Περφόρμανς «Σημείο R» στο Παλιό Ξυδάδικο

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, θα δοθεί η περφόρμανς «Σημείο R» της ομάδας Παρμπρίζ στο Παλιό Ξυδάδικο της Λεμεσού.

Με εκκίνηση το γνωστό απόφθεγμα «If not us, who? If not now, when?» που πρωτοειπώθηκε (σε διαφορετική μορφή) από τον Εβραίο θρησκευτικό ηγέτη Hillel (1ος αι. π.Χ.), καθιερώθηκε από Αμερικανούς πολιτικούς τον 20ό αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως σλόγκαν κατά τη Βελούδινη Επανάσταση στην Τσεχία το 1989, η Ομάδα Παρμπρίζ επιδιώκει να διερευνήσει τη στιγμή της προσωπικής (ατομικής) επανάστασης/εξέγερσης ενάντια σε μορφές εξουσίας και κοινωνικές συμβάσεις που περιορίζουν την έκφραση και την ατομική ελευθερία. Τα ερωτήματα/προβληματισμοί που εγείρονται είναι: Τη στιγμή της επανάστασης, συνειδητοποιεί κάποιος τους κινδύνους και τις προοπτικές της επιλογής του; Η επανάσταση αυτή διαρκεί μια στιγμή μόνο ή έχει περισσότερη διάρκεια; Τι απρόβλεπτο μπορεί να συμβεί τη στιγμή της επανάστασης; Η επανάσταση αυτή θα είναι αρκετή ή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε άλλες επαναστάσεις στο μέλλον; Τι σημαίνει προσωπική επανάσταση; Η επανάσταση ως απόδραση και ως αλλαγή (τροποποίηση) του υφιστάμενου περιβάλλοντος. Η επανάσταση ως απελευθέρωση και ως εκδίκηση. Η επανάσταση ως αυτοπραγμάτωση.

Μέσα από ένα 30λεπτο περφόρμανς που θα περιλαμβάνει κίνηση (ντουέτο), ζωντανή μουσική με κρουστά, λόγο και εικαστική δημιουργία, και το οποίο θα είναι τριμερές (το πριν: οι συνθήκες που δημιουργούν την αναγκαιότητα της επανάστασης· η στιγμή: η επανάσταση· το μετά: ανασκόπηση των τετελεσμένων), η Ομάδα επιδιώκει να δηλώσει ότι η προσωπική επανάσταση πέρα από μια στιγμή υπέρβασης, είναι και μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τους άλλους ανθρώπους αλλά και απαραίτητη διαδικασία αυτοπροσδιορισμού.

Συντελεστές:

Εικαστικά: Χρίστος Αβραάμ
Υποκριτική/χορός: Νάγια Αναστασιάδου
Μουσική: Χριστόφορος Κωνσταντίνου (Kris Grecian)
Χορογραφία/χορός: Μαρίνα Πογιατζή
Κείμενο: Στέφανος Σταυρίδης

Η παράσταση διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.16 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος.

+ Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 | 20:30

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 99407862 ή επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook και την ιστοσελίδα.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σπίτι της Συνεργασίας: Τοπική τελετή βράβευσης με το Europa Nostra

Στην παρουσία της Επιτρόπου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, Ανδρούλλα Βασιλείου και της ...

Πωλούνται οι πιτζάμες του Michael Jackson, το μπουκαλάκι με τα Valium του Elvis και τούφες των John Lennon και Curt Cobain

Προσωπικά αντικείμενα διασήμων στο σφυρί στη δημοπρασία «Icons and Idols 2015». Οι πιτζάμες που ...

Φαραώ στο σφυρί προκαλεί την οργή του Καΐρου

Μια γλυπτή κεφαλή του νεαρού φαραώ Τουταγχαμών βγαίνει στο σφυρί την Πέμπτη στο Λονδίνο, ...

Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ

Τα ονόματα των βραβευθέντων με τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2018 ανακοίνωσε ...

Ενίσταται η Λεμεσός για τον αποκλεισμό της από τον θεσμό της ΕΠΠ

Ετοιμότητα δηλώνουν ο δήμος Λεμεσού και η Ομάδα που ετοίμασε τον φάκελο της υποψηφιότητας ...

X