Ο Olivier Descotes στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο της «Διάλεξης της Τετάρτης» που διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη, ο Ολιβιέ Ντεκότ (Olivier Descotes) θα μιλήσει για την Πολιτιστική Πολιτική της Γαλλίας, Τομές και Συνέχειες/La politique culturelle de la France, continuités et ruptures.

Ο Olivier Descotes υπήρξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας και «σύμβουλος πολιτικών προσωπικοτήτων» προτού διοριστεί διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να βρεθεί στην Ελλάδα (2011-2015).

Έπειτα κέρδισε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού την πολυπόθητη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα, η συνεργασία του όμως με το μουσείο έληξε άδοξα σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

Τέσσερις μέρες μετά τον τερματισμό των εργασιών του στο Μουσείο, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τον διόρισε «Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας», θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Στην διάλεξη που θα δώσει στη Λευκωσία θα μιλήσει για την πολιτιστική πολιτική της Γαλλίας αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2017, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης» στις 19:30 και θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

+ Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις (μέχρι Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017) καλέστε στο 22668838 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Είσοδος: ελεύθερη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  • Show Comments

You May Also Like

«Καραγκιόζης» και «Ρεβέκκα» στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος 2017

Με το θεατρικό έργο «Ο Καραγκιόζης» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και «Ρεβέκκα» της Χαραλαμπίας Θεοφάνους ...

Μαρία Πανοσιάν | Prophecy

To νέο της προσωπικό EP με τίτλο Prophecy παρουσίασε πρόσφατα η μουσικός Μαρία Πανοσιάν. Πρόκειται ...

Unusual Suspects της Εύης Δημητρίου στο Pop Up Festival

  H  παράσταση Unusual Suspects σε χορογραφία και ερμηνεία της Εύης Δημητρίου παρουσιάζεται το ...

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Τη ζωγραφική του δουλειά με τίτλο «Suum cuique» παρουσιάζει στην γκαλερί Γκλόρια ο Μιχάλης ...

H συνέντευξη με το ξέσπασμα του Ταραντίνο

Είτε βαρέθηκε να μιλά για το θέμα της βίας στις ταινίες του -ιδιαίτερα το ...

«Μια Νέα Μέρα στην Κύπρο»: τοπική νεανική ορμή στα καλύτερά της

Την 21η Δεκεμβρίου 2013, οι μη κερδοσκοπικές κολεκτίβες Xorko, Ξαρκής και The Cyprus Dossier ...

X