Ο Olivier Descotes στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο της «Διάλεξης της Τετάρτης» που διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη, ο Ολιβιέ Ντεκότ (Olivier Descotes) θα μιλήσει για την Πολιτιστική Πολιτική της Γαλλίας, Τομές και Συνέχειες/La politique culturelle de la France, continuités et ruptures.

Ο Olivier Descotes υπήρξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας και «σύμβουλος πολιτικών προσωπικοτήτων» προτού διοριστεί διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να βρεθεί στην Ελλάδα (2011-2015).

Έπειτα κέρδισε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού την πολυπόθητη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα, η συνεργασία του όμως με το μουσείο έληξε άδοξα σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

Τέσσερις μέρες μετά τον τερματισμό των εργασιών του στο Μουσείο, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τον διόρισε «Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας», θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Στην διάλεξη που θα δώσει στη Λευκωσία θα μιλήσει για την πολιτιστική πολιτική της Γαλλίας αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2017, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης» στις 19:30 και θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

+ Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις (μέχρι Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017) καλέστε στο 22668838 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Είσοδος: ελεύθερη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση για το Βυζάντιο στην Κάτω Αυστρία

Τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία της σύγχρονης Ευρώπης η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με ...

Μια απολαυστική συνέντευξη του Άκι Καουρισμάκι στο «Βήμα»

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Φινλανδός σκηνοθέτης Άκι Καουρισμάκι και μίλησε στον Γιάννη Ζουμπουλάκη σε ...

Το Κυπριακό Μουσείο πάει… Γενεύη

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρχαιολογικοί θησαυροί του Κυπριακού Μουσείου» εγκαινιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στο ...

Ανοικτή πρόσκληση από Athens Photo Festival 2016

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες, επιμελητές και ...

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο μάγος της κιθάρας, Πάκο ντε Λουτσία

Ο φημισμένος Iσπανός κιθαρίστας και βιρτουόζος του φλαμένκο, Πάκο ντε Λουτσία, πέθανε στο Μεξικό ...

Απεβίωσε ο φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας

Πλήρης ημερών στα 91 του χρόνια, πέθανε ο φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας ο οποίος με ...

X