Αεροπλάνα και βαπόρια από LEGO® σε μια έκθεση στη Λευκωσία

Μια εκπαιδευτική έκθεση για την ιστορία των μέσων συγκοινωνίας φτιαγμένων από τουβλάκια της LEGO® παρουσιάζεται στην Κύπρο από τις 3 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

Η θεματική έκθεση έχει τίτλo Travelling Bricks από τουβλάκια LEGO®” και θα παρουσιάζεται στο ANNEX 3 του THE MALL OF CYPRUS στη Λευκωσία.

Η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία των μεταφορικών μέσων, διαμέσου των αιώνων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πάνω από 120 εκθέματα που παρουσιάζουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και ιστορικά μεταφορικά μέσα.

Τα εκθέματα έχουν δημιουργηθεί μέσα σε ένα χρόνο από περισσότερους από 20 επαγγελματίες πιστοποιημένους καλλιτέχνες LEGO®, οι οποίοι θα καταφτάσουν στην έκθεση για να στήσουν τα μοντέλα τους με περισσότερα από 500 χιλιάδες τουβλάκια LEGO®.

Στο πλαίσιο της έκθεσης εντυπωσιάζουν ο «Τιτανικός», του οποίου το μήκος ξεπερνά τα επτά (7) μέτρα, ένα τρίμετρο Zeppelin και ένας τρίμετρος πύραυλος αλλά και ένα εξίσου μεγάλο διαστημόπλοιο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι θεματικές ενότητες Πρώτες Μεταφορές, Πλοία, Τρένα, Αεροπορία, Διαστημικά Μέσα, Οχήματα και Record Breakers.

Παράλληλα σε ειδικό χώρο θα παρουσιάζεται η ιστορία των διάσημων LEGO® κι ένας διαδραστικός χώρος με 200 χιλιάδες LEGO® τα οποία θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να χρησιμοποιούν για τις δικές τους δημιουργίες. Ειδικά LEGO® για παιδιά κάτω των 3 ετών θα είναι επίσης διαθέσιμα.

Ο διαδραστικός χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να ενθαρρύνει τα παιδιά να μάθουν και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα, συνδυάζοντας τις εκπαιδευτικές και δημιουργικές δυνατότητες των LEGO®.

Την έκθεση παρουσιάζει το Dixan και διοργανώνει η Moonlight Show Productions. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

+ Από τις 3 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 στο ANNEX 3 του The Mall of Cyprus, Λευκωσία.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 20:00, Σαββατοκύριακα & Αργίες: 10:00 – 20:00
Εισιτήρια προς 8 ευρώ. Για οικογένειες πέντε ατόμων, το ένα εισιτήριο δωρεάν.

Επισκέψεις σχολείων: 5 Ευρώ (άποροι μαθητές δωρεάν). Παιδιά κάτω των τριών ετών: Δωρεάν
Για πληροφορίες και κρατήσεις σχολείων, τηλ: 77772939.
Εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο της έκθεσης και στις ιστοσελίδες www.travellingbrickscy.com www.tickethour.com.cy.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας άυλους και υλικούς πόρους, θέτουν τα κυπριακά Πανεπιστήμια

Στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας όλους τους διαθέσιμους, πέραν της διατήρησης της λειτουργικής ικανότητάς ...

Ξανά στην κορυφή οι Beatles

Το μερίδιό του στην κορυφή απολαμβάνει για άλλη μια φορά το συγκρότημα των Βeatles, ...

Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Γάλλο Πατρίκ Μοντιανό

Στους δρόμους του Παρισιού, όπου έκανε τη συνηθισμένη βόλτα του, βρήκε τον Πατρίκ Μοντιανό ...

Rosemarie : Τα γυρίσματα

Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Άδωνι Φλωρίδη “Rosemarie”.Περισσότερα εδώ:http://parathiro.wpengine.com/?p=35092 ...

Μ. Χέπγουορθ: Η Google τιμά τη γλύπτρια που είχε εμπνευστεί και από την Ελλάδα

Στη γλύπτρια Μπάρμπαρα Χέπγουορθ είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Η Μπάρμπαρα Χέπγουορθ ...

X