Ο πολιτισμός ως ασπίδα ενάντια στις εξαρτήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας για υλοποίηση δράσεων που αφορούν κοινά πεδία συνεργασίας υπέγραψαν στις 20 Δεκεμβρίου οι πρόεδροι του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ).

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Δρα. Χρύσανθο Γεωργίου εκ μέρους του ΑΣΚ και του Δρα Ιωάννη Τουμαζή εκ μέρους του ΘΟΚ, οι οποίοι υπογράμμισαν τη συμβολή του πολιτισμού στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και τη σημασία της θεατρικής παρέμβασης ως ενός εργαλείου διαμόρφωσης στάσεων, αφύπνισης αλλά και θεραπευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Συμβαλλομένων Μερών θα δοθεί προτεραιότητα στην πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης που να πραγματεύεται πτυχές σχετικές με την χρήση/εξάρτηση, η οποία θα πλαισιώνεται από συζήτηση και/ή εργαστήρια. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η παροχή δωρεάν εισιτηρίων από τον ΘΟΚ για θεατρικές παραστάσεις. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο παροχής υγιούς απασχόλησης παιδιών και νέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και στρατιωτών ή ατόμων ενταγμένων σε θεραπευτικά προγράμματα. Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για την πραγματοποίηση ειδικά αφιερωμένης παράστασης.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΑΣΚ όσο και ο Πρόεδρος του ΘΟΚ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίτευξη της μεταξύ τους συνεργασίας αφού είναι κοινή παραδοχή ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ασπίδα ενάντια σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Υπογράμμισαν δε, τη σημασία εφαρμογής τέτοιων συνεργασιών μεταξύ θεσμών, φορέων και οργανώσεων από τον κρατικό και μη τομέα, ιδιαίτερα σε εποχές τόσο δύσκολες, οι οποίες προστάζουν την μέγιστη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πέθανε η Ντόρις Ντέι

Πέθανε, σε ηλικία 97 ετών, ο θρύλος του Χόλιγουντ Ντόρις Ντέι, όπως μεταδίδει το ...

Διαδραστικά έργα τέχνης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ...

«Πάμε Καϊμακλί» | Γιορτή της γειτονιάς

Το Καϊμακλί ανοίγει τις αυλές του και προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή με ...

Άλκης Μπαλτάς | «Μαύρο σε ολόκληρη τη χώρα»

Ο Άλκης Μπαλτάς υπήρξε διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ τη διετία 1997-1999. Σήμερα ...

Ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη στο Ίδρυμα Αναστάσιου Γ. Λεβέντη

Η Πρεσβεία της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Αναστάσιος Λεβέντης» διοργανώνει την προβολή ...

SHORT EXPORT 2019

Για 14η φορά το SHORT EXPORT 2019 παρουσιάζει μια νέα έκδοση του πετυχημένου προγράμματος ...

X