Η Τuba Ozchorekchi Δημητρίου εκθέτει στην Πύλη Αμμοχώστου

Η Τούπα, μια ενθουσιώδης αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία, από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 8 Μαρτίου 2017.

Η Tuba ζει και εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κύπρο, που θεωρεί «σπίτι» της.

Η αυτοδίδακτη ζωγράφος γεννήθηκε το 1976 στην Κωνσταντινούπολη και έκανε τα πρώτα της βήματα στο εργοστάσιο του πατέρα της, σχεδιαστή και κατασκευαστή επίπλων. Στο ίδιο εργοστάσιο έκανε και τα πρώτα της βήματα στη ζωγραφική, ξεκινώντας να σχεδιάζει.

Μεγαλώνοντας, συνέχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, καθώς έβρισκε την έμπνευση στην Κωνσταντινούπολη, στην ομορφιά και τον ιστορικό της πλούτο, αλλά και στα μοναδικά χρώματα του Βοσπόρου.

Στη μετέπειτα πορεία της, σταθμός στη ζωή της ήταν τα λίγα χρόνια που έζησε στην Ιαπωνία, όπου η διαφορετική κουλτούρα και τα έντονα, ζωηρά χρώματα την μάγεψαν και την οδήγησαν στο επόμενο στάδιο στην τέχνη της.

Η τελευταία δεκαετία βρίσκει την Τούπα εγκατεστημένη στην Κύπρο που τη θεωρεί πλέον σπίτι της. Ερωτεύεται τη χώρα και τους ανθρώπους της, και ξεκινά να δημιουργεί τα έργα που εκτίθενται στην πρώτη της ατομική έκθεση. Στα έργα της χρησιμοποιεί λάδι και ακρυλικά χρώματα.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης “The Art of My Life” θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στις 18:30 στην Πύλη Αμμοχώστου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2017. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Συγκίνηση για το θάνατο του Ν. Θέμελη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωσε για το θάνατο του Νίκου Θέμελη: ...

Η χορογράφος του Co(te)lette μιλά στο «Π»

Ενοχλητικό, σοκαριστικό, θαυμάσιο. Το χορογραφικό έργο «Co(te)lette», το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής, ...

Εργασίες στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία

Με εθελοντές πήρε ξανά μπρος η εργασία ανακαίνισης του κτηρίου που θα αποτελέσει το ...

Παζλ πολιτισμού στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

Χωρίς την πλειάδα σταρ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά με ένα αξιοπρεπέστατο πρόγραμμα ...

Ετήσια έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Αιγαία

Χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την φετινή έκθεση της Σχολής ...

Κώστας Γαβράς | «Ριζοσπαστική είναι η δημοκρατία»

Όρθιοι χειροκρότησαν οι θεατές τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, στην προβολή της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας ...

X