«Το βιβλίο στη ζωή μας»

Το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ και το Βιβλιοπωλείο Κ.Π Κυριάκου διοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου με τίτλο «Το βιβλίο στη ζωή μας».

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου.

Όλα τα δρώμενα που θα γίνουν στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή και του Δήμαρχου Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ: «Το βιβλίο ορίζεται ως ο υλικός φορέας γραπτού ή και εικαστικού περιεχομένου. Αν και η ύπαρξη του έντυπου λόγου χρονολογείται από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας, το βιβλίο αποτελεί το κατεξοχήν μέσο διάδοσης της γνώσης, από την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο εώς και σήμερα. Η αξία και το περιεχόμενο του βιβλίου συνδέθηκε περισσότερο με τη λογοτεχνία, την επιστήμη και τη θρησκεία. Μέσα από τα βιβλία ο άνθρωπος γνώρισε το παρελθόν του, μετέφερε το παρόν του και άνοιξε το φανταστικό παράθυρο στον κόσμο.

Το στοίχημα της φιλαναγνωσίας κερδίζεται στη νεαρή ηλικία. Παιδιά που αγαπούν το διάβασμα από τις μικρές ηλικίες, δύσκολα θα εγκαταλείψουν αυτή τη συνήθεια σαν ενήλικες. Ένα βιβλίο προσφέρει πνευματική εγρήγορση, γνώση, καλύτερες ικανότητες γραπτού λόγου και επέκταση λεξιλογίου. Επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά στη μείωση του άγχους, στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, στην ενδυνάμωση αναλυτικών και διανοητικών ικανοτήτων, στην ηρεμία αλλά και στη ψυχαγωγία.

Σαν Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, νιώθουμε την ανάγκη να καθιερώσουμε στον χώρο μας ένα δωδεκαήμερο αφιερωμένο στη μαγεία του βιβλίου αλλά και να εμπνευστούμε από αυτό δημιουργώντας καινούργιες και πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου με πέραν των 2000 τίτλων.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς και τους Χορηγούς επικοινωνίας που με κάθε ευκαιρία δείχνουν την ιδιαίτερη ευαισθησία τους και στηρίζουν τον πολιτισμό. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε σε όλους τους συγγραφείς, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς που πίστεψαν μαζί μας στις δυνατότητες του εγχειρήματος αυτού. Ελπίζουμε και εσείς σαν επισκέπτες και θεατές να βρείτε στα βιβλία που παρουσιάζουμε ενδιαφέρον και να μας ακολουθήσετε στο ταξίδι αυτό.»

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στη Λεμεσό, στις 11:30. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2016.

Εισιτήρια: Ταμείο οδού Ειρήνης 158: 25878744 | Tickethour: 77777040

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 25878744 ή επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Open call για πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών

To SENSORIUM SPACE και το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΑΡΚΗΣ συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός πρόγραμματος φιλοξενίας ...

«Η Τάξη Μας» του ΘΟΚ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η παραγωγή του ΘΟΚ «Η Τάξη Μας» θα συμμετάσχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών 2016, ...

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018

Ένα πρόγραμμα με συνολικά 87 παραστάσεις (αντί 127 την περασμένη χρονιά) θεάτρου χορού και ...

Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για τον Βάιο Λιαπή

O Βάιος Λιαπής, καθηγητής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και γνωστός μεταφραστής ...

Στην Κύπρο η Αμερικανίδα καλλιτέχνις Marie Watt

Την Μαρί Γουάτ φιλοξενεί στην Κύπρο η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία, για μια ...

Εκδήλωση τιμής στον διακεκριμένο ζωγράφο John Corbidge

Θέλοντας να τιμήσει έναν διεθνώς διακεκριμένο ζωγράφο που συνέδεσε τη ζωή και το έργο ...

X