[Και] Ο Bombino στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2017

Ο Bombino, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της world music διεθνώς, είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στην Κύπρο τον ερχόμενο Αύγουστο για να συμμετάσχουν στο Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος 2017.

Ο φετινός Φέγγαρος θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου στο χωριό Κάτω Δρυς και οι διοργανωτές του ξεκίνησαν ήδη την ανακοίνωση ονομάτων που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

Ο Bombino είναι το πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο όνομα που ανακοινώθηκε μέχρι τώρα. Κατάγεται από το Τουάρεγκ που αναφέρει συχνά στα τραγούδια του.

Γεννήθηκε το 1980 και το 1990, μετά την Επανάσταση του Τουάρεγκ, βρέθηκε με τον πατέρα και τη γιαγιά του στη γειτονική Αλγερία. Εκείνη την περίοδο, συγγενείς που είχαν πάει για επίσκεψη ξέχασαν μια κιθάρα, με την οποία ο Bombino έμαθε να παίζει. Έπειτα μαθήτευσε στον γνωστό κιθαρίστα του Τουάρεγκ Haja Bebe που τον κάλεσε να συμμετάσχει στην μπάντα του. Τότε απέκτησε το ψευδώνυμο Bombino από το ιταλικό Bambino που σημαίνει ‘παιδί’. Περνώντας τα εφηβικά του χρόνια στην Αλγερία και τη Λιβύη, ο Bombino και οι φίλοι του παρακολουθούσαν βίντεο του Τζίμι Χέντριξ, του Mark Knopfler και άλλων για να μάθουν τα στιλ τους. Εργαζόταν σαν μουσικός και βοσκός παράλληλα στην έρημο κοντά στην Τρίπολη. Το 1997, επέστρεψε στον Νίγηρα και στην πόλη Αγκαντέζ, την μεγαλύτερη στον κεντρικό Νίγηρα. Έκτοτε αφοσιώθηκε επαγγελματικά στη μουσική του.

Παραγωγός του προηγούμενου του δίσκου, Nomad [2013] είναι ο επικεφαλής των Black Keys, Dan Auerbach.

Η Λουβάνα Δίσκοι που διοργανώνει κάθε χρόνο το Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος, ανακοίνωσε επίσης για το φετινό line up τη Μαρίνα Σάττι [Ελλάδα], τους Villagers of Ioannina City [Ελλάδα], τους Ouzo Bazooka [Ισραήλ], τους BaildSA [Ελλάδα] και The Smallest Creature [Κύπρος].


+ Εκατό τριήμερα early bird εισιτήρια προς πώληση διατίθενται μέχρι τις 31 Μαρτίου στην τιμή των 27 ευρώ, στην ιστοσελίδα της Λουβάνα Δίσκοι, εδώ

 

 
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι επιχορηγήσεις των Πολιτιστικών Υπηρεσιών για το 2019

Τις επιχορηγήσεις των Πολιτιστικών Υπηρεσιών για όλους τους τομείς των τεχνών για το έτος ...

Ο Effer Lecébé «γιορτάζει» την ημέρα του «ΟΧΙ»

Ο Γάλλος Effer Lecébé αποκαλεί τον εαυτό του έναν «Καλλιτέχνη Ηνωμένων Εθνών» και Κυανόκρανο ...

deSIGN No.01 – Your passport, please?

“Το διαβατήριο αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο, που εκδίδεται από κρατική αρχή και χρησιμεύει για τη ...

Δρομάκια και αυλές της Λάνιας

Οι γυναίκες της Λάνιας ανοίγουν τις αυλές τους για 11η χρονιά και καλούν το ...

«Με το ίδιο μέτρο» απο το Φανταστικό Θέατρο

Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «Με το ίδιο μέτρο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε ...

Στο σινεμά με τα σκυλιά τους για το Isle of Dogs

Με τα αγαπημένα τους τετράποδα θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη νέα ταινία του Γουές ...

X