Η Τuba Ozchorekchi Δημητρίου εκθέτει στην Πύλη Αμμοχώστου

Η Τούπα, μια ενθουσιώδης αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία, από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 8 Μαρτίου 2017.

Η Tuba ζει και εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κύπρο, που θεωρεί «σπίτι» της.

Η αυτοδίδακτη ζωγράφος γεννήθηκε το 1976 στην Κωνσταντινούπολη και έκανε τα πρώτα της βήματα στο εργοστάσιο του πατέρα της, σχεδιαστή και κατασκευαστή επίπλων. Στο ίδιο εργοστάσιο έκανε και τα πρώτα της βήματα στη ζωγραφική, ξεκινώντας να σχεδιάζει.

Μεγαλώνοντας, συνέχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, καθώς έβρισκε την έμπνευση στην Κωνσταντινούπολη, στην ομορφιά και τον ιστορικό της πλούτο, αλλά και στα μοναδικά χρώματα του Βοσπόρου.

Στη μετέπειτα πορεία της, σταθμός στη ζωή της ήταν τα λίγα χρόνια που έζησε στην Ιαπωνία, όπου η διαφορετική κουλτούρα και τα έντονα, ζωηρά χρώματα την μάγεψαν και την οδήγησαν στο επόμενο στάδιο στην τέχνη της.

Η τελευταία δεκαετία βρίσκει την Τούπα εγκατεστημένη στην Κύπρο που τη θεωρεί πλέον σπίτι της. Ερωτεύεται τη χώρα και τους ανθρώπους της, και ξεκινά να δημιουργεί τα έργα που εκτίθενται στην πρώτη της ατομική έκθεση. Στα έργα της χρησιμοποιεί λάδι και ακρυλικά χρώματα.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης “The Art of My Life” θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στις 18:30 στην Πύλη Αμμοχώστου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2017. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ζωντανή συνέντευξη με τον Φοίβο Δεληβοριά

Ο Street Radio και το Π + Φ  πραγματοποιούν μια ζωντανή συνέντευξη με τον ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα έφτασε και σε περιμένει με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: Σάββατο ...

Αναβολή εκδηλώσεων λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μια σειρά από εκδηλώσεις αναβάλλονται στην Κύπρο, εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου και της κηδείας ...

«Γράμμα στον Ορέστη» από τον Στέφανο Δρουσιώτη

…Η Κλυταιμνήστρα, μετά τη δολοφονία του Αγαμέμνονα, γράφει ένα γράμμα στον Ορέστη, στην προσπάθειά ...

Έρχεται το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα

Τα απομνημονεύματα της πρώην Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα θα κυκλοφορήσουν στις 13 Νοεμβρίου σε ...

Eπαναπατρισμός εικόνων στην Ελλάδα

Eντεκα εικόνες της μεταβυζαντινής εποχής, που είχαν κλαπεί από εκκλησιαστικά μνημεία της Ηπείρου και ...

X