Διαρκής μετακίνηση/μετάγγιση στην ιστορία της Κύπρου

“Βασικό στοιχείο σε όλη τη διαδρομή της δουλειάς μου είναι η διακίνηση, η μετάγγιση αν θέλετε, των βιωμάτων από το ένα έργο στο άλλο και η τελική μεταστοιχείωσή του, ανεξάρτητα από την αφετηρία γέννησής του”, σημειώνει για το εικαστικό της έργο η Δέσπω Φρειδερίκου, η οποία παρουσιάζει τη νέα της δουλειά από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Γκλόρια, στη Λευκωσία. “Οι ιδέες, τα ερεθίσματα που προκαλούν τη δημιουργία κάθε νέας μου δουλειάς, είτε αυτή είναι εικαστική είτε είναι γραπτός λόγος γυροφέρνουν στην ιστορία της Κύπρου. Ο αναλλοίωτος αταβισμός, που όλοι οι Κύπριοι έχουμε μέσα μας, βρίσκει τρόπους έκφρασης”.

Στη νέα έκθεσή της με τίτλο “Φόρμες – Γραμμές – Χρώματα – Γλυπτά – Ειδώλια”, η Δέσπω Φρειδερίκου παρουσιάζει τέσσερις ενότητες έργων: Αμμώδεις Μάργες, Κυπριακή Κρίση (απ’ όπου το έργο της εικόνας), Φόρμες – Γραμμές – Χρώματα, Γλυπτά – Ειδώλια.

+ Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 9 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30 στην γκαλερί Γκλόρια (οδός Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία) ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick καθ. Γιώργος Δημοσθένους. Η έκθεση θα παραμείνει στην γκαλερί Γκλόρια μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2017. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:30-12:45, 17:30-20:00 & Σάββατο 10:30-12:45.

Πληροφορίες τηλ. 22762605.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Tempus Momentum

“Όσον αφορά τα δηµόσια πρόσωπα, ο [Ανδρέας] Κούτας επιδιώκει να παρουσιάσει προσωπικότητες σαν κοινούς ...

‘To Fashion With Love’

Η Έκα, ζωγράφος και σχεδιάστρια μόδας, παρουσιάζει μια ατομική έκθεση με τίτλο ‘To Fashion ...

Αν και όταν βρεθείτε στην Αγορά του Παλιού Δημαρχείου Λευκωσίας, στην εντός των τειχών ...

Τα Αυτοβιογραφικά

Υπό τον τίτλο «Τα Αυτοβιογραφικά», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στην Γκαλερί Γκλόρια στη ...

The Location of Culture

33 έγχρωμα slides που βρέθηκαν πρόσφατα και καταγράφουν τα ιστορικά μνημεία της Κύπρου είναι ...

“Το μέσο είναι το μήνυμα”

“Το μέσο είναι το μήνυμα” Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο θεωρητικός Μάρσαλ ...

X