Ο Olivier Descotes στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο της «Διάλεξης της Τετάρτης» που διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη, ο Ολιβιέ Ντεκότ (Olivier Descotes) θα μιλήσει για την Πολιτιστική Πολιτική της Γαλλίας, Τομές και Συνέχειες/La politique culturelle de la France, continuités et ruptures.

Ο Olivier Descotes υπήρξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας και «σύμβουλος πολιτικών προσωπικοτήτων» προτού διοριστεί διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να βρεθεί στην Ελλάδα (2011-2015).

Έπειτα κέρδισε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού την πολυπόθητη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα, η συνεργασία του όμως με το μουσείο έληξε άδοξα σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

Τέσσερις μέρες μετά τον τερματισμό των εργασιών του στο Μουσείο, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τον διόρισε «Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας», θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Στην διάλεξη που θα δώσει στη Λευκωσία θα μιλήσει για την πολιτιστική πολιτική της Γαλλίας αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2017, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης» στις 19:30 και θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

+ Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις (μέχρι Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017) καλέστε στο 22668838 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Είσοδος: ελεύθερη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εύης Γαβριηλίδης | Συνώνυμος του θεάτρου

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Πενθεί από χθες η θεατρική κοινότητα της Κύπρου, θρηνώντας την ...

Τίτος Πατρίκιος: «Να μην κλειστούμε στη μοναξιά μας»

Η ζωή και το έργο του βραβευμένου ποιητή Τίτου Πατρίκιου θα αναδειχθεί σε ειδική ...

Όλες οι δράσεις Dubitanda μέχρι το τέλος του χρόνου

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου Προβολή Θεία Κωμωδία- Καθαρτήριο-Παράδεισος: 20.30   Το δεύτερο μέρος της πολυβραβευμένης ...

Αίτημα Μητσοτάκη για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Αθήνα για τους εορτασμούς ...

Ο κόσμος της κλασικής μουσικής θρηνεί την απώλεια του σερ Κόλιν Ντέιβις

Ο βραβευμένος μαέστρος Κόλιν Ντέιβις, διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου (LSO), πέθανε την ...

Βρέθηκε το κεφάλι της Σφίγγας στην Αμφίπολη

Το μαρμάρινο κεφάλι της Σφίγγας που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της εισόδου του ταφικού ...

X