Ραΐσσα Αγγελή | Cosmicomics

Η έκθεση της τελευταίας δουλειάς της Ραΐσσας Αγγελή με τίτλο Cosmicomics είναι «ένας βατήρας προς στον κόσμο, ένα κοσμικό χαλί που είναι εκεί και εκεί, τα ίχνη κάποιας προηγούμενης παρουσίας, ένα διαλεκτικό στάδιο, μια σανίδα ισορροπίας και τα σημάδια ευτυχίας, περνούν και εγκρίνονται. Όλα αυτά ανοίγουν την προοπτική του να ρίχνεσαι στο σύμπαν, να είσαι εκεί στον κόσμο, να είσαι εκεί, να είσαι εδώ, να είσαι σε συζήτηση, να είσαι σε ισορροπία, να βρίσκεσαι μεταξύ παλαιών και νέων σημείων.»

Η έκθεση έχει ως σημείο εκκίνησης τη γερμανική φιλοσοφική έννοια Geworfenheit (ρίξιμο) και ξετυλίγεται σε μια εγκατάσταση και ένα εγχειρίδιο χρήσης υπό τον τίτλο Cosmicomics (τίτλος παρμένος από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο).

+ Εγκαίνια στις 10 Φεβρουαρίου στις 19:00 στον χώρο Θκιo Ππαλιές (οδός Κισσάμου 2Β, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία). Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 3 Μαρτίου 2017. Πληροφορίες τηλ. 99824520.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

I Vitelloni

29.5.2011 I Vitelloni στην ιταλική γλώσσα είναι τα μοσχαράκια, στην ιταλική αργκό οι μαμόθρεφτοι ...

ΚΑΚΝΑ

Ο εικαστικός Πέτρος Σιδερά παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Κάκνα». Το ...

David Bowie Retrospective

Ch-ch-ch-ch Changes…: το υπέροχο μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ...

Bittersweet Honeydew

Στην έκδοση Bittersweet Honeydew ο φωτογράφος Kirill Golovchenko φωτογράφησε τους “Τότσκας” -πάγκοι του δρόμου- ...

Τι προκαλεί την αντίδραση του καθενός;

Την περασμένη βδομάδα, μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο Παγκύπριο Γυμνάσιο προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων όταν τοποθετήθηκαν ...

Βραβευμένοι Σαντοριναίου – Λούρας

Φαίνεται πως απηυδισμένοι από την τροπή -και νέα μορφή- που παίρνουν τα Βραβεία Θεάτρου ...

X