Πολιτεία που ζητά την αξιοκρατία, την άμεση απομάκρυνση τόσο του κονδυλίου επιχορηγήσεων, όσο και της διαδικασίας επιχορήγησης των θεατρικών σχημάτων και ομάδων από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Θέατρο Versus, ως άμεση αντίδραση στα αποτελέσματα του Σχεδίου Επιχορηγήσεων Θυμέλη, όπως ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Θέατρο Versus έμεινε εκτός επιχορηγήσεων για πρώτη φορά στη 10χρονη του παρουσία στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.

Η ανακοίνωση του Versus αυτούσια:

«Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και δη το Διοικητικό Συμβούλιό του απέδειξαν για ακόμη μία χρονιά ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, με το νέο σχέδιο επιχορηγήσεων ΘΥΜΕΛΗ.

Η έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής, η άγνοιά τους για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, η παρουσία τους μόνο στις επίσημες πρεμιέρες του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, τους στερούν το δικαίωμα να έχουν λόγο, άποψη και αξιολόγηση για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.

Τα Μέλη του Δ.Σ. του ΘΟΚ, οι «διορισμένοι απευθείας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», όπως οι ίδιοι τονίζουν εμφαντικά, πιστεύουν –χωρίς να παρακολουθούν παραστάσεις των άλλων θεατρικών σχημάτων και ομάδων- ότι είναι οι ιθύνοντες, που μπορούν να καθορίζουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα των θεατρικών σχημάτων, ομάδων και καλλιτεχνών.

Το Θέατρο VERSUS, ως η δεύτερη μόνιμη σκηνή της Λεμεσού, με 10 (δέκα) χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου και με 28 (είκοσι οκτώ) θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό του, δεν επιχορηγείται για το 2017.

Η γραμμή από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου είναι ξεκάθαρη! Ζητούν τον ξαφνικό μας θάνατο κι εμείς με τη σειρά μας ζητάμε άμεσα από τον Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, αλλά και από μια Πολιτεία που ζητά την αξιοκρατία, την άμεση απομάκρυνση τόσο του κονδυλίου επιχορηγήσεων, όσο και της διαδικασίας επιχορήγησης των θεατρικών σχημάτων και ομάδων από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Αμφισβητούμε με τον πλέον έντονο τρόπο το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ στο σύνολό του, αλλά και την αξιοκρατία και τις γνώσεις της Επιτροπής Ανάπτυξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα.»

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Asterism 1 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες, συγκέντρωσε όχι μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και φιλότεχνους ...

Δίωρη συναυλία των Radiohead στο YouTube

Στο YouTube αναρτήθηκε πρόσφατα ολόκληρη η συναυλία που είχαν δώσει οι  Radiohead στη Νέα Υόρκη ...

Όσκαρ Ουάιλντ, Κόμης Δράκουλας και Μαντάμ Σουσού στη σκηνή του «θέατρο ένα»

Tο ρεπερτόριό του για την θεατρική σεζόν 2013-14 ανακοίνωσε το «θέατρο ένα», με τρεις ...

Σήμερα η παράσταση στο θέατρο της Σαλαμίνας

«Oπως ακριβώς ισχύει και στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στην οποία οι οικουμενικοί νόμοι των ...

Η «Αγρια σκέψη» του Κλωντ Λεβί Στρως σε επανέκδοση μετά από 40 χρόνια

Η «’Αγρια σκέψη», το πολυδιαβασμένο και πολυσχολιασμένο έργο του Κλωντ Λεβί-Στρως (1908-2009), που δημοσιεύτηκε ...

«KΑΡΦΙΤΣΕΣ»| Μια περφόρμανς, αφιέρωμα στον Χριστόφορο Σάββα

«Καρφίτσες» είναι ο τίτλος του νέου πρότζεκτ της Αριάννας Οικονόμου και της ομάδας της, ...

X