40 χρόνια Γκαλερί Γκλόρια

Εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου η μεγάλη ομαδική έκθεση που διοργανώνει με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων λειτουργίας της η Γκαλερί Γκλόρια.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα περισσότερων των 90 Κύπριων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων, της πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Σε ανακοίνωση της γκαλερί Γκλόρια αναφέρεται ότι δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμα έκθεση, αλλά για μια καταγραφή και παρουσίαση της κυπριακής τέχνης των τριών τελευταίων γενιών και των μεγάλων εκπροσώπων τους.

Tην έκθεση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και θα προλογίσει ο Διευθυντής του Ιδρύματος Λεβέντη, Δρ Χαράλαμπος Μπακιρτζής.

 

Evgenia_Gewrgiadi_Themistokleous

Ευγενία Βασιλούδη 

Kikos_Lanitis

Kikos Lanitis

Stavros_Antonopoulou

Σταύρος Αντωνοπούλου

Ο βασικότερος σκοπός της Γκαλερί Γκλόρια ήταν και είναι η προώθηση και ανάδειξη νέων κύπριων καλλιτεχνών, που τελικά έχει σαv αποτέλεσμα την εξύψωση της Κυπριακής Τέχνης και του πολιτισμού του νησιού γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 40 χρόνων λειτουργίας της, η Γκαλερί έχει φιλοξενήσει πέραν των 750 εκθέσεων. Τη δουλειά τους εξέθεσαν οι καλλιτέχνες της πρώτης γενιάς των Κύπριων ζωγράφων όπως ο Διαμαντής, ο Κάνθος, ο Φραγκουλίδης, της δεύτερης γενιάς όπως ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Κώστας Οικονόμου, ο Χριστόφορος Σάββα, ο Στέλιος Βότσης, ο Στας Παράσχος, ο Νίκος Κουρούσιης, και σχεδόν όλοι οι νέοι ζωγράφοι που τους ακολούθησαν.

Πολλοί γνωστοί Ελλαδίτες καλλιτέχνες όπως όπως ο Δημήτρης Γέρος, ο Μανώλης Χάρος, ο Θεόδωρος Μανωλίδης, η Ζιζή Μακρή, καθώς επίσης και πολλοί σημαντικοί ξένοι καλλιτέχνες όπως οι Άγγλοι Terry Frost και Peter de Francia και η Αμερικαvίδα Judith Brown εξέθεσαν τα έργα τους στην Γκαλερί.

Η Γκαλερί Γκλόρια έχει επίσης διοργανώσει εκθέσεις Κύπριων ζωγράφων σε Ελλάδα, Γερμανία, Φιλανδία και αλλού.

*Αρχική Φωτογραφία: Σπύρος Δημητριάδης

+ Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στην Γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία, στις 19:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2017.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:30-12:45 & 17:30-20:00 | Σάββατο: 10:30-12:45

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22762605 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τη σελίδα στο facebook.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  • Show Comments

You May Also Like

Στις 455 χιλιάδες ευρώ πωλήθηκε το πιάνο της «Καζαμπλάνκα»

Έναντι 600.000 δολαρίων [455 χιλιάδες ευρώ] πωλήθηκε το πιάνο της ταινίας «Καζαμπλάνκα», στο πλαίσιο ...

Προσήλωση στον ευρωπαϊκό νότο στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στη λογοτεχνία του ευρωπαϊκού νότου στρέφει το ενδιαφέρον της η μεγάλη, 14η διεθνής έκθεση ...

Rosemarie : Τα γυρίσματα

Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Άδωνι Φλωρίδη “Rosemarie”.Περισσότερα εδώ:http://parathiro.wpengine.com/?p=35092 ...

Πέθανε ο πρωτοπόρος συνθέτης Πιέρ Μπουλέζ

Απεβίωσε στις 5 Ιανουαρίου 2016 ο Πιερ Μπουλέζ, Γάλλος μαέστρος, συνθέτης, πιανίστας και θεωρητικός ...

Γιορτή της μουσικής στην Πλατεία Ηρώων

Η Alliance Francaise Λεμεσού έστησε μια γιορτή στην πλατεία Ηρώων στις 21 Ιουνίου, Παγκόσμια ...

Ο Plácido Domingo στην οθόνη του Ριάλτο

Ο θρυλικός και διεθνής σταρ Plácido Domingo εμφανίζεται για πρώτη φορά ως Ναμπούκο και ...

X