Ο Olivier Descotes στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο της «Διάλεξης της Τετάρτης» που διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη, ο Ολιβιέ Ντεκότ (Olivier Descotes) θα μιλήσει για την Πολιτιστική Πολιτική της Γαλλίας, Τομές και Συνέχειες/La politique culturelle de la France, continuités et ruptures.

Ο Olivier Descotes υπήρξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας και «σύμβουλος πολιτικών προσωπικοτήτων» προτού διοριστεί διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να βρεθεί στην Ελλάδα (2011-2015).

Έπειτα κέρδισε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού την πολυπόθητη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα, η συνεργασία του όμως με το μουσείο έληξε άδοξα σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

Τέσσερις μέρες μετά τον τερματισμό των εργασιών του στο Μουσείο, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τον διόρισε «Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας», θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Στην διάλεξη που θα δώσει στη Λευκωσία θα μιλήσει για την πολιτιστική πολιτική της Γαλλίας αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2017, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης» στις 19:30 και θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

+ Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις (μέχρι Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017) καλέστε στο 22668838 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Είσοδος: ελεύθερη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Δικοινοτική έκθεση κεραμικής τέχνης στο Μουσείο Ζαμπέλα

Η ZMART γκαλερί του Μουσείου Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα θα φιλοξενήσει από τις ...

«Αίθουσα Δημήτρη Χριστόφια» στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια εκφράζει με ανακοίνωσή του το διοικητικό ...

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» στην ΕΘΑΛ

Την πρώτη κωμωδία του Άλαν Έικμπορν με τίτλο «Relatively Speaking» [1965], ανεβάζει η Κεντρική ...

Ο «Αγιος Σπυρίδων» γράφει ιστορία

Ένα από τα τελευταία παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη της Κύπρου, κομμάτι της ναυτικής παράδοσης του ...

Ταυτόχρονα θα γίνει η επιστροφή των πινάκων ζωγραφικής και του υλικού ηχογραφήσεων Τ/κ

Η επιστροφή των 210 πινάκων ζωγραφικής Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών από την Αμμόχωστο και η παράδοση ...

«Ο Φορτουνάτος» στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία συμμετέχει στους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων ...

X