«Ο Καραγκιόζης» για δύο παραστάσεις στο Ίδρυμα ARTος

Για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία επιστρέφει στις 7 και 8 Απριλίου το έργο «Ο Καραγκιόζης», της Λένας Κιτσοπούλου, σε παραγωγή της Alpha Square.

Το έργο, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου και ερμηνεία του Ηρόδοτου Μιλτιάδους, παρουσιάστηκε το 2016 και διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μονοδράματος. Εχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ανάλογο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιεί φέτος η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, ενώ θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο.

«Ο Καραγκιόζης» είναι βασισμένος στο ομότιτλο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου και δραματοποιήθηκε από τους δύο συντελεστές της παράστασης: τον Μιλτιάδους και τον Αραούζο. Η ιστορία αποτελεί «μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά στην παιδική ηλικία – αυτήν που όλοι ανεξαιρέτως κουβαλάμε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Σκιαγραφείται η πορεία του ήρωα, από την παιδική ηλικία μέχρι την πατρότητα, αποκαλύπτοντας τραύματα του ψυχισμού του τα οποία προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αυτά τα τραύματα να εξωτερικευτούν με καταστροφικές συνέπειες…», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Square.

+ Παραστάσεις στο Ίδρυμα ARTος στους Αγίους Ομολογητές, Λευκωσία, την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Απριλίου στις 20:30 Το έργο είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 15 ετών. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 70001140.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ενθουσιασμός στη Θεσσαλονίκη για τον Τζιμ Τζάρμους

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι κινηματογραφόφιλοι τον διάσημο σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους στη Θεσσαλονίκη, η νέα ...

Άκριτες επιχορηγήσεις για τα θέατρα

Ο τρόπος διάθεσης χορηγιών στα ελεύθερα θέατρα, στο επίκεντρο Ανοιχτής Διαβούλευσης ανάμεσα στον ΘΟΚ ...

B.B. King | Ζωή σε εικόνες

Συνώνυμος της μπλουζ μουσικής, ο B.B.King έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 14ης ...

No_Body Festival | Διομήδης Κουφτερός

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει τις συμμετοχές στο φετινό 4ο Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών, ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 42η

Γράφει η Λία Χαράκη / Δημιουργός έργων που έρκουνται που το σώμα τζιαι μουσικός ...

FemLink-Art στο Ίδρυμα ARTos

Μέσα στα πλαίσια του 7ου X-Dream Festival το Ίδρυμα ARTos σε συνεργασία με το ...

X