Φίλοι της Λευκωσίας: «Το Δημοτικό Θέατρο να παραμείνει εστία θεατρικής παιδείας»

Ανακοίνωση σχετικά με το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη για επέκταση της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέδωσε ο σύνδεσμος «Φίλοι της Λευκωσίας».

Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας έχει τη δική του ιστορία μισού αιώνα» και σ’ αυτήν αναφέρεται επακριβώς:

«Και εκεί που φτάσαμε, στο παρά πέντε, για το Δημοτικό θέατρο και σχεδόν υπογράφονται τα συμβόλαια με τον επιτυχόντα προσφοροδότη,, επανέρχεται o πρόεδρος της Βουλής να διεκδικεί αδίκως το Δημοτικό Θέατρο και τον πολιτισμό μας, για να επεκτείνει τη Βουλή.
Κάθε κτίριο γράφει μια ιστορία και το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για μισό αιώνα ήταν σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί, και έτσι πρέπει να παραμείνει.
Οι Φίλοι της Λευκωσίας αναλογιζόμενοι την ιστορική αξία του χώρου, παραμένουμε στις διαχρονικές μας θέσεις ότι το Δημοτικό Θέατρο ήταν, και πρέπει να παραμείνει, εστία σοβαρής θεατρικής παιδείας, και ψυχαγωγίας. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, ένα φυτώριο πολιτισμού της πρωτεύουσας που αδικαιολόγητα στερήθηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Αφήστε μας το Θεατρο μας , αρκετά υποφέρει η Πρωτεύουσα από έλλειψη έργων αναβάθμισης , θα είμαστε αγωνιστικά παρόντες!»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Έφυγε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Κατέληξε το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο, ο μεγάλος ...

Απεβίωσε ο Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών

Ο αγαπημένος ηθοποιός  τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν μετά ...

Μικρούτσικος, Θηβαίος και Πολυχρονίδη σε συναυλίες

O Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη συναντώνται επί σκηνής και ...

Το Θέατρο γιορτάζει στις 27 Μαρτίου

Το Σατιρικό Θέατρο, ο ΘΟΚ και το Θεατρικό Μουσείο προσφέρουν δωρεάν παραστάσεις αύριο και ...

Βιβλίο και διάλεξη για το «Αίνιγμα του Παρθενώνα»

Για το μυστήριο του Παρθενώνα και τις εικασίες γύρω από την οικοδόμησή του θα ...

Έργο του Θεόδουλου στην συλλογή της UNESCO

Το μνημειακό έργο «Κύτταρα – Χοιροκοιτία» [222 x 448 x12 εκ.], του Κύπριου καλλιτέχνη ...

X